Uudet push-in-liittimillä varustetut moottorinsuojakatkaisijat ja kontaktorit laajentavat Eatonin xStart-sarjan moottorikäynnistimien tuoteperhettä

Espoo, 12.1.2022 – Energianhallintayhtiö Eaton laajentaa arvostettua moottorinsuojakatkaisijoiden ja -kontaktorien valikoimaa. PKZM0- ja PKE-moottorinsuojakatkaisimet sekä DILM- ja DILA-kontaktorit tulevat saataville helppokäyttöisillä push-in-liittimillä varustettuina. Moottorinsuojakatkaisijoiden säätöalue on 0,1–32 A ja kontaktoreiden nimellisvirrat ovat 4–38 A. Tutkimusten mukaan työntöliittimet voivat vähentää johtimien liittämiseen tarvittavaa aikaa jopa 50 prosenttia tavanomaisiin ruuviliittimiin verrattuna.

Push-in-liitäntä tarjoaa koneiden suunnittelijoille ja rakentajille paljon etuja. Merkittävin näistä on vaivaton asennus: holkkipäisen kaapelin voi työntää liittimeen helposti ilman työkaluja vaativia kiristyksiä. Perinteisiin ruuviliittimiin nähden aikaa ja työtä säästyy huomattavasti, kun liitäntöjä ei tarvitse ruuvailla auki ja kiinni. Myös jousivoimaliitäntään verrattuna aikahyöty on merkittävä.

Push-in-teknologialla (PIT) tehdyt liitännät ovat turvallisia ja huoltovapaita, jopa hankalissa käyttöympäristöissä. Markkinat kehittyvät työkaluja vaativista vetojousiliittimistä kohti työntöliittimiä niiden tarjoamien etujen vuoksi. Lisähyötynä PIT-liitin soveltuu tehokkaammin robottien tekemiin kytkentätöihin.

Eatonin uusilla moottorinsuojakatkaisimilla on samat hyväksynnät ja sertifikaatit kuin ruuviliittimillä varustetuilla laitteilla, mukaan lukien UL Type E. Lisäksi PKZM0-moottorinsuojakytkimestä tulee saataville versio, jossa syöttöliittimet ovat ruuvipohjaisia ja ulostulot push-in-liitännällä varustettuja. Tämän ansiosta useita laitteita voi liittää kolmivaiheisen virtakiskon kautta helposti ja kustannustehokkaasti hyödyntäen samalla PIT- liittimien etuja. PKZM0- ja PKE-moottorinsuojakatkaisijoiden (enintään 32 A) ja DILM- ja DILA-kontaktorien (enintään 38 A) lisäksi Eaton tarjoaa myös vastaavia xStart-sarjan MSC-moottorinkäynnistysyhdistelmiä, jotka tuovat lisäsäästöjä asennus- ja johdotuskustannuksiin.

Uudet moottorinkäynnistimet ovat viimeisin lisäys Eatonin push-in-liitännällä varustettuihin automaatiokomponentteihin. Tuotevalikoima sisältää muun muassa PLC-ratkaisut, SmartWire-DT-kommunikointijärjestelmän, RMQ-malliston, EasyE4-ohjausreleet, katkaisijat ja taajuusmuuttajat. Eaton pyrkii tarjoamaan kattavan valikoiman automaatioratkaisuja, jotka hyödyntävät helppoa ja tehokasta työntöliitinratkaisua.

Tuotekuvia: www.kuvat.fi/G9UHZVYKRM

Lisätietoja: eaton@kaikuhelsinki.fi

Eaton on globaali, johtava energialiiketoiminnan asiantuntija. Eatonilla on vahvaa paikallista sovellusosaamista sähkönjakelussa ja suojaamisessa, sähkönsyötön varmistamisessa ja energiavarastoinnissa, sähkönlaadussa sekä sen hallinnassa ja automatisoinnissa, turvallisuuden takaamisessa rakenteellisissa ratkaisuissa sekä vaativissa ympäristöratkaisuissa. Kokonaispalveluiden, kanavien, integroidun digitaalisen alustan ja näkemysten avulla Eaton tukee toimialoja ympäri maailmaa ja auttaa asiakkaitaan ratkaisemaan kriittisimmät sähkönhallintaan liittyvät haasteet.

Eatonin tehtävänä on parantaa elämänlaatua ja ympäristöä virranhallintateknologioiden ja -palveluiden avulla. Tarjoamme kestävään kehitykseen perustuvia ratkaisuja, jotka auttavat asiakkaitamme hallinnoimaan sähköistä, hydraulista ja mekaanista voimaa – turvallisemmin, tehokkaammin ja luotettavammin. Eatonin vuoden 2020 liikevaihto oli 17,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria, ja myymme tuotteita asiakkaillemme yli 175 maassa. Eatonilla on noin 92 000 työntekijää. Lisätietoja osoitteessa Eaton.com.