Turun ikoninen maamerkki Scandic Hamburger Börs avaa ovensa parhaaseen juhlakauteen

Hamburger Börsin kolmas elämä alkaa marraskuun alkupuolella, kun Jugend-ajan alkuperäinen osa ja tänä vuonna valmistunut uudisosa avautuvat modernina Scandic-hotellina. Turun parhaalla paikalla torin laidalla oleva hienostuneesti uudistettu hotelli jatkaa vuodesta 1894 alkanutta hotelli- ja ravintolatoimintaa.

Scandic Hamburger Börsin uudisrakennus on hallinnut Turun torin näkymiä jo useiden kuukausien ajan. Reilun kahden vuoden urakka valmistuu marraskuun alussa ja hotelli on valmis vastaanottamaan ensimmäiset vieraat juuri sopivasti talven juhlakauden kynnyksellä.

Ikoninen vuonna 1885 valmistunut Vanha Börs yhdistyy saumattomasti uudisrakennukseen, joka on sovitettu tyylillisesti Turun torin 1900-luvun alkupuolen ympäristöön.

”Tavoitteenamme on luoda ikimuistoisia elämyksiä sekä paikallisille että Turussa vieraileville kotimaisille ja kansainvälisille matkailijoille työ- ja vapaa-aikaan”, kertoo Scandic Hotels Oy:n kaupallinen johtaja Christian Borg. ”Hotelli on ainutlaatuinen lisä Scandic-hotellien Turun tarjontaan Scandic Plazan, Scandic Julian ja Scandic Atriumin ohella.”

Valloittava staycation-kohde Turkuun

Uusi hotelli on jo itsessään vaikuttava matkailukohde. Lisäksi Turun nähtävyydet, kulttuuritapahtumat ja kaunis jokivarsi ovat kävelymatkan päässä hotellista.

Moderni Hamburger Börs tarjoaa laadukkaan majoituselämyksen uudisrakennuksen tyylikkäissä huoneissa. Huoneiden sisustuksessa on käytetty lämpimiä värisävyjä ja runsaasti pehmeitä tekstiilejä. Kokonaisuus on maustettu ripauksella tyylikästä klassisuutta.

Huoneen voi valita viihtyisistä standard-luokan huoneista, tilavista superior-luokan huoneista tai torille avautuvista upeista kaari-ikkunallisista juniorsviiteistä. Hotellissa on runsaasti myös 34-hengen huoneita perheille tai ystäväporukoille.

Uniikkeja juhlatiloja Vanhassa Börsissä

Vanhan Börsin tiloissa on vuosien saatossa vietetty monia muistorikkaita juhlia, ja nyt tilat heräävät uudelleen henkiin. Kaikki kahdeksan kokous- ja juhlatilaa on varustettu modernilla kokoustekniikalla, ja tilat tarjoavat monia mahdollisuuksia niin perhejuhliin kuin yritystilaisuuksiinkin.

Yhteistyössä Museoviraston kanssa on säilytetty hotellin tärkeitä historiallisia rakenteita ja yksityiskohtia. Esimerkiksi sisäpihan takorautainen terassi ja parvekeosa on nyt palautettu alkuperäiseksi ulkotilaksi. Myös Willy Bauerin upeat lasiteokset säilyvät hotellissa.

Börsin Pöheiköstä Börsin katolle

Niin paikalliset kuin matkailijatkin pääsevät nauttimaan hotellin monipuolisesta ravintolatarjonnasta. Katutasossa sijaitsee espanjalaisvaikutteinen Más-ruokaravintola ja baari. Rakennuksen yhdeksännessä kerroksessa puolestaan kattoterassi ”Börs Katto” upein näkymin yli kaupungin.

Hotellin pihalla kasvavat vanhat, suojellut lehtipuut säilyivät paikoillaan ja niitä voi ihailla sekä lämpimältä lasiterassilta että legendaariselta ulkoterassilta, joka sai viralliseksi nimekseen kutsumanimensä ”Börs Pöheikkö”.

Hotelli avautuu 1.11.2021. Hotellihuoneiden sekä kokous- ja juhlatilojen varaaminen on jo nyt mahdollista.

Lue lisää täältä.

Scandic Hamburger Börs
Kiinteistön omistaja: Lähitapiola
Uudis- ja korjausrakentaminen: YIT
Alkuperäinen osa vuodelta 1885, laajennus 1904, uudistus 2021
Uudisosa vuodelta 2021, suunnittelu: Schauman Arkkitehdit
Sisustussuunnittelu: Jaakko Puro, Puroplan
272 huonetta
Restaurant & Bar Más katutasossa
Kattobaari Börs Katto 9. kerroksessa
Terassi Börs Pöheikkö
8 kokous- ja juhlatilaa
Kuntosali ja sauna
Pysäköintitilat 25 autolle

Kuvia hotellista voi ladata täältä.

Lisätietoa:
viestintäpäällikkö Johanna Uimonen
johanna.uimonen@scandichotels.com
puh. 040 713 4120

 

Scandic Hotels Oy tarjoaa hotellielämyksiä Suomessa yhteensä 62 hotellissa lähes 30 eri paikkakunnalla. Scandic on Pohjoismaiden johtava hotelliyritys, jolla on toiminnassa tai kehitteillä lähes 280 hotellia ja noin 58 000 hotellihuonetta kuudessa maassa. Scandic Friends on Pohjoismaisen hotellialan suurin kanta-asiakasohjelma. Suomessa operoimme Scandic-hotellien lisäksi kansainvälisiä brändejä Hilton Hotels & Resort, Holiday Inn, Crowne Plaza ja Hotel Indigo.