Suomalainen Premix sai USA:n hallinnolta 80 miljoonan dollarin rahoituksen uuden tehtaan rakentamiseen Pohjois-Carolinaan

USA:n viranomaisten rahoittama hanke auttaa turvaamaan kriittiset diagnostiikkatoimitukset Yhdysvalloissa ja palvelee samalla alan pioneerin globaaleja asiakkaita.

Yhdysvaltain hallinto on puolustusministeriön johdolla myöntänyt 79,9 miljoonan dollarin rahoituksen Premixille sähköä johtavia muovimateriaaleja valmistavan tehtaan rakentamiseen Pohjois-Carolinan osavaltioon. Materiaaleja käytetään ensisijaisesti diagnostisiin testausvälineisiin. Tehdas rakennetaan Gastonin piirikuntaan ja tuotannon on määrä alkaa syyskuuhun 2025 mennessä.

Tehdasinvestointi vauhdittaa 40-vuotiaan perheyrityksen Premix Groupin kansainvälistä kasvua ja edelläkävijyyttä tulevaisuuden erikoismateriaalien kehittäjänä eri teollisuudenaloilla.

”Olemme tehneet paljon työtä kestävien toimitusketjujen, korkealaatuisten tuotteiden ja toimitusvarmuuden kehittämisessä. Erityisesti pandemian aikana onnistuimme vastaamaan kysyntäpiikkiin ja autoimme parantamaan globaalia koronatestausta. Yhdysvaltain hallituksen rahoitus tuotantolaitoksen rakentamiseksi on merkittävä luottamuksen osoitus”, Hanna Ristola, Premix Groupin toimitusjohtaja sanoo.

Viimeisintä tekniikkaa edustava laitos valmistaa pipetin kärkiin ja putkiin soveltuvia muoviseoksia, joita on aiemmin viety Yhdysvaltain markkinoille Suomesta. Premixin uusi tehdas vastaa kasvavaan kysyntään ja tiukkeneviin diagnostisten testausten laatuvaatimuksiin. Kasvava tuotantokapasiteetti mahdollistaa esimerkiksi yli 200 miljoonan COVID-19 PCR-testin tekemisen kuukausittain, mikä parantaa Yhdysvaltain huoltovarmuutta.

”Uusi kapasiteetti lisää Premixin maailmanlaajuista toimituskykyä ja vähentää toimitusketjuihin liittyviä riskejä”, sanoo Premixin Yhdysvaltojen toiminnoista vastaava Jari-Matti Mehto. ”Yhdysvaltain tehtaan myötä parannamme kykyämme palvella asiakkaitamme.”

Premixin asiakkaat Pohjois-Amerikassa hyötyvät paikallisesta tuotannosta ja palveluista, mikä takaa nopeat toimitukset ja korkean luotettavuuden. Nykyiset ja tulevat asiakkaat muualla maailmassa hyötyvät Premixin kyvystä toimittaa korkealaatuisia materiaaleja kahdelta eri mantereelta. Investointi vahvistaa yhtiön asemaa sähköä johtavien muovimateriaalien markkinajohtajana.

Uusi tehdas työllistää käynnistyttyään noin 30–35 henkilöä Gastonin piirikunnassa Pohjois-Carolinassa sekä tarjoaa työpaikkoja useille palveluntarjoajille ja alihankkijoille. Ensimmäiset rekrytoinnit ovat jo alkaneet.

”Olemme erittäin innoissamme mahdollisuudesta saada parantaa kriittisten diagnostisten materiaalien huoltovarmuutta Yhdysvalloissa”, Mehto sanoo. ”Tuotteiden laatu, turvallisuus ja luotettavuus ovat olleet meille aina ensisijaisen tärkeitä. Ratkaisumme täyttävät erittäin tiukat laatu- ja kustannustehokkuusstandardit ja tarjoavat arvokkaita etuja uusille ja nykyisille asiakkaillemme.”

Premix Inc. on yli 40-vuotiaan suomalaisen perheyrityksen Premix Oy:n amerikkalainen tytäryhtiö. Tehtaan rakentaminen rahoitetaan American Rescue Plan Act -lain kautta, joka mahdollistaa ja tukee Yhdysvaltain kotimaisen teollisuuspohjan laajentamista kriittisten lääketieteellisten resurssien osalta. Hanke toteutetaan Premixin ja Yhdysvaltojen liittovaltion, osavaltion ja paikallisten viranomaisten välisellä tiiviillä yhteistyöllä.

Premixistä
Premix on markkinajohtaja ja maailmanlaajuinen edelläkävijä sähköä johtavien muovien alalla. Räätälöidyt materiaaliratkaisut hyödyttävät muun muassa autoteollisuutta, elektroniikkaa, diagnostiikkaa sekä terveyttä ja hyvinvointia. Olemme perheyritys, joka uskoo lupausten pitämiseen, kumppaneiden arvostamiseen sekä inspiraatioon ja intohimoon paremman tulevaisuuden puolesta. www.premixgroup.com

Lisätietoja:

Hanna Ristola
Toimitusjohtaja, Premix Group
+358 50 545 9787
hanna.ristola@premixgroup.com

Jari-Matti Mehto
Liiketoimintajohtaja, Premix, Inc.
+358 50 361 0328
jari-matti.mehto@premixgroup.com