Suomalaisinnovaation avulla kiinteistöt voivat helposti varastoida aurinkosähköä ja myydä sitä valtakunnan sähköverkkoon

Espoo, 29.6.2021 – Suomalaiset ovat kehittäneet innovatiivisen ratkaisun, joka yhdistää paikalliset energiavarastot, sähköautojen latauspisteet ja sähkömarkkinat. Kiinteistön omistajalle on tarjolla lisätuloja ja ilmastoystävällisyyttä.

Maailman johtava energianhallintaratkaisujen toimittaja Eaton ja Euroopan nopeimmin kasvava sähköautojen latauspalveluyritys Virta ovat yhteistyössä kehittäneet ratkaisun, joka yhdistää sähkön varastoinnin, sähköautojen latausasemat ja osallistumisen kysyntäjoustomarkkinoille eli ylimääräisen sähkön myynnin energiamarkkinoille.

Yhtiöt kutsuvat ratkaisua virtuaalivoimalaksi, sillä se luo useasta sähkövarastosta yhden helposti hallittavan kokonaisuuden. Esimerkiksi kauppakeskukset voivat uuden ratkaisun avulla varastoida aurinkopaneelien tuottaman sähkön, jakaa sitä sähköautojen latauspisteisiin, käyttää varastoitua sähköä sekä varavoimana että kulutushuippujen tasaamiseen ja osallistua kysyntäjoustomarkkinoille.

”Eatonin Espoon tehtaalla valmistetut xStorage Compact -yksiköt ovat rakennuksen joustavan sähköjärjestelmän sydän. xStorage mahdollistaa sähköautojen tehokkaan latauksen ilman liittymätehojen korotuksia ja tästä seuraavia investointeja. Yhdessä Virran alustan kanssa kiinteistön omistaja voi tienata lisätuloja joustomarkkinoilla ja silti vastata paikallisiin tarpeisiin”, kertoo Eatonin maajohtaja Lauri Tuomaala.

Uuden teknologian avulla kiinteistöjen omistajat saavat sähköratkaisulleen lisäarvoa ja voivat lyhentää sen takaisinmaksuaikaa. Energian joustomarkkinoille osallistuminen auttaa myös tekemään energiajärjestelmästä kestävämmän ja ilmastoystävällisen.

”Virta on maailman ensimmäinen virtuaalivoimala, jolla on kyky yhdistää paikalliset energiavarastot ja sähkömarkkinat. Eatonin kanssa toteuttamamme ratkaisu antaa asiakkaille mahdollisuuden parantaa sekä liiketoimintansa tulosta että ympäristöä”, Virran myyntijohtaja Ville Väre toteaa.

”Paikallisten energiavarastoyksiköiden lisäksi Virta integroi myös sähköautot energiajärjestelmään samalla tavalla. Tässä voittavat sekä rakennuksen omistaja että valtakunnallinen sähköverkko”, sanoo myyntijohtaja Väre.

Lue lisää Eatonin energiavarastoinnin ratkaisuista: http://www.eaton.fi/xStorage

Yhteystiedot medialle: eaton@kaikuhelsinki.fi

Kuva lehdistökäyttöön: http://www.kuvat.fi/CQ4XKF9TZM ja http://www.kuvat.fi/2XQAPVZE43 (xStorage Compactin tuotekuvia)

Eaton on globaali, johtava energialiiketoiminnan asiantuntija. Eatonilla on vahvaa paikallista sovellusosaamista sähkönjakelussa ja suojaamisessa, sähkönsyötön varmistamisessa ja energiavarastoinnissa, sähkönlaadussa sekä sen hallinnassa ja automatisoinnissa, turvallisuuden takaamisessa rakenteellisissa ratkaisuissa sekä vaativissa ympäristöratkaisuissa. Kokonaispalveluiden, kanavien, integroidun digitaalisen alustan ja näkemysten avulla Eaton tukee toimialoja ympäri maailmaa ja auttaa asiakkaitaan ratkaisemaan kriittisimmät sähkönhallintaan liittyvät haasteet.

Eatonin tehtävänä on parantaa elämänlaatua ja ympäristöä virranhallintateknologioiden ja -palveluiden avulla. Tarjoamme kestävään kehitykseen perustuvia ratkaisuja, jotka auttavat asiakkaitamme hallinnoimaan sähköistä, hydraulista ja mekaanista voimaa – turvallisemmin, tehokkaammin ja luotettavammin. Eatonin vuoden 2020 liikevaihto oli 17,9 miljardia Yhdysvaltain dollaria, ja myymme tuotteita asiakkaillemme yli 175 maassa. Eatonilla on noin 92 000 työntekijää. Lisätietoja osoitteessa Eaton.com.

Virta (Liikennevirta Oy) on suomalainen teknologiayhtiö, joka kehittää älykkäitä sähköautojen latauspalveluita. Virta on sähköautojen latauksen markkinajohtaja Suomessa yhteistyökumppaneineen maan suurimmalla julkisella latausverkostolla, ja mahdollistaa sähköautojen latausliiketoiminnan maailmalla. Virta palvelee yli 300 latausverkostoa yli 50 eri brändillä 30 maassa. Financial Times listasi Virran Euroopan nopeimmin kasvavaksi sähköautojen latauspalveluksi yritysten FT-1000 listalla. www.virta.global/fi/