Uusia koteja yli 700 opiskelijalle – Hoasilla valmistumassa 7 uutta opiskelijataloa

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas rakentaa lähivuosina 7 uudiskohdetta, jotka tarjoavat asunnon yli 700 opiskelijalle. Uusia kohteita yhdistää kampusten, palvelujen ja liikenneyhteyksien läheisyys, modernit tilat sekä yksiövoittoisuus. Hoas kuuntelee tarkasti opiskelijoiden toiveita asuntotuotannossaan.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas rakentaa parhaillaan hurjaa määrää uusia opiskelijataloja. Vuoden sisään valmistuu seitsemän uutta opiskelija-asuntokohdetta, joissa on yhteensä 594 asuntoa.

Tänä vuonna opiskelijat pääsevät uusiin koteihin neljässä kohteessa: 1.9. Kalasatamassa Työpajankatu 4:ssä (55 asuntoa), 1.10. Perkkaalla Anna Sahlsteninkatu 4:ssä (136 asuntoa) sekä 1.12. Myllypurossa Yläkiventie 7:ssä (49 asuntoa) ja 1.12. Vantaalla Iskospolulla (124 asuntoa). Kohteissa on uusia asuntoja yhteensä 364.

Keväällä 2023 Myllypuroon valmistuu yhteensä 230 asuntoa kolmeen kohteeseen: Yläkiventie 9 (59 asuntoa), Yläkiventie 4 (98 asuntoa) ja Myllymatkantie 7 (73 asuntoa).

”Myllypuron kampuksen tuntumaan syntyy oikein iso opiskelijaelämän keskittymä uusien talojen myötä. Metropolian vuonna 2019 valmistunut 6 000 opiskelijan ja Stadin ammatti- ja aikuisopiston 1 500 opiskelijan kampukset sekä Hoasin neljä asuinkohdetta luovat itäiseen Helsinkiin uudenlaisen vahvan opiskelukeskittymän”, sanoo Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio.

Tulevina vuosina Hoasilla on suunnitteilla 359 asunnon korttelikokonaisuus Pasilan Veturitielle sekä 235 asunnon talo Niittykumpuun Riihitontuntielle.

”Kun lasketaan valmistuvien opiskelijatalojen ja Pasilan ja Niittykummun talojen asuntomäärät yhteen, uusia koteja tulee noin 1 200 opiskelijalle”, kertoo Hoasin kiinteistöjohtaja Kim Lindholm.

Kasvaneen asuntotuotannon taustalla on valtioneuvoston asuntopoliittiset toimenpide-ehdotukset vuosiksi 2021‒2028. Opiskelija-asuntojen tuotantoa halutaan lisätä niin, että vuosikymmenen lopulla opiskelija-asunto on korkeakouluopiskelijoiden piirissä yleisin asumismuoto nykyisen vapaarahoitteisen vuokra-asumisen sijaan.

”Vahva kaupungistumistrendi lisää pitkässä juoksussa asuntojen tarvetta etenkin yliopistokaupungeissa. Kun huomioidaan vielä usean korkeakoulun tavoitteet lisätä opiskelijamääriä, heijastuu tämä väistämättä opiskelijoille suunnattujen edullisempien asuntojen tarpeeseen”, sanoo Tarhio.

Hoasin opiskelija-asunnot ovat noin 35 prosenttia markkinahintaisia asuntoja edullisempia.

Asuntotuotantoa ohjaavat opiskelijoiden toiveet ja rakentamisen trendit

Hoas rakentaa uusia opiskelijataloja keskeisille sijainneille ja hyvien liikenneyhteyksien varrelle. Tarhion mukaan nämä korostuvat opiskelijoiden toiveissa, joita Hoas kuuntelee tarkkaan. Yksiöasuminen on myös opiskelijoiden suosiossa, ja uusien kohteiden asunnoista noin 80 prosenttia on yksiöitä.

”Työpajankadun talo on sijainniltaan loistavalla paikalla kehittyvässä ja laajenevassa Kalasatamassa. Helsingin uusien alueiden asunnot ovat suosittuja kantakaupungin läheisyyden vuoksi ja luonnollisesti myös siksi että esimerkiksi Helsingin yliopiston keskustakampuksella opiskelee 17 000 opiskelijaa”, Tarhio sanoo.

Hoasilla on Arielinkadulla entuudestaan opiskelijatalo, joka oli vuonna 2012 valmistuessaan Kalasatamaan uusimpia asuinkortteleita.

Tarhio korostaa opiskelija-asuntojen tärkeyttä koko pääkaupunkiseudulla.

”Kohtuuhintaiselle ja laadukkaalle opiskelija-asumiselle on tarvetta ympäri pääkaupunkiseutua, ja Helsingin lisäksi rakennamme myös Espooseen ja Vantaalle uusia asuntoja”, Tarhio sanoo.

Lisätietoja:
Matti Tarhio, toimitusjohtaja, Hoas
p. 0400 800 255
matti.tarhio@hoas.fi

Hoas on yleishyödyllinen säätiö, joka vuokraa, rakennuttaa ja ylläpitää asuntoja pääkaupunkiseudulla peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville, tutkintoaan päätoimisesti suorittaville opiskelijoille. Asuntoja Hoasilla on tällä hetkellä 10 000 kpl ja asukkaita noin 18 000. www.hoas.fi