RADIOJUTTU: Miten anteeksiantamisen emoji voi vähentää vihapuhetta?

Vihapuhe nousee aina tasaisin väliajoin julkisen keskustelun aiheeksi, ja tutkimusten mukaan eniten vihapuhetta ilmenee somessa.

Suomen evankelis-luterilainen kirkko ja useat rauhanjärjestöt ovat mukana Suomesta liikkeelle lähteneessä globaalissa kampanjassa, jossa etsitään anteeksiannon emojia, joka tällä hetkellä puuttuu hymiöiden valikoimasta. Kampanjaan on myös haastettu julkisuuden henkilöitä kertomaan, mitä anteeksiantaminen heille merkitsee.

Radiojutussa kuullaan, miten anteeksianto ja vihapuhe liittyvät toisiinsa: Miten anteeksiannon emoji voi rauhoittaa some-keskustelua? Entä minkälaisissa tilanteissa anteeksiannon emojille olisi erityisesti tarvetta?

Radiojutun haastateltavana on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon viestintäjohtaja Tuomo Pesonen.

Radiojutun haastattelijana on Elina Kirvesniemi.

Haastattelusta on editoitu noin 3 ja 5 minuutin pituiset radiojutut. Ne ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa sekä editoitavissa. Lataa radiojutut tämän linkin takaa.

Voit kuunnella 3 minuutin radiojutun tästä:

JULKAISUVAPAA HETI

Radiojuttu on tuotettu yhteistyössä Emoji-kampanjan kanssa. Kampanjassa ovat mukana Suomen evankelis-luterilainen kirkko, CMI, Diakonissalaitos, Kirkon ulkomaanapu, Suomen Lähetysseura, The Network for Religious and Traditional Peacemakers, Clear Channel ja Kaiku Helsinki.