Tikkurilan keskustaan opiskelija-asuntoja – opiskelija-asuntosäätiö panostaa asukkaiden viihtyvyyteen

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas rakentaa uutta opiskelijataloa Vantaan Tikkurilassa. Vehkapolulle nouseva 9-kerroksinen kerrostalo tarjoaa opiskelijoille 162 uutta asuntoa. Kohde valmistuu huhtikuussa 2021.

Bethania-kerrostalo tulee osaksi kirkkokorttelia, johon nousee parhaillaan myös Tikkurilan uusi kirkko. Kerrostalon katutasoon tulee liiketiloja. Muissa kerroksissa olevat asuntojen koot vaihtelevat käyttötarpeen mukaan. Yhteensä Hoasin ja Vantaan seurakuntien asuntoja tulee 223. Hoasin 162 asuntoa ovat opiskelija-asuntoja ja ne ovat pääosin yksiöitä sekä kaksioita. Vantaan seurakuntien asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä aina 4h+k-perheasuntoon.

Hoas pyrkii vastaamaan asuntotuotannossaan opiskelijoiden toiveisiin, joissa usein korostuvat yksiöasuminen, sijainti lähellä oppilaitosta, hyvät liikenneyhteydet ja kattava palvelutarjonta.

”Bethania vastaa hienosti toiveisiin, sillä se sijaitsee Tikkurilan keskustassa ja lähellä rautatieasemaa. Olemme keskittyneet rakentamaan uusia opiskelijataloja hyvien liikenneyhteyksien varrelle ja hyville sijainneille. Kohteessa on erityisesti panostettu laadukkaisiin ja monipuolisiin yhteistiloihin sekä pyritty suunnittelemaan mahdollisimman toimiva yksiö”, kertoo Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio.

Monikäyttöisiä tiloja matalan kynnyksen kohtaamisiin

Hoas panostaa opiskelijoiden asumisen viihtyvyyteen. Bethaniaan rakennetaan monikäyttötiloja, muun muassa auditoriotyylinen portaikko elokuvailtoja varten ja urheilutapahtumien kisakatsomoksi, sekä opiskelijakahvio modernin pesulakokonaisuuden yhteyteen. Saunan vilvoittelutilana tai pienen porukan jutustelupaikkana toimii lounge-tila. Lisäksi asukkaiden käyttöön tulee terassi ja sisäpiha, joka kytkeytyy kirkkotarhaan.

”Ajatuksena oli rakentaa laadukkaita yhteistiloja, jotka mahdollistavat spontaanit kohtaamiset asukkaiden kesken ja tarjoavat asukkaille mahdollisuuksia viettää aikaa matalalla kynnyksellä”, sanoo Hoasin rakennuttajapäällikkö Laura Pääkkönen.

”Jos ennen keskityttiin arvioimaan lähinnä opetuksen tasoa, niin nykyään arvioidaan opiskeluelämää kokonaisuudessaan. Opiskelijoiden hyvinvointiin vaikuttaa ratkaisevasti asumisen laatu, ja sen kautta haluamme tukea opiskelijoita kaikin tavoin”, Tarhio kertoo.

Tietoa kohteesta

Hoasin asuntoja: 162
Kerroksia: 9
Pihakannen alle jää paikoitushalli, joka on yhteiskäyttöinen seurakunnan kanssa. Sisäpiha on yhteiskäyttöinen seurakunnan kanssa ja rajautuu kirkkotarhaan, joka yhdistää kirkon osaksi korttelia.

Lisätietoja

Matti Tarhio, toimitusjohtaja, Hoas
p. 0400 800 255
matti.tarhio@hoas.fi

Laura Pääkkönen, rakennuttajapäällikkö, Hoas
p. 040 672 2554
laura.paakkonen@hoas.fi

Hoas on yleishyödyllinen säätiö, joka vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää asuntoja pääkaupunkiseudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville, tutkintoaan päätoimisesti suorittaville opiskelijoille. Asuntoja Hoasilla on tällä hetkellä 10 000 kpl ja asukkaita noin 19 000. www.hoas.fi

Tikkurilan ytimeen rakentuu usean eri toimijan kesken yhteisvoimin #kohtaamisenkortteli. Lujatalo Oy rakentaa Vantaan Seurakunnille Tikkurilan uuden kirkon ja kirkon eteläpuolelle sijoittuvan Bethanian asuinrakennuksen, johon tulee seurakunnan vuokra-asuntoja sekä Hoasin opiskelija-asuntoja. Korttelin läntisen pihan ympärille NREP ja SRV rakennuttavat yhdessä asuntoja. Siellä yhteensä seitsemään eri rakennukseen sijoittuu sekä vuokra- että omistusasuntoja. https://www.lujatalo.fi/, https://www.srv.fi/asuminen/tikkurilan-uusi-keskusta, http://tikkurilantaivaanalla.blogspot.com/