Euroopan CHEPille EcoVadisin korkein vastuullisuusluokitus

Toimitusketjuratkaisuistaan tunnettu yhtiö nousi ylimmälle platinatasolle jo toisena vuonna peräkkäin.

Weybridge, Lontoo, 11. toukokuuta 2022 – Toimitusketjuratkaisuistaan tunnettu CHEP Europe on saanut EcoVadisilta platinatason tunnustuksen toisena vuonna peräkkäin, nyt vuoden 2021 kestävyyssaavutuksistaan. Se on ylin tunnustus toimitusketjualalle maailman luotetuimmalta yritysten kestävyysluokituksia myöntävältä organisaatiolta. EcoVadis sijoitti CHEPin korkeimpaan prosenttiin luokassa ”Muiden koneiden ja laitteiden vuokraus ja leasing”.

EcoVadis arvioi 75 000 yritystä, jotka toimivat 200 sektorilla 160 maassa. Sen arviointimenetelmässä keskitytään 21 kriteeriin, jotka on ryhmitelty neljään teemaan (ympäristö, työvoima ja ihmisoikeudet, etiikka, kestävä hankinta). Nämä 21 kriteeriä perustuvat kansainvälisiin kestävyysstandardeihin, kuten Global Compact -periaatteisiin, kansainvälisen työjärjestö ILOn yleissopimuksiin, Global Reporting -aloitteen GRI-ohjeistoon, ISO 26000 standardiin ja CERES-periaatteisiin. CHEP saavutti arvioinnissa hiilipäästöjen hallinnan johtajatason luokkansa parhaalla kasvihuonekaasupäästöjen tavoitteella ja hallintajärjestelmällä.

”Olemme äärimmäisen ylpeitä saadessamme taas tunnustusta ponnisteluistamme kestävyyden eteen”, sanoo CHEP Europen kestävyys- ja viranomaisasiainjohtaja Alejandro Tostado. ”Visionamme on edelläkävijyys uusiutumista tukevissa toimitusketjuissa. Pyrimme kiertotalouden johtajina löytämään yhteisen ratkaisun aikamme suurimpiin haasteisiin: globaalin talouden hiilivapaaksi saattamiseen ja luonnonvarojen uudistamiseen.”

Tunnustus on jatkoa CHEPin ja sen emoyhtiö Bramblesin viime vuonna saamille useille kestävyysluokituksille. Brambles oli esimerkiksi yksi ensimmäisistä Walesin prinssin Terra Carta -sinetin saajista vuoden 2021 YK:n COP26-ilmastokokouksessa. Lisäksi yhtiö sijoittui kymmenen kestävimmän yhtiön joukkoon vuoden 2022 Corporate Knightsin arvostetulla Global 100 -listalla sekä nimettiin Clean200™-listalle. Lista sisältää 200 johtavaa puhtaan energian tulevaisuuteen investoivaa yritystä. Myös Sustainability Magazine sijoitti Bramblesin 100 kestävimmän yrityksen joukkoon.

Nämä tunnustukset ovat seurausta CHEPin ja Bramblesin viime vuosina saavuttamista kestävyystavoitteista ja kunnianhimoisista vuoden 2025 kestävyyssuunnitelmista. Niissä katse on suunnattu uusiutumista tukeviin toimitusketjuihin. Ohjelmaan sisältyy muun muassa hiilineutraalius yhtiön omassa toiminnassa (joka saavutettiin vuonna 2021), sitoumus 1,5 asteen ilmastotulevaisuuteen ja Pariisin sopimuksen mukainen sekä tieteeseen perustuva hiilipäästötavoite, kaatopaikkajätteestä eroon hankkiutuminen sekä kiertotalousmallin laajentaminen yhä useammille alueille maailmassa.

Euroopan lisäksi CHEP on saavuttanut EcoVadisin platinatunnustuksen Kanadassa ja kultaa Yhdysvalloissa.

Tietoa CHEP:istä

CHEP auttaa kuljettamaan enemmän tavaraa useammille ihmisille ja useampiin paikkoihin kuin mikään muu organisaatio maailmassa. Sen kuormalavat, laatikot ja kontit muodostavat globaalin toimitusketjun näkymättömän selkärangan. Maailman suurimmat tuotemerkit luottavat CHEPin apuun kuljettaakseen tavaransa tehokkaammin, vastuullisemmin ja turvallisemmin. Jakamistalouden edelläkävijänä CHEP on luonut yhden maailman vastuullisimmista logistiikkayrityksistä, jonka toiminta perustuu alustojen jakamiseen ja uudelleenkäyttöön, eli niin sanottuun poolaukseen. CHEPin kunnianhimoinen tavoite on vaikuttaa positiivisesti maapalloon ja yhteiskuntaan uusiutumista tukevilla toimitusketjuilla. CHEP palvelee ensisijaisesti nopeasti liikkuvien kulutustarvikkeiden (esim. kuivat elintarvikkeet, einekset sekä terveys- ja hygieniatuotteet), tuoretuotteiden, virkistysjuomien sekä vähittäis- ja yleistuotteiden aloja. CHEPin palveluksessa on noin 11 500 työntekijää ja yritys uskoo monimuotoisuuden, osallisuuden ja tiimityön kautta toteutuvaan kollektiivisen älykkyyden voimaan. CHEP omistaa noin 345 miljoonaa lavaa, laatikkoa ja konttia. Yli 750 palvelukeskuksen verkoston avulla se tukee yli 500 000 asiakaspalvelupistettä sellaisille globaaleille tuotemerkeille kuten Procter & Gamble, Sysco ja Nestlé. CHEP, joka on osa Brambles Groupia, toimii noin 60 maassa, ja sen toiminta on laajinta Pohjois-Amerikassa ja Länsi-Euroopassa.

Lisätietoja CHEPistä on osoitteessa www.chep.com.

Lisätietoja Brambles-yhtymästä on osoitteessa www.brambles.com.

Yhteystiedot mediatiedusteluja varten:
Manuela García
Manager, External Communications
EMEA, Brambles Group
Puh: +34 696 114 696
manuela.garcia@brambles.com