Uusi asumismalli ”mikroasuminen” tulee Helsingin Jätkäsaareen

Helsingin Jätkäsaareen rakennetaan uudentyyppisiä, joustavaan, lyhytaikaiseen vuokra-asumiseen sopivia asuntoja. Niissä yhdistyvät pienet asunnot, suuret yhteistilat ja monipuoliset palvelut. Uuden asumismuodon uskotaan kiinnostavan erityisesti nuoria ammattilaisia, joiden työ on liikkuvaa.

Uudessa mikroasumiskonseptissa asunnot ovat pienehköjä, mutta asukkailla on käytössään suuret yhteistilat, kuten deli-ravintola, työtilat, saunaosasto ja terassi. Tarjolla on monipuolisia palveluita, kuten aulapalvelu, kuntosali, siivous ja pesula. Mikroasumisen kustannukset asettuvat tavallisen vuokra-asunnon ja hotellin hinnan väliin.

Hanketta kehittävät yhdessä kansainvälinen sijoitusyhtiö Aberdeen Standard Investments ja kehitys- ja sijoitusyhtiö Ailon. Jätkäsaareen tulevat noin 100 asuntoa ovat osa yhtiöiden Pohjoismaihin kehittämää 5 000 mikroasunnon kokonaisuutta. Rakentaminen on alkanut tänä syksynä ja asunnot valmistuvat vuonna 2021.

Jätkäsaarta on viime vuosina kehitetty ja rakennettu voimakkaasti. Alue on merellinen läntinen jatke Helsingin keskustalle. Länsimetro lisää alueen kiinnostavuutta, ja asuntoalue on lähellä Ruoholahden toimistokeskittymää.

”Jätkäsaaren hanke on erinomainen esimerkki sijoituksesta, jossa yhdistyvät sekä vastuullisen sijoittamisen näkökulmat että uusi, moderni asumismuoto”, toteaa Aberdeenin suorista kiinteistösijoituksista Suomessa vastaava Sanna Puhakainen.

Puhakaisen mukaan mikroasuminen sopii esimerkiksi liikkuville konsulteille, freelance-työntekijöille, tutkijoille ja opiskelijoille.

”Mikroasunnoista on tullut oleellinen osa institutionaalisten sijoittajien varojen hajauttamista Euroopassa, ja niille on valtava kysyntä Pohjoismaissa”, sanoo Ailon Groupin perustajaosakas Jacob Cronstedt.

Sijoitus jatkaa Aberdeen Standardin vahvaa kasvutavoitetta Suomen asumismarkkinoilla. Aberdeen Standardin hallinnoimat rahastot ovat aiemmin sijoittaneet yli 800 asunnon portfolioon pääkaupunkiseudulla ja Pyynikin Trikoon asuntokehityshankkeeseen Tampereella. Aberdeen Standard Investmentsin tavoitteena on olla yksi suurimpia monipuolisten asumispalveluiden tarjoajia Suomessa ja kansainvälisesti.

Kuvituskuvia: https://kaikuhelsinki.kuvat.fi/kuvat/Aberdeen/MicroLiving/

Lisätietoja:

Sanna Puhakainen
Head of Direct Real Estate, Finland
Aberdeen Standard Investment
Puh. 050 590 0599
sanna.puhakainen@aberdeenstandard.com

Aberdeen Standard Investments
Aberdeen Standard Investments on yksi Euroopan suurimpia aktiivisia varainhoitajia. Hallinnoitavat varat ovat yhteensä yli 600 miljardia euroa (06/2019). Palvelemme asiakkaitamme noin 80 maasssa, yli 40 toimipisteessä ympäri maailman. Suomesta käsin hallinnoimme kiinteistörahastoja, joiden sijoittajat ovat pääsääntöisesti institutionaalisia sijoittajia. Rahastojemme omistamissa kiinteistöissä toimii vuokralaisina laaja joukko kotimaisia ja kansainvälisiä yrityksiä.
Aberdeen Standard Investments on Aberdeen Asset Management Ltd:n ja Standard Life Investments Ltd:n yhteisesti omistama brändi. https://www.aberdeenstandard.com/

Ailon Group
Ailon Group on vaihtoehtoiseen kiinteistösijoittamiseen ja kiinteistöjen kehittämiseen sekä varainhoitoon erikoistunut yhtiö, joka toimii Pohjoismaissa, Yhdistyneissä kuningaskunnissa ja Saksassa. Toimistot sijaitsevat Tukholmassa, Lontoossa ja Berliinissä. Ailon Group keskittyy asuntoihin, vaihtoehtoiseen asumiseen ja joustaviin toimistotiloihin.