Radiojuttu: Business Finlandin suurimpiin rahoituspäätöksiin lukeutuvaa veturirahoitusta saaneet yritykset ovat tässä: Wärtsilä, Nokia ja Tieto saavat kukin 20 miljoonaa euroa

Business Finland teki juuri päätöksen myöntää noin 20 miljoonaa euroa rahoitusta kolmelle eri suomalaisyritykselle eli Wärtsilälle, Nokialle ja Tiedolle, jotka pyrkivät ratkaisemaan merkittäviä tulevaisuuden haasteita. Lisäksi Business Finland suunnittelee rahoittavansa kunkin veturiyrityksen kumppaneita 50 miljoonalla eurolla.

Nämä ovat Business Finlandin suurimpia rahoituspäätöksiä. 20 miljoonaa euroa on maksimimäärä, mitä yhdelle yritykselle ylipäätään voidaan myöntää. Hankkeita rahoitetaan valtaosin EU:n elpymispaketin rahoituksella. Ensi vuoden alussa tarkoituksena on rahoittaa vielä kolmea yritystä lisää.

Suuryritysten vaikutus kansantalouteemme on erittäin merkittävä. Selvitysten mukaan yritykset eivät ole juurikaan kasvattaneet tutkimus- ja kehittämispanostuksiaan Suomessa, samaan aikaan kun ulkomailla tekeminen on kasvanut. Suomen TKI-menot ovat olleet alle 3 prosenttia bruttokansantuotteesta, kun tavoitteeksi on hallitusohjelmassa asetettu 4 prosenttia. Business Finland pyrkii vaikuttamaan tavoitteeseen pääsyyn muun muassa tämän veturirahoituksen avulla.

Seuraavaksi Business Finlandin pääjohtaja Nina Kopola kertoo, miksi Business Finland päätti myöntää tukea juuri Wärtsilälle, Nokialle ja Tiedolle.
Nokian Suomen maajohtaja ja matkapuhelinverkot-liiketoimintaryhmän johtaja Tommi Uitto sekä Wärtsilä Finland Oy:n toimitusjohtaja Hannu Mäntymaa puolestaan kertovat, miten yritykset aikovat käyttää suuren tukisumman.

Haastattelijana on Sanna Ala-Seppälä.

Haastattelusta on editoitu noin 3 ja 5 minuutin pituiset radiojutut. Ne ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa sekä editoitavissa.

Kuuntele ja lataa radiojuttu:

3 minuutin juttu (mp3)
5 minuutin juttu (mp3)
3 minuutin juttu (wav)
5 minuutin juttu (wav)

JULKAISUVAPAA HETI

Radiojuttu on tuotettu yhteistyössä Business Finlandin kanssa.

Yhteystiedot: Kaiku Helsinki, Inari Anttila, inari.anttila@kaikuhelsinki.fi, puh. 043 824 0090