Radiojuttu: Tutkimus: Nämä asiat merkitsevät, kun suomalaiset valitsevat uutta kotiaan – kiinteistönvälittäjät tyrmäävät stereotypiat suomalaispariskunnista

Hinta ja kodin asumiskustannukset merkitsevät eniten, kun suomalaiset valitsevat uutta kotiaan. Asia selvisi Lakean teettämästä tutkimuksesta, johon vastasi tuhat asunnon vaihtamisesta kiinnostunutta.

Mutta eroavatko naisten ja miesten valintakriteerit toisistaan? Entä mikä muu painaa uutta asuntoa valittaessa, etsittiinpä sitten vuokra- tai omistusasuntoa?

Pohjanmaalla reilut kymmenen vuotta asuntomyyjänä toiminut Lakean Katariina Heinua kertoo, millaisia piirteitä hän on havainnut uutta kotia etsivissä suomalaisissa. Vastikään ensiasunnon puolisonsa kanssa ostanut tamperelainen Emmi Anttola puolestaan kertoo, erosivatko pariskunnan valintakriteerit toisistaan ja mikä teki ostetusta asunnosta heille juuri sen oikean.

Haastattelijana on Sanna Ala-Seppälä.

Haastattelusta on editoitu noin 3 ja 5 minuutin pituiset radiojutut. Ne ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa sekä editoitavissa.

>> Lataa radiojutut tämän linkin takaa. <<

Voit kuunnella 3 minuutin radiojutun tästä.

JULKAISUVAPAA HETI

Radiojuttu on tuotettu yhteistyössä Lakean kanssa.