Hoas muuttaa Rastilan metroaseman vieressä tyhjillään seisseen konttorin sadaksi moderniksi yksiöksi

Entiset Avaran toimitilat Helsingin Rastilassa kokevat todellisen muodonmuutoksen, kun niihin rakennetaan 80 kappaletta 17,5 neliön yksiöitä ja 20 hieman suurempaa kotia. Ensi syksynä valmistuvien asuntojen takana on Helsingin opiskelija-asuntosäätiö Hoas.

Vain noin 200 metrin päässä Rastilan metroasemasta on meneillään konversiohanke, jossa Avaran vanhoista toimistoista tehdään opiskelijoiden koteja. Opiskelijoiden asumisen laatutaso on kasvanut, samoin opiskelijoiden odotukset asumiseen ovat muuttuneet.

”Huomioimme opiskelija-asuntojen rakentamisessa ja varsinkin uusien kohteiden sijainnissa erityisesti opiskelijoiden toiveet. Sijainnin merkitys on yhä tärkeämpi – opiskelijat toivovat asumiselta hyviä liikenneyhteyksiä kampusten ja harrastusten saavuttamiseksi sekä myös keskustaan pääsemiseksi”, sanoo Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön toimitusjohtaja Matti Tarhio.

Rastilan kohteesta reilun kymmenen minuutin metromatkan päässä sijaitsee Myllypuron suurkampus. Helsingin Rautatieasemalle pääsee metrolla reilussa 20 minuutissa.

Uudessa kohteessa panostetaan tehokkuuteen ja yhteistiloihin

Moderneista asunnoista 80 on 17,5 neliön yksiöitä ja 20 hieman isompia. Suurien huoneiden 3,2 metrin huonekorkeus mahdollistaa myös kuuden neliön parven rakentamisen asuntoon.

”Asunnoista tulee täysvarusteltuja keittiöineen ja kylpyhuoneineen, ja lisäksi panostamme monipuolisiin yhteiskäyttötiloihin. Yhteisiä tiloja on runsaasti, kuten yhteiskeittiöt, ryhmätyö- ja kokoustilat, kuntosali, saunat ja pesutuvat. Ne helpottavat arkea ja antavat parhaat puitteet yhteisöllisyydelle”, Tarhio kertoo.

Rastilan kohde mukana vetovoimaisemman kerrostaloasumisen ohjelmassa

Hoasin Rastilan kohde on mukana Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmassa, jonka tavoitteena on lisätä kerrostaloasumisen laatua, houkuttelevuutta ja uusia yksilöllisiä ratkaisuja.

”Ohjelmassa on mukana innovatiivisia asumisen kokeiluja, ja juuri sellainen on myös Hoasin Rastilan kohde. Käyttötarkoituksen muutos toimistosta opiskelija-asunnoiksi on mielenkiintoinen, mutta erityisen kiinnostavaa kohteessa ovat monipuoliset ja laadukkaat yhteistilat. Tässä oli monta asiaa, jotka loksahtivat paikalleen”, kertoo Helsingin kaupungin erityissuunnittelija ja Kehittyvä kerrostalo -ohjelman koordinaattori Riikka Karjalainen.

Tällä hetkellä 86 prosenttia helsinkiläisistä asunnoista sijaitsee kerrostaloissa. Karjalaisen mukaan kaupunki tulee kasvamaan väestönkasvun myötä, minkä vuoksi tulee tarve tiivistää kaupunkirakennetta ja löytää uusia sijainteja muun muassa asumiselle.

”Myös jatkossa kerrostaloasuminen tulee olemaan helsinkiläinen tapa asua. Siksi myös kerrostalojen vetovoimasta ja kerrostalorakentamisen kehittymisestä tulee pitää huolta”, hän toteaa.

Lisätietoja:
Matti Tarhio, toimitusjohtaja, Hoas
p. 0400 800 255
matti.tarhio@hoas.fi

Riikka Karjalainen, erityissuunnittelija ja koordinaattori, Helsingin kaupunki
p. 09 310 36242
riikka.karjalainen@hel.fi

Hoas on yleishyödyllinen säätiö, joka vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää asuntoja pääkaupunkiseudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville, tutkintoaan päätoimisesti suorittaville opiskelijoille. Asuntoja Hoasilla on tällä hetkellä yli 9 700 kpl ja asukkaita noin 19 000. www.hoas.fi