Radiojuttu: Aino-Kaisa Saarinen ja Katri Mattson oppivat New Leaders -koulutuksessa uudenlaista urheilujohtamista

Viimeisen vuoden ajan kaksi suomalaista urheiluammattilaista eli entinen huippuhiihtäjä ja nykyinen Salpausselän kisojen pääsihteeri Aino-Kaisa Saarinen sekä pitkän jalkapallouran tehnyt, nykyinen Suomen Palloliiton varapuheenjohtaja Katri Mattson ovat käyneet kansainvälistä urheilujohtamisen koulutusta.

Suomen Olympiakomitean järjestämä New Leaders -koulutus pohjautuu urheilumaailman tasa-arvoon ja vastuullisuuteen. Koulutus sai alkunsa Birgitta Kervisen Kansainväliseltä olympiakomitealta saamasta tasa-arvopalkinnosta, ja siinä on ollut mukana yhteensä 30 nuorta urheilupäättäjää eri puolilta Eurooppaa.

Vuoden mittainen koulutus huipentuu Helsingissä 18.–20. marraskuuta järjestettävään New Leaders Forumiin, jonne saapuu muun muassa Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach sekä Euroopan keskeisimmät urheilujohtajat ja muutoksentekijät.

Aino-Kaisa Saarinen kertoo, mikä Kansainvälisen olympiakomitean tasa-arvosuosituksista on hänelle kaikkein tärkein. Katri Mattson puolestaan kertoo, kuinka hän sai koulutukseen liittyen läpi tasa-arvoiset palkkiot nais- ja miesjalkapalloilijoille.

Toimittajana on Sanna Ala-Seppälä.

Radiohaastattelusta on saatavana valmiiksi editoidut, noin 3 ja 5 minuutin mittaiset jutut. Jutut ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa ja editoitavissa. Lataa radiojutut tämän linkin takaa.

Voit kuunnella 3 minuutin radiojutun tästä:

JULKAISUVAPAA HETI

Radiojuttu on tuotettu yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa.