Nyfosa Finland ostaa kiinteistöjä Suomesta 200 miljoonalla eurolla

Nyfosa on ostanut yhteensä 43 kiinteistöä useista Suomen kunnista 200 miljoonan euron kauppahinnalla, joka sisältää hankintakulut. Hankitut kiinteistöt sijaitsevat Helsingin seudulla, Turussa ja Jyväskylässä. Kaupan myötä Nyfosa on ostanut kiinteistöjä Suomesta jo noin 540 miljoonalla eurolla heinäkuusta 2021 lähtien.

Hankittujen kiinteistöjen pinta-ala on yhteensä noin 222 000 neliömetriä ja vuotuinen vuokra-arvo noin 29,3 miljoonaa euroa. Salkku koostuu muun muassa toimistoista, liiketiloista, kouluista ja terveydenhuollon tiloista. Kiinteistöjen vuokralaiskanta on monipuolinen, ja vuokralaisia on yhteensä 293. Suurimpia vuokralaisia ovat autoliike Delta Auto ja Helsingin kaupunki. Vuokrausaste on 87 prosenttia ja keskimääräinen jäljellä oleva sopimuskausi 4,7 vuotta. Myyjä on globaali sijoitusyhtiö Partners Group, joka tekee asiakkaidensa puolesta pääoma-, kiinteistö- ja infrastruktuurisijoituksia. Hankinta rahoitetaan kassavaroilla ja lainanotolla. Kaupan täytäntöönpano on suunnitelmien mukaan 1.4.2022.

”Tämä hankinta täydentää erinomaisesti vahvaa kassavirtaa tuottavaa kiinteistösijoituskantaamme Suomessa. Kiinteistöillä on vakaa vuokrataso, ja ne sijaitsevat houkuttelevilla alueilla maakuntakeskuksissa ja tilaa vievän kaupan alueilla. Salkku on monipuolinen ja tarjoaa meille ja kumppanillemme Nyfosalle monia kehitysmahdollisuuksia”, kommentoi Hanna Rauhala, Brunswick Real Estaten osakas ja Suomen maajohtaja.

Lisätietoja:
Hanna Rauhala, osakas ja Suomen maajohtaja, Brunswick Real Estate
+358 40 029 7312
hanna.rauhala@brunswickrealestate.com

Brunswick Real Estate
Nyfosa Finlandin kiinteistöjä Suomessa hallinnoi Brunswick Real Estate. Brunswick Real Estate on markkinajohtaja Pohjoismaiden kiinteistömarkkinoilla. Brunswick tarjoaa omaisuudenhallintaa kiinteistösijoituksilla ja lainarahoituksella. Brunswick rakentaa itsenäisiä, kestävän kehityksen sijoitusalustoja, keskittyen yksilöityihin sijoitusstrategioihin läheisessä yhteistyössä pohjoismaisten ja kansainvälisten sijoittajien kanssa. Brunswickin hallinnoiman kiinteistövarallisuuden arvo on 5 miljardia euroa, ja tiimiin kuuluu noin 60 henkilöä Tukholmassa, Helsingissä ja Kööpenhaminassa. www.brunswickrealestate.com