Academic Workin uusi toimitusjohtaja Laura Christie haluaa vaikuttaa henkilöstöpalvelualan maineeseen: Lisää diversiteettiä ja ammattimaisuutta rekrytointeihin

Academic Workin toimitusjohtaja vaihtuu – Stefan Heinrichs vetämään Saksan liiketoimintaa

Nuoriin ammattilaisiin erikoistunut henkilöstöpalveluyritys Academic Work vaihtaa toimitusjohtajaa. Yhtiön rekrytointiprosesseja Suomessa johtanut Laura Christie aloittaa uudessa tehtävässään 01.01.2020. Suomessa Academic Work on kasvanut viime vuosina lähes 50 prosentin vuosivauhtia. Tänä vuonna liikevaihdon ennakoidaan nousevan yli 55 miljoonaan euroon.

Academic Workin uusi toimitusjohtaja Laura Christie jatkaa yhtiön roolin vahvistamista. Asiakkaiden rekrytointitarpeita halutaan palvella jatkossa entistä kokonaisvaltaisemmin.

”Haluamme olla vahva vaikuttaja ja vastuullisuuden puolestapuhuja toimialalla. Itse tulin firmaan vuonna 2011, ja henkilöstömme on kymmenkertaistunut. Kulttuuri ja arvot sekä energia ja tekemisen meininki on säilynyt, ja siksi olen edelleen täällä”, Christie sanoo.

Academic Work on kasvanut viime vuosina lähes 50 prosentin vuosivauhtia. Yrityksen voimakas kasvu on vaatinut vahvaa panostamista toimintakulttuuriin.

”Olemme pitäneet koko ajan kiinni korkeista laatuvaatimuksista sekä asiakkaitamme että työntekijöitämme kohtaan. Lisäksi olemme tehneet paljon töitä henkilöstön pysyvyyden ja tyytyväisyyden eteen. Myös esimiesten kouluttaminen ja suoran palautteen mahdollisuus työntekijöiltä johdolle ovat olleet tärkeässä roolissa Academic Workin kulttuurissa”, Christie kertoo.

Henkilöstöpalvelualan maineessa parannettavaa: toiminta avoimemmaksi

Christien mukaan henkilöstöpalvelualan maineessa on edelleen paljon parannettavaa. Toiminnan avoimuus niin asiakkaiden, työnhakijoiden kuin asiakkailla työskentelevien konsulttien suuntaan on entistä tärkeämpää. Kaikille osapuolille on oltava selvää, mistä henkilöstöpalveluyrityksen palvelun hinta muodostuu ja mitä sillä saa.

Kaikkien alan toimijoiden edun mukaista on, että noudatetaan yhdessä sovittuja pelisääntöjä ja saadaan myös lainsäädäntö joustavaksi vastaamaan tämän päivän tarpeita. Esimerkiksi asiakasyrityksen on pystyttävä tarjoamaan etuja myös henkilöstöpalvelun kautta työllistetyille. Lainsäädäntö, joka perustuu 20 vuoden työsuhteisiin, ei aja työntekijöiden eikä työnantajien etuja.

Epävarmuus talouden ja toimintaympäristön ennustettavuudessa luo haasteita yritysten resursointiin. Työtehtävät muuttuvat yhä projektimuotoisemmaksi, mikä vaatii joustavuutta henkilöratkaisuihin. Osaaminen saattaa vanhentua vuosissa, ja yritysten on kyettävä uudelleenkouluttamaan henkilöstöään.

”Henkilöstöpalveluyritykset tarjoavat näihin haasteisiin erilaisia ratkaisuja. Moneen tehtävään ei ole saatavilla valmiita osaajia, ja vaihtoehdoksi jää parhaan potentiaalin tunnistaminen ja kouluttaminen”, Christie painottaa.

Diversiteettiä lisää – akateemiset ulkomaiset osaajat jäävät nyt ilman työpaikkaa

Useat tutkimustulokset puoltavat sitä, että yrityksen suorituskyky paranee korkean diversiteetin seurauksena. Suomessa valmistuu vuosittain tuhansia ulkomaisia suomalaisen korkeakoulututkinnon suorittaneita. Nämä jäävät kuitenkin suurelta osalta hyödyntämättä, koska yritykset eivät ole valmiita palkkaamaan vieraasta kulttuurista tulevaa tai englanninkielistä osaajaa.

”Diversiteetti on suomalaisissa organisaatioissa lastenkengissä. Yhden naisen palkkaaminen 50 miespuolisen työntekijän joukkoon tai vieraskielisen sukunimen omaavan henkilön työllistäminen ei vielä tuo aitoa diversiteettiä. Maksamme yhteiskuntana korkeaa hintaa siitä, että korkeakoulutamme ilmaiseksi ihmisiä, jotka lähtevät muualle töihin”, Christie sanoo.

Academic Work on panostanut paljon kompetenssipohjaiseen rekrytointiin. Henkilöstöpalvelualalla on Christien mukaan paljon tehtävää ja myös vaikutusvaltaa siihen, että rekrytointeja tehdään yhä ammattimaisemmin, myös diversiteetti huomioiden.

”Prosessissa on huomioitava tasapuolisuus hakijoita kohtaan, määriteltävä haettavan tehtävän vaatimukset huolella ja varmistuttava, että haettava henkilö myös vastaa näihin vaatimuksiin”, Christie sanoo.

Laura Christie aloittaa uudessa tehtävässään 01.01.2020. Kymmenen vuotta Academic Workia Suomessa johtanut Stefan Heinrichs siirtyy vetämään konsernin Saksan liiketoimintaa.

 

Kuvat:

Laura Christie
https://kaikuhelsinki.kuvat.fi/kuvat/Academic%20Work/Laura%20Christie/?i=52knSUjNBqcQxHADadVRft6bwW8rXyCK

Stefan Heinrichs

https://kaikuhelsinki.kuvat.fi/i/TWGarpcwxB9NCPfEMsAyF8jg2DRZ6mtz

Lisätiedot: 

Laura Christie

Toimitusjohtaja (01.01.2020 alkaen)

Academic Work

laura.christie@academicwork.fi

+358 50 447 9604

Katja Miettinen

markkinointi- ja viestintäjohtaja

Academic Work

katja.miettinen@academicwork.fi

+358 40 779 2492 

Stefan Heinrichs

toimitusjohtaja
Academic Work
stefan.heinrichs@academicwork.fi
+358 50 447 9687

 

Haastattelupyynnöt:

Juho Toivonen

viestintäkonsultti, asiakasvastaava

Kaiku Helsinki

juho.toivonen@kaikuhelsinki.fi

+358 40 075 3033

Academic Work on nuoriin ammattilaisiin erikoistunut henkilöstöpalvelu- ja rekrytointiyritys, joka on Suomen vahvin osaaja nuorten korkeakoulutettujen työllistämisessä ja urakehityksessä. Academic Workin sisaryhtiönä toimii koulutusyritys Academy. Academy kouluttaa ja työllistää osaajia uusiin tehtäviin toimialoilla, joilla on osaamispula. Academic Work Finland on osa Academic Work Groupia. Yritys on aloittanut toimintansa Suomessa vuonna 2008. Kansainvälisesti yritys välittää konsernitasolla noin 20 000 työpaikkaa vuosittain. Academic Work Finlandin liikevaihto vuonna 2018 oli 43,3 M€ ja arvio vuodelle 2019 on 55 M€. www.academicwork.fi