Opiskelijat ajettiin ennen kaupungin laidalle – nykyään uusia opiskelijataloja rakennetaan hyville paikoille rakentamisen trendit huomioiden

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö rakennuttaa uusia asuntoja entistäkin paremmille paikoille, opiskelijoiden toiveet huomioiden. Uudet kohteet tarjoavat asunnon 483 opiskelijalle. Hoas panostaa opiskelijoiden elämään ja hyvinvointiin asumisen ja asumisen palvelujen kautta.

Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö rakennuttaa tulevina vuosina monta uutta opiskelijataloa.

”Olemme rakennuttaneet uusia kohteita opiskelijoiden toiveet huomioiden. Opiskelijat toivovat asumiselta enemmän yksiötä ja toimivia yhteistiloja, hyviä liikenneyhteyksiä, kampusten läheisyyttä ja edullista asumista”, kertoo Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio.

Uudiskohteissa näkyvät rakennusalan muutokset

Hoas rakentaa uusia kohteita rakennusalan muutokset huomioiden – esimerkiksi Rastilaan tuleva parvellisia miniasuntoja sisältävä opiskelijatalo on konversiokohde eli rakennuksen käyttötarkoitusta muutetaan, tässä tapauksessa toimistoista asunnoiksi. Kohde on mukana Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelmassa, jonka tavoitteena on yhteistyöllä lisätä kerrostaloasumisen laatua, houkuttelevuutta ja uusia yksilöllisiä ratkaisuja. Kohteen on arvioitu valmistuvan syksyllä 2020.

”Hoasille tämä on ensimmäinen konversiokohde ja olemme todella innoissamme hankkeesta”, Tarhio sanoo.

Hoas rakennuttaa Espoon Tuuliniittyyn ensimmäisen puurakenteisen kerrostalon, jonka arvioidaan valmistuvan vuoden 2021 aikana. Puurakentamisella edistetään Suomen ilmastotavoitteita, ja puu toimii pitkäaikaisena hiilivarastona.

Lähivuosina 2020–2022 uusia opiskelijataloja nousee myös Mäkelänrinteeseen, Tikkurilaan, Perkkaalle, Pasilaan ja Kettutielle Herttoniemeen.

”Uudet talot sijaitsevat mahtavilla paikoilla, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Esimerkiksi Rastilan ja Kettutien talot sijaitsevat aivan metroaseman vieressä. Myllypuron suurkampukselle pääsee kätevästi ja myös matka keskustaan sujuu nopeasti.”

Asumiseen kohdistuvat odotukset muuttuvat uusien asumissukupolvien myötä

Hoasin asukkaista suuri osa on alle 30-vuotiaita. Tarhion mukaan on tärkeää huomioida nykyisten ja tulevien asukkaiden maailmankatsomus ja muuttuvat odotukset asumista kohtaan.

”Asumiseen kohdistuvat odotukset muuttuvat Z-sukupolven aikana merkittävästi. Arvoista ja globaaleista asioista kiinnostuneempi sukupolvi odottaa asumiselta enemmän, ja tämä sukupolvi tulee olemaan meidän asukkaitamme noin viiden vuoden kuluessa. Meidän on osattava ennakoida tulevaa kehityssuuntaa. Tässä on apuna nuori ja älykäs asiakaskuntamme”, Tarhio sanoo.

Kuvan Rastilan konversiokohteen parvellisesta Hoas-kodista voi ladata täältä: https://kaikuhelsinki.kuvat.fi/i/bha794fXwZqd8S2uBJPYv3yUE5cnWrxg

Lisätietoja:
Matti Tarhio, toimitusjohtaja
p. 0400 800 255
matti.tarhio@hoas.fi

Hoas on yleishyödyllinen säätiö, joka vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää asuntoja pääkaupunkiseudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville, tutkintoaan päätoimisesti suorittaville opiskelijoille. Asuntoja Hoasilla on tällä hetkellä yli 9 700 kpl ja asukkaita noin 19 000. www.hoas.fi