Opiskelija-asuminen uudelle tasolle Tikkurilan uudessa Hoas-kohteessa – opiskelija-asuntosäätiö panostaa asukkaiden viihtyvyyteen

Tikkurilan Vehkapolulla sijaitseva 162 asunnon opiskelijatalo on osa korttelikokonaisuutta, johon kuuluu useita valmistuvia asuintaloja sekä uusi Tikkurilan kirkko. Opiskelijoiden toiveissa asumisen suhteen korostuvat toiveet oman asunnon rauhasta, hyvät liikenneyhteydet ja sijainti lähellä oppilaitosta.

Bethania-kerrostalo on osa kirkkokorttelia, johon kuuluu myös Tikkurilan uusi kirkko. Hoasilla on kohteessa 162 opiskelija-asuntoa, joista 149 ovat yksiöitä ja 13 perheasuntoja.

Hoas pyrkii vastaamaan asuntotuotannossaan opiskelijoiden toiveisiin, joissa usein korostuvat yksiöasuminen, sijainti lähellä oppilaitosta, hyvät liikenneyhteydet ja kattava palvelutarjonta.

”Olemme keskittyneet rakentamaan uusia opiskelijataloja hyvien liikenneyhteyksien varrelle ja hyville sijainneille. Bethaniassa on erityisesti panostettu laadukkaisiin ja monipuolisiin yhteistiloihin sekä pyritty suunnittelemaan mahdollisimman toimiva yksiö”, kertoo Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio.

Liikenneyhteyksien puolesta Bethania sijaitsee keskeisellä paikalla – junalla pääsee kulkemaan esimerkiksi kehärataa pitkin Pohjois-Helsingin alueille tai Länsi-Vantaan ja -Helsingin suuntaan. Kaikki VR:n kaukojunat pysähtyvät Tikkurilassa ja bussiyhteyksiä on runsaasti erityisesti eri puolille Vantaata. Helsingin keskustaan matka kestää junalla vain 14 minuuttia, Malmille 6, Myyrmäkeen 25 ja Keravalle 8.

Tikkurilan keskustassa opiskelijat voivat tehdä päivittäisostoksensa pikkukaupoissa tai supermarketeissa. Kahvila- ja ravintolatarjontaa löytyy erityisesti Dixi- ja Tikkuri-kauppakeskuksissa. Lähellä sijaitsevat myös kirjasto, kulttuuritehdas Vernissa, tiedekeskus Heureka ja kaupunkipyöräasemia. Lähietäisyydellä ovat myös Tikkurilan urheilupuisto, Hiekkaharjun ja Puistolan liikuntapaikat, Kuusijärven ulkoilualue sekä Sipoonkorven kansallispuisto.

Aivan uudenlainen tapa tehdä yhteistiloja

Hoas on kehittänyt opiskelijatalojen yhteistiloihin uudenlaista konseptia, joka on tarkoitus tuoda tulevaisuudessa muihinkin säätiön kohteisiin. Hoasin rakennuttajapäällikkö Laura Pääkkönen kertoo, että Bethania-talon yhteiskäyttötilojen suunnittelussa haluttiin luoda tiloja matalan kynnyksen kohtaamisiin. Kohteen sisustussuunnittelusta vastasi Sisustus Linne Oy.

”Laadimme suunnittelijan kanssa kolme erilaista yhteistilakonseptia, joista Bethaniaan valittiin boho-tyylinen toteutus. Tavoitteenamme oli luoda kohteeseen laadukkaita ja viihtyisiä yhteistiloja, jotka mahdollistavat asukkaiden matalan kynnyksen kohtaamiset ja ajanvieton. Tiloissa panostettiin laadukkaisiin ja mahdollisuuksien mukaan kotimaisiin kalusteisiin, jotta tilat toimisivat paremmin kodin jatkeena”, Pääkkönen sanoo.

Opiskelijatalossa on muun muassa auditoriotyylinen portaikko esimerkiksi elokuvailtoja varten ja urheilutapahtumien kisakatsomoksi, sekä opiskelijakahvio modernin pesulakokonaisuuden yhteydessä. Saunan vilvoittelutilana tai pienen porukan jutustelupaikkana toimii lounge-tila. Asukkaiden käytössä on myös terassi ja sisäpiha, joka kytkeytyy kirkkotarhaan.

Tietoa kohteesta

Hoasin asuntoja: 162
Kerroksia: 9
Pihakannen alle jää paikoitushalli, joka on yhteiskäyttöinen seurakunnan kanssa. Sisäpiha on yhteiskäyttöinen seurakunnan kanssa ja rajautuu kirkkotarhaan, joka yhdistää kirkon osaksi korttelia.

Kuvia kohteesta ladattavissa täältä: https://kaikuhelsinki.kuvat.fi/i/xNwkAj3psfyGcaFRUChv9Kn4qVDEe2ut


Lisätietoja

Matti Tarhio, toimitusjohtaja, Hoas
p. 0400 800 255
matti.tarhio@hoas.fi

Hoas on yleishyödyllinen säätiö, joka vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää asuntoja pääkaupunkiseudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville, tutkintoaan päätoimisesti suorittaville opiskelijoille. Asuntoja Hoasilla on tällä hetkellä 10 000 kpl ja asukkaita noin 19 000. www.hoas.fi