Spesian uusi oppilaitos valmistui ajallaan Jyväskylässä – ympäristöystävällinen kiinteistö tuottaa oman sähkönsä

Kiinteistösijoitusyhtiö Nyfosa Finland on saanut valmiiksi uudet, noin 4 000 neliömetrin toimitilat Jyväskylän Seppälässä. Vastuullisesti ja paikallisen osaamisen voimin toteutetut tilat vuokrataan Ammattiopisto Spesian käyttöön.

Laajennus- ja saneeraushankkeessa vanhat varasto- ja liiketilat purettiin, ja niiden tilalle rakennettiin yli 3 000 neliömetrin laajuinen uusi laajennusosa. Samassa yhteydessä saneerattiin jo aiemmin ammattiopisto Spesian käytössä olleet runsaan 800 neliömetrin opetustilat.

Uudet tilat on suunniteltu vastaamaan laajasti Spesian opetustarvetta. Tilat soveltuvat joustavasti eri koulutusalojen opetukseen, ja ne täyttävät tämän päivän ammattitaitovaatimukset. Oppilaitostilat ovat osa Seppälän yrityskeskittymässä sijaitsevaa kiinteistöä. Koko kiinteistön pinta-ala on uudistuksen jälkeen 9 000 neliömetriä.

Toteutus vastuullisesti paikallisvoimin
Rakennushanke alkoi keväällä 2022. Hankkeessa korostuivat erityisesti energiatehokkuus ja paikallisen osaamisen hyödyntäminen, kertoo Nyfosa Finlandin toimitusjohtaja Hanna Rauhala.

“Suunnittelussa ja toteutuksessa hyödynnettiin laajasti Jyväskylässä toimivia urakoitsijoita ja paikallista työvoimaa. Energiatehokkuus ja ympäristövastuullisuus ovat olleet keskiössä aina suunnittelusta toteutukseen”, Rauhala sanoo.

Kiinteistön katolle sijoitettavat aurinkopaneelit tulevat tulevaisuudessa tuottamaan ympäristöystävällistä sähköä kiinteistön tarpeisiin. Rakennusvaiheessa noudatettiin Terve talo -periaatteita, ja erityistä huomiota kiinnitettiin etenkin puhtauteen ja kosteudenhallintaan.

Uudistuksen suunnittelun ja projektinjohtamisen toteutti Nyfosa Finlandin paikallinen kumppani Infonia. Tilojen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtipalvelu Oy, teknisestä suunnittelusta Sweco Finland Oy ja rakennusprojektista P2V Rakennus Oy.

Yhteistyö vuokralaisen kanssa keskiössä
Rakennushanke valmistui ajallaan ja budjetin mukaisesti. Uudet tilat luovutettiin Spesialle toukokuussa, ja oppilaitos pääsi muuttamaan tiloihin alkuperäisen aikataulun mukaisesti kesäkuun aikana. Oppilaitos valmistautuu aloittamaan ensimmäisen lukukautensa uudessa kiinteistössä elokuun 9. päivä.

Kiinteistön omistava Nyfosa Finland tunnetaan Jyväskylässä myös Kielo-brändin kiinteistöistään. Brunswick Real Estate hallinnoi Nyfosa Finlandin kiinteistöjä Suomessa.

”Haluamme tukea asiakkaidemme toimintaa kehittämällä kiinteistöjämme yhteistyössä niiden käyttäjien kanssa”, lisää toimitusjohtaja Hanna Rauhala Nyfosa Finlandista.

Lataa kuvia tästä linkistä

Lisätietoja:
Hanna Rauhala, Suomen maajohtaja, Nyfosa Finland
p: +358 40 029 7312
e: hanna.rauhala@brunswickrealestate.com

Brunswick Real Estate
Brunswick Real Estate on pohjoismainen kiinteistösijoitusyhtiö, joka tarjoaa omaisuudenhallintaa eri omaisuusluokissa. Brunswick rakentaa itsenäisiä, kestävän kehityksen sijoitusalustoja, keskittyen yksilöityihin sijoitusstrategioihin läheisessä yhteistyössä pohjoismaisten ja kansainvälisten sijoittajien kanssa. Tiimiin kuuluu noin 70 henkilöä Tukholmassa, Helsingissä ja Kööpenhaminassa. www.brunswickrealestate.com