GoGreen vetää pois myynnistä seesaminsiemeniä

GoGreen vetää pois myynnistä kaksi tuotetta: GoGreen Skalat Sesamfrö 350g (Kuoreton Seesaminsiemen) ja GoGreen Oskalat Sesamfrö 350g (Kuorimaton Seesaminsiemen). Tuotteet voivat sisältää jäämiä kasvinsuojelussa käytetystä etyleenioksidista. Varotoimenpiteenä kaikki kyseisten tuotteiden myyntierät vedetään takaisin.

GoGreen vetää takaisin GoGreen Skalat Sesamfrö 350g (Kuoreton Seesaminsiemen) ja GoGreen Oskalat Sesamfrö 350g (Kuorimaton Seesaminsiemen) -tuotteet. Takaisinveto päätettiin tehdä heti, kun testitulokset osoittivat, että muutama tuote-erä saattaa sisältää jäämiä kasvinsuojelussa käytetystä etyleenioksidista. Etyleenioksidin käyttö kasvinsuojelussa on kielletty EU:n lainsäädännössä. Tuotteen käyttö ei aiheuta välitöntä vaaraa terveydelle, mutta tuotetta ei tulisi käyttää.

Varotoimenpiteenä vedetään takaisin kaikki kyseiset myynnissä tällä hetkellä olevat tuotteet. Takaisinveto koskee tästä päivästä (20.11.2020) alkaen 31-03-2022 saakka merkittyjä tuotteita.

Tuote: GoGreen Skalat Sesamfrö, 350g
(Kuoreton Seesaminsiemen)
EAN-koodi: 7312787710120

Tuote: GoGreen Oskalat Sesamfrö, 350g
(Kuorimaton Seesaminsiemen)
EAN-koodi: 7312787710113

Jälleenmyyjiä on ohjeistettu poistamaan tuotteet myynnistä.

Pyydämme kyseisiä tuotteita ostaneita kuluttajia tekemään ilmoituksen ostoksesta pakkauksessa olevan Parasta ennen -merkinnän kera kuluttajapalveluun. Ostos hyvitetään.

Pahoittelemme tapahtunutta.

Tuotekuvia saatavilla täältä: https://lantmannen.se/press-och-nyheter/bildbanken/

Lisätietoja:
Kuluttajapalvelu, Lantmännen Cerealia
Puh: 0800 94214 (maanantai–perjantai klo 10.00-12.30)
Sähköposti: kuluttajapalvelu.gogreen@lantmannen.com

Emelie Bontesse de Filippis,
Lantmännen Cerealia, viestintäpäällikkö
Emelie.bontesse@lantmannen.com
Puh: +46 10 556 98 21

Lantmännen
Lantmännen on maatalousosuuskunta ja johtava toimija maatalous-, kone-, bioenergia- sekä elintarvikealalla Pohjoismaissa. Lantmännenin omistaa 20 000 ruotsalaista maanviljelijää. Yrityksemme työllistää 10 000 henkilöä, sillä on toimintaa yli 20 maassa ja sen vuotuinen liikevaihto on 50 miljardia SEK. Viljasta ammentaen edistämme maatalouden elinvoimaisuutta. Tunnetuimpia elintarviketuotemerkkejämme ovat esimerkiksi Vaasan, AXA, Kungsörnen, GoGreen, FINN CRISP ja START. Yrityksemme perustan muodostavat osaaminen ja arvot, jotka ovat säilyneet omistajillamme sukupolvien ajan. Otamme yhdessä vastuun koko arvoketjusta pellosta pöytään tutkimuksen, tuotekehityksen ja muun toimintamme avulla. Lisätietoja on osoitteessa www.lantmannen.com