Takaisinveto koskien useita Vaasan näkkileipätuotteita

Lantmännen Cerealia Oy vetää takaisin eri tuotteita markkinoilta, koska niiden sisältämät seesaminsiemenet saattavat sisältää etyleenioksidin jäämiä.

Etyleenioksidin käyttö kasvinsuojelussa on kielletty EU:n lainsäädännössä. Tuotteen käyttö ei aiheuta välitöntä vaaraa terveydelle, mutta tuotetta ei tulisi käyttää. Takaisin vedettävät tuotteet ovat Vaasan Pieni Pyöreä Seesami, Vaasan Pieni Pyöreä Monivilja ja Vaasan Ruisnacho Seesami.

”Testitulokset osoittavat, että useissa tuotantoerissämme on jäämiä etyleenioksidista. Otamme asian erittäin vakavasti ja toimimme nopeasti vetääksemme takaisin kaikki kyseiset tuotteet markkinoilta. Takaisinveto käsittää tuotteet, joiden Parasta ennen -merkinnät ovat tammikuusta 2021 syyskuuhun 2021. Pahoittelemme tapahtunutta ja toimimme yhdessä seesaminsiementen toimittajamme kanssa selvittääksemme syytä tapahtuneelle ja varmistaaksemme, ettei vastaavaa enää tapahdu”, kertoo Lantmännen Cerealian laatujohtaja Yelena Piskun.

Haaste Intiasta maahantuotujen seesaminsiementen kanssa on laaja ja vaikuttaa ruoantuottajiin ympäri Euroopan Unionia. Uudella asetuksella varmistetaan, että kaikki Intiasta tuodut seesaminsiementen erät testataan torjunta-ainejäämien varalta ennen tuotantoa.

Takaisinveto koskee seuraavia tuotteita, jotka on merkitty Parasta ennen -päiväyksellä tammikuusta 2021 syyskuuhun 2021 saakka.

Tuote: Vaasan Pieni Pyöreä Seesami, 250 g
EAN-koodi: 6410500097099
Parasta ennen -päiväys: Tästä päivästä 03 09 2021 saakka
Markkinoija Suomessa: Lantmännen Cerealia Oy

Tuote: Vaasan Pieni Pyöreä Monivilja, 250 g
EAN-koodi: 6410500046516
Parasta ennen -päiväys: Tästä päivästä 16 09 2021 saakka
Markkinoija Suomessa: Lantmännen Cerealia Oy

Tuote: Vaasan Ruisnacho Seesami, 130 g
EAN-koodi: 6437005065699
Parasta ennen -päiväys: Tästä päivästä 05 07 2021 saakka
Markkinoija Suomessa: Lantmännen Cerealia Oy

Takaisinveto koskee vain edellä mainituilla Parasta ennen -päiväyksillä merkittyjä pakkauksia. Jälleenmyyjiä on ohjeistettu poistamaan tuotteet myynnistä.

Pyydämme kyseisiä tuotteita ostaneita kuluttajia tekemään ilmoituksen ostoksista pakkauksissa olevien Parasta ennen -merkintöjen kera kuluttajapalveluun. Ostokset hyvitetään.

Pahoittelemme tapahtunutta.

Tuotekuvat ladattavissa täältä: https://kaikuhelsinki.kuvat.fi/i/MwfcjzSHsDr65pAy8qWPKYxTemQRaZJ3

Lisätietoja:

Kuluttajapalvelu, Lantmännen Cerealia
Puh: 0800 94214 (maanantai–perjantai klo 10.00-12.30)
Sähköposti: vaasan.kuluttajapalvelu@lantmannen.com

Emelie Bontesse de Filippis,
Lantmännen Cerealia, viestintäpäällikkö
Puh: +46 10 556 98 21
Emelie.bontesse@lantmannen.com

Lantmännen
Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjoismaissa. Lantmännenin omistaa 20 000 ruotsalaista maanviljelijää. Yrityksemme työllistää 10 000 henkilöä, sillä on toimintaa yli 20 maassa ja sen vuotuinen liikevaihto on 50 miljardia SEK. Viljasta ammentaen edistämme maatalouden elinvoimaisuutta. Tunnetuimpia elintarviketuotemerkkejämme ovat esimerkiksi Vaasan, AXA, Kungsörnen, GoGreen, FINN CRISP ja START. Yrityksemme perustan muodostavat osaaminen ja arvot, jotka ovat säilyneet omistajillamme sukupolvien ajan. Otamme yhdessä vastuun koko arvoketjusta pellosta pöytään tutkimuksen, tuotekehityksen ja muun toimintamme avulla. Lisätietoja on osoitteessa www.lantmannen.com