Valokuitu ja sähköverkko samalla kertaa maahan – Mikkelin kyläverkot voitti Vuoden yhteisrakentamisteko 2019 -kilpailun

Vuoden yhteisrakentamisteko 2019 -kilpailun kuntasarjan voittaja on Mikkelin kyläverkot -hanke. Hankkeessa rakennettiin samaan aikaan valokuituyhteyksiä ja säävarmaa sähköverkkoa. Yhteisrakentamista koordinoi Rejlers.

Mikkelin kyläverkot -hankkeessa rakennettiin valokuituyhteydet lähes 700 asuntoon kaupungin maaseutukyliin. MPY Palvelut Oyj vastasi valokuituverkon suunnittelusta ja toteuttamisesta. Valokuituyhteyksien kanssa yhtäaikaisesti rakennettiin Järvi-Suomen Energian säävarmaa sähköverkkoa.

Yhteisrakentamishankkeessa asukkaat saivat samalla, usein harmia aiheuttavalla kaivuukerralla sekä luotettavasti toimivan sähköverkon että nopeat tietoliikenneyhteydet.

Hankkeessa mukana olevat toimijat hyötyivät yhteisrakentamisesta muun muassa kustannussäästöinä, vaikka töiden ja aikataulujen yhteensovittaminen aiheuttaa oman lisätyönsä.

”Infran kustannustehokas rakentaminen edellyttää toteuttajilta sujuvaa yhteistyötä. Meillä on osaamista yli toimialojen ja pitkä kokemus yhteisrakentamisesta. Voimme olla samanaikaisesti mukana eri osapuolien rakennushankkeissa riippumattomana toimijana”, sanoo Rejlersin liiketoimintajohtaja Ari Vainikka.

Projektien johtaminen, rakentamisen valvonta, turvallisuuden hallinta, yhteisrakentaminen ja sidosryhmäyhteistyön koordinointi ovat Rejlersin ydinosaamista.

”Yhteisrakentamisen onnistumisessa on olennaista toimiva ja oikea-aikainen sidosryhmäyhteistyö. Meillä on halu kehittää yhteisrakentamista, koska sen edut ovat kaikille osapuolille kiistattomat”, Vainikka jatkaa.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Vuoden yhteisrakentamisteko 2019 -kilpailussa etsittiin uusia toimintatapoja, joilla maaurakointia vaativien infratöiden yhteensovittaminen eri toimijoiden kesken yleistyisi ja helpottuisi. Kilpailuun ilmoitettiin yhteensä 21 hanketta.

Mikkelin kyläverkot -hanke rahoitettiin Maaseuturahastosta.

Lisätietoja:

Ari Vainikka
Liiketoimintajohtaja
ari.vainikka@rejlers.fi
Puh. 0400 358 685

Rejlers on kansainvälinen, monipuolisia insinööripalveluita tuottava yritys, joka yhdistää ICT- ja insinööriosaamisen. Rejlers tarjoaa asiakkailleen digitaalisia palvelu- ja projektiratkaisuja sekä konsulttipalveluita teollisuuden, energian, rakentamisen ja infrastruktuuriin aloille.

Rejlers-konsernin Suomen yhtiöiden liikevaihto vuonna 2018 oli noin 56,2 miljoonaa euroa. Suomen Rejlers on osa pohjoismaista Rejlers AB -yhtiötä. Toiminta Suomessa alkoi vuonna 1980 Mikkelissä. Yritys on kasvanut tasaisesti. Suomessa Rejlers toimii 20 paikkakunnalla ja työllistää lähes 1 000 asiantuntijaa. www.rejlers.fi