Vapautusliike pelastaa polkupyörät ja taistelee kertakäyttökulttuuria vastaan

Uudenlainen verkkopalvelu tarjoaa helppoutta talvisäilytykseen ja huoltoon – saatavilla jo Tampereella ja Turussa.

Tampereella ja Turussa toimintansa aloittanut Vapautusliike.com on verkkopalvelu, jonka kautta asiakkaat voivat tilata kausitavaroilleen noudon, varastoinnin ja tarvittaessa huollon. Konseptia on kokeiltu hyvin tuloksin Tampereella talvikaudella 2018-2019. Marraskuusta 2019 alkaen Vapautusliikkeen palvelu on ollut tarjolla sekä Tampereella että Turussa. Myöhemmin tarkoituksena on laajentua muihin kasvukeskuksiin.

Kuluttajat ovat tottuneet helposti käytettävien verkkokauppojen ja alustojen avulla ostamaan uutta tavaraa verkkokaupoista, tilaamaan ruokaa ja järjestelemään matkojaan. Sama helppous ei ole vielä ulottunut palveluihin, jotka pidentäisivät jo ostettujen tavaroiden elinikää. Huolto, kuljetus ja asianmukainen varastointi ovat olleet palapeli, joka jää hajanaisuutensa takia monelta tekemättä.

”Autoilussa rengashotelleja on käytetty jo pitkään, mutta esimerkiksi polkupyörät lojuvat häkkivarastoissa ja niitä huolletaan keväisin, jos ehditään”, kuvaa liikeidean isä Samuli Strömberg.

Vapautetaan kiireisen aikaa – kertakäyttökulttuuria vastaan

Vapautusliike haluaa vapauttaa aktiivisten ihmisten aikaa huolehtimalla kausitavaroiden varastoinnista ja huollosta:

  • Noutaa tavarat kotoa ja palauttaa ne takaisin huollettuna uuden kauden alkaessa.
  • Samalla sekä pientalojen että kerros- ja rivitalojen varastotilat vapautuvat tehokkaampaan käyttöön.
  • Kohteena ovat tavarat, jotka ovat aktiivisessa käytössä vain osan vuodesta. Esimerkkejä tästä ovat iso osa polkupyöristä, ruohonleikkurit, sukset, venetarvikkeet, talviharrastusvälineet ym.

Vapautusliike Oy perustettiin neljän kokeneen yrittäjän hankkeena syyskuussa 2019. Talvikaudella 2019-2020 yhtiö keskittyy polkupyöriin ja konseptin hiomiseen. Pyöriin on integroitu RFID-tunnisteet, jotka varmistavat seurannan koko huolto- ja varastointiprosessin ajan. Verkkokaupan kumppanit tarjoavat palvelut, joko kokonaisuutena tai osana ketjutettua kokonaisuutta.

Viime talven pilotti osoitti, että ihmiset arvostavat palvelua ja haluavat pitää hyvää huolta tavaroistaan, kunhan se tehdään riittävän helpoksi. Kulutustottumukset muuttuvat, ja verkkokauppojen sekä digitaalisten palvelualustojen käyttö on arkipäivää. Aktiiviset ihmiset ostavat enemmän ammattilaisten palveluja, ja asuntojen varastotiloja halutaan käyttää tehokkaammin.

”Tiedämme jo nyt, että olemme oikeilla jäljillä. Olemme omalla osallamme myös pidentämässä tavaroiden elinikää ja taistelemme näin kertakäyttökulttuuria vastaan,” Strömberg sanoo.

Verkkokauppaa kehitetään koko ajan paremmaksi. Samalla keskitytään alkuvaiheen markkinointiin, pelastetaan polkupyöriä ja vapautetaan varastoja.

”Vuonna 2020 laajennamme toimintaa uusiin kausitavararyhmiin ja muihin kaupunkeihin. Kehitämme myös yhteistyöstä asunto-osakeyhtiöiden ja rakennusliikkeiden kanssa koska uskomme, että tämäntyyppinen alusta voisi olla osa uusia asumisen digitaalisia palveluja”, Strömberg sanoo.

Kuviahttps://kaikuhelsinki.kuvat.fi/i/jN9QkEmCSgGpFnfT2KvPVy3Ue8zqcMRs

 

Lisätietoja:

Samuli Strömberg
Puh. 040 740 9588
samuli.stromberg@vapautusliike.com