Eaton auttaa ratkaisemaan energianhallinnan haasteita rakennuksissa monikäyttöisellä xStorage Compact -ratkaisulla

Suomessa kehitetty xStorage Compact hoitaa sähköautojen tehotarpeet ilman sähköverkon saneerausta, kasvattaa aurinkoenergian käyttöastetta, tasaa sähkönkulutuksen huiput, toimii varavoimana sähkökatkoissa ja maksaa itseään takaisin taajuusmarkkinoita hyödyntämällä.

Espoo 15.12.2020 – Eatonin uusi energian varastointijärjestelmä xStorage Compact tarjoaa helpon ratkaisun pienten ja keskisuurten liike- ja teollisuustilojen ja taloyhtiöiden energianhallintaan.

Suomessa kehitettyyn teknologiaan pohjautuva xStorage Compact mahdollistaa muun muassa aurinkoenergian täyden hyödyntämisen, sähköautojen latauspisteiden helpon ja edullisen asentamisen ilman kiinteistön sähköverkon muutoksia ja kasvavia verkkomaksuja, kulutushuippujen tasaamisen ja heti käyttöön saatavan varavoiman sähkökatkojen aikana.

Eatonin palkittua varastointiteknologiaa hyödyntävä xStorage Compact on yhden räkin varastointijärjestelmä, joka on helppo asentaa ja käyttää. Sen avulla voidaan parantaa aurinkopaneelien tuottaman energian käyttöastetta ja siirtää aurinkoenergiaa käytettäväksi kulutushuippujen aikana.

Järjestelmä poistaa kapasiteettiongelmat, joita voi syntyä sähköautojen lataamisesta. xStorage Compactin avulla voidaan työntekijöille, asiakkaille tai taloyhtiön asukkaille järjestää tehokas ja uusiutuvaa energiaa hyödyntävä sähköautojen latausmahdollisuus ilman kallista sähköverkon saneerausta ja huipputehon käyttöön perustuvia verkkomaksuja.

xStorage Compact auttaa myös monissa muissa tilanteissa, kuten varavoimalähteenä, kulutushuippujen tasaamisessa ja kuormituksen siirtämisessä. Sähkökatkoja ei välttämättä edes huomaa, sillä järjestelmä on käytettävissä varavoiman syöttäjänä.

Järjestelmä maksaa itseään takaisin mahdollistamalla oman sähkön myymisen kantaverkkoyhtiön tarjoamilla taajuusmarkkinoilla.

“xStorage Compact on Suomessa kehitetty ja valmistettu, edullinen ja helposti asennettava energian varastointijärjestelmä. Sen avulla rakennusten omistajat, kiinteistöpäälliköt ja käyttäjät voivat nopeasti ja helposti hyödyntää palkittua skaalautuvaa energian varastointiteknologiaamme”, sanoo Eatonin järjestelmämyynnin ja energiavarastoliiketoiminnan myyntipäällikkö Marko Räty.

xStorage Compact -energiavarasto

  • Käyttövalmis yhden räkin energian varastointijärjestelmä, joka sopii pieniin tiloihin.
  • Modulaarinen ja skaalattava järjestelmä moniin käyttötarkoituksiin, kuten rakennuksen omaan sähköntarpeeseen, kulutushuippujen tasaamiseen, kuormituksen siirtämiseen, varavirraksi, sähköautojen lataamiseen ja sähköverkon tueksi.
  • Helposti asennettava. Käyttää symmetristä latausta ja purkua, eli järjestelmää voidaan ladata ja purkaa yhtä suurella teholla, mikä takaa käytettävyyden ja kestävyyden.
  • Helppokäyttöinen ja ystävällinen käyttöliittymä sekä kätevät laajennusmahdollisuudet.

Lue lisää Eatonin energiavarastoinnin ratkaisuista: http://www.eaton.fi/xStorage

Kuvia lehdistökäyttöön: www.kuvat.fi/2XQAPVZE43

Eaton on globaali, johtava energialiiketoiminnan asiantuntija. Eatonilla on vahvaa paikallista sovellusosaamista sähkönjakelussa ja suojaamisessa, sähkönsyötön varmistamisessa ja energiavarastoinnissa, sähkönlaadussa sekä sen hallinnassa ja automatisoinnissa, turvallisuuden takaamisessa rakenteellisissa ratkaisuissa sekä vaativissa ympäristöratkaisuissa. Kokonaispalveluiden, kanavien, integroidun digitaalisen alustan ja näkemysten avulla Eaton tukee toimialoja ympäri maailmaa ja auttaa asiakkaitaan ratkaisemaan kriittisimmät sähkönhallintaan liittyvät haasteet.

Eatonin tehtävänä on parantaa elämänlaatua ja ympäristöä virranhallintateknologioiden ja -palveluiden avulla. Tarjoamme kestävään kehitykseen perustuvia ratkaisuja, jotka auttavat asiakkaitamme hallinnoimaan sähköistä, hydraulista ja mekaanista voimaa – turvallisemmin, tehokkaammin ja luotettavammin. Eatonin vuoden 2019 liikevaihto oli 21,4 miljardia Yhdysvaltain dollaria, ja myymme tuotteita asiakkaillemme yli 175 maassa. Eatonilla on noin 93 000 työntekijää. Lisätietoja osoitteessa Eaton.com.