Xiaomi julkisti Xiaomi Pad 5:n ja muita AIoT-tuotteita

Helsinki, 15. Syyskuuta 2021 – Xiaomi on tänään julkistanut uuden tabletin Xiaomi Pad 5:n globaalissa julkistustilaisuudessaan. Tilaisuudessa esiteltiin myös muita Xiaomin älytuotteiden valikoimaa laajentavia AIoT-kuluttajatuotteita: Mi Smart Projector 2, Xiaomi Mesh System AX3000 (2-Pack) ja Mi Smart Band 6 NFC.

Uusi normaali on saanut yhä useammat kuluttajat muokkaamaan asuntojaan koronanjälkeiseen aikakauteen, jossa raja vapaa-ajan ja työn välillä on hämärtynyt. Xiaomin uudet älylaitteet tekevät kuluttajien kodeista entistä viihtyisämpiä.

Xiaomi Pad 5: pelaamiseen ja työskentelyyn

Xiaomi Pad 5 on monipuolinen työkalu sekä työtehtäviin että opiskeluun. Lisäksi sen avulla voi nauttia myös laadukkaista mobiiliviihdekokemuksista.

”Uuden normaalin myötä sekä opiskelijoiden palattua kouluihin Xiaomi Pad 5 tulee markkinoille hetkellä, jolloin siirrymme työtehtävistä viihteen pariin nopeasti. Se on aito all-in-one-työasema, joka tarjoaa paljon käyttöarvoa missä tahansa, niin luokkahuoneessa, kuin kotona tai toimistossa”, sanoo Xiaomin maajohtaja Paavo Saarinen.

Xiaomi Pad 5 on kannettava työasema täynnä premium-ominaisuuksia, joiden avulla käyttäjät voivat pelata ja työskennellä:

• Productivity Suite – Xiaomi Pad 5 on varustettu ominaisuuksilla, jotka parantavat tuottavuutta. 13 megapikselin kamera skannaa asiakirjat, jotta ne saa jaettua työkavereiden tai opiskelutovereiden kanssa. 12,2 gramman painoinen Xiaomi Smart Pen1 tunnistaa 4096 kosketuspainetta ja sen kosketusnäytteenottotaajuus 240 Hz. Xiaomi Smart Pen sisältää käteviä ominaisuuksia, kuten pikanäppäimet muistiinpanojen nopeaan tallentamiseen, kuvakaappausten ottamiseen tai kynän ja pyyhekumin välillä vaihtamiseen. 1080p-videota tukeva 8 megapikselin etukamera soveltuu neuvottelupuheluihin.
• Kirkas näyttö kruunaa katselukokemuksen – Xiaomi Pad 5:ssä on 11-tuumainen WQHD+ 120Hz -näyttö, joka saa sisällön elämään pehmeiden ja luonnollisten värien ja runsaiden yksityiskohtien voimin. Dolby Vision -tuen ansiosta Xiaomi Pad 5 mahdollistaa laadukkaan HDR-katselukokemuksen ja näyttää kuvat uskomattoman terävinä. Riippumatta siitä, mistä suosikkiohjelmaasi katsot, Xiaomi Pad 5:n True Display -ominaisuus ja Low Blue Light -katselutila takaavat selkeän mutta turvallisen ja mukavan katselukokemuksen.
• Mukaansatempaava akustiikka – Xiaomi Pad 5 on nautinto myös korville. Laite toistaa stereoääntä suurikokoisista nelikaiuttimista, jotka soivat tarvittaessa kovaa ja terävästi. Lisäksi Dolby Atmos -tekniikka luo on mukaansatempaavan äänen, jossa on runsaasti yksityiskohtia, syvyyttä ja realismia.
• Suorituskykyinen ja kestävä – Xiaomi Pad 5 sisältää 7 nanometrin tekniikalla valmistetun Qualcomm Snapdragon 860 -prosessorin, jonka kellotaajuus on jopa 2,96 GHz. Käyttökokemuksen jatkuvuuden varmistaa Xiaomi Pad 5:n erinomainen akku, jonka kapasiteetti on 8720 mAh.

Mi Smart Band 6 NFC: lähimaksut pandemian jälkeen

Elämä pandemian varjossa sai monet miettimään, miten rakentaa älykäs, terve ja stressitön elämä uudelleen. Auttaakseen kuluttajia sopeutumaan muuttuneeseen maailmaan Xiaomi innovoi uutta teknologiaa päivittäin käytettäviin laitteisiin.

Maaliskuussa 2020 Xiaomi julkisti Mi Smart Band 6:n, joka sisältää veren happipitoisuutta kuvaavan SpO2-toiminnon sekä muita terveysseurantaominaisuuksia, kuten nukkumisen ja stressitason seurannan sekä hengitysopastuksen, joiden avulla käyttäjät voivat hallita fyysistä ja henkistä terveyttään.

Yhteistyössä Mastercardin kanssa maailman johtava puettavien laitteiden valmistaja2 Xiaomi tarjoaa helpon lähimaksun Mi Smart Band 6:n avulla. Täyden NFC-tuen ansiosta laite sisältää nopean, turvallisen ja kätevän tavan lähimaksuihin. Maksaminen on helpompaa kuin koskaan, olipa kyse päivittäisten tavaroiden noutamisesta, julkisen liikenteen lipuista tai vain kahvin ostamisesta. Tämän lisäksi uusi Mi Smart Band 6 NFC on yhteensopiva Amazon Alexan kanssa, mikä laajentaa älykotien omistajien handsfree-kokemusta.

”Uskomme, että puettavat laitteet ovat tärkeitä maksuekosysteemille. Maksut siirtyvät korttimaksuista matkapuhelimiin sekä puettaviin laitteisiin. Teknologian ja innovaatioiden keskeinen rooli tuo markkinoille yhä enemmän maksuvalmiuksilla varustettuja laitteita. Lisäksi ne tarjoavat uusia kommunikaatiotapoja, muokkaavat työympäristöä ja parantavat digitaalista ja fyysistä vuorovaikutusta. Teemme yhteistyötä Xiaomin kanssa 19 eri alueella ja suunnitelmissamme on laajentaa yhteistyötä lähitulevaisuudessa”, sanoo Mastercardin tuote- ja innovaatiotoiminnan johtaja Valerie Nowak.

Mi Smart Projector 2: kannettava kotiteatteri

Xiaomi Pad 5:n ja Mi Smart Band 6 NFC:n lisäksi Xiaomi julkaisee myös uuden viihdelaitteen älykkääseen olohuoneeseen. Pienikokoisessa Mi Smart Projector 2:ssa on 1920×1080 Full HD -tarkkuus ja Dolby Audio -ääni. Mi Smart Projector 2 on kätevä, kannettava kytke ja käytä -laite.

Automaattisen keystone-korjauksen ja automaattitarkennuksen ansiosta laitteella saa nopeasti täydellisen suorakulmaisen kuvan useimmille pinnoille. Projektorissa on Android TV -järjestelmä, jossa on sisäänrakennettu Google Assistant3, joten se tarjoaa lähes rajattomasti viihdettä ja vie äänikomennot myös älykodin muihin laitteisiin.

Xiaomi Mesh System AX3000 (2-Pack): nopea Wi-Fi 6 -verkko

Xiaomi Mesh System AX3000 tarjoaa vahvan ja luotettavan kaksikaistaisen Wi-Fi 6 -verkon kattavuuden suureenkin huoneistoon4. Se tukee maksimissaan jopa 254 laitetta5. 1024QAM -modulaation sekä OFDMA- ja 2 x 2 MIMO -tekniikoiden avulla Xiaomi Mesh System AX3000 optimoi verkon suorituskyvyn ja tarjoaa pienen viiveen riippumatta siitä, kuinka monta laitetta siihen on kytketty. Älykäs verkkojärjestelmä varmistaa saumattoman roaming-ominaisuuden, jos käyttäjä liikkuu huoneesta toiseen ja yhdistyy uuteen tukiasemaan.

Hinnat ja saatavuus:

Xiaomi Pad 5 tulee Suomessa saataville muistiversiona 6 Gt + 128 Gt, jonka ohjehinta on 389 euroa.

Mi Smartband 6 NFC, Mi Smart Projector 2 Pro ja Xiaomi Mesh System AX3000 (2-Pack) tulevat saataville Suomessa myöhemmin syksyllä. Niiden saapumisesta ja hinnoittelusta tiedotetaan myöhemmin erikseen.

1: Xiaomi Smart Pen myydään erikseen.
2: Lähde: Canalys Wearable Band Analysis (Sell-in shipments), Q2 2021.
3: Google, Android TV ovat Googlen tavaramerkkejä. Google Assistant ei ole saatavilla kaikissa maissa ja kaikilla kielillä.
4: Jokainen Xiaomi Mesh System AX3000 toimitetaan kahden paketissa. Yksittäisen laitteen peittoalue on noin 185 neliömetriä ja kahden yhteenlaskettu peitto noin 370 neliömetriä.
5: 2 976 Mbps ja 254 laitetta on testattu onnistuneesti laboratorio-olosuhteissa.

Tietoja Xiaomista

Xiaomi Corporation perustettiin huhtikuussa 2010 ja on listattu Hong Kongin pörssin päälistalle 9. heinäkuuta 2018 (1810.HK). Xiaomi on kuluttajaelektroniikan ja älykkäiden laitteiden valmistaja, jonka toiminnan ydintä ovat älypuhelimet ja älylaitteet, joita yhdistää esineiden internet (IoT).

Xiaomi kiinnittää tasapuolisesti huomiota innovaatioon ja laatuun, ja yhtiö tavoittelee laadukkaita käyttäjäkokemuksia sekä toiminnallista tehokkuutta. Xiaomi kehittää taukoamatta hämmästyttäviä, kohtuuhintaisia tuotteita, jotta kaikki pääsevät nauttimaan laadukkaammasta elämästä innovatiivisen teknologian avulla.

Vuoden 2021 toisella neljänneksellä Xiaomista tuli globaalien älypuhelinmarkkinoiden toiseksi suurin älypuhelinvalmistaja. Lisäksi yhtiö on kehittänyt maailman johtavan, kuluttajille suunnatun AIoT (AI+IoT) -alustan, johon on yhdistetty jo 374,5 miljoonaa älylaitetta. Luku ei sisällä älypuhelimia tai tietokoneita. Xiaomin laitteita on saatavilla yli 100 maassa ympäri maailmaa. Elokuussa 2020 yhtiö nousi toista kertaa Fortune Global 500 -listalle sijoittuen sijalle 338. Sijoitus parani 84 sijaa edelliseen vuoteen verrattuna.

Xiaomi kuuluu Hang Seng -indeksiin, Hang Seng China Enterprises -indeksiin, Hang Seng TECH -indeksiin ja Hang Seng China 50 -indeksiin.

Lisätietoja yhtiöstä löytyy osoitteesta https://blog.mi.com/en/.

Mediayhteydet: xiaomi@kaikuhelsinki.fi