Mehiläisparvi muutti hotelliin kesävieraaksi – Lähes sukupuuttoon kuollut mustamehiläinen sai asuinpaikan hotellin sisäpihalta

Turkulaisen Scandic Plaza -hotellin sisäpihalla on käynyt iloinen pörinä alkuviikosta lähtien, kun hotellin kesävieraaksi saapui mehiläisyhteisö. Lähes sukupuuttoon kuollut Pohjolan tumma mehiläinen tuottaa hotellivierailunsa aikana hunajaa muiden hotellivieraiden nautittavaksi.

Hotellin oma mehiläisparvi on ollut Turun Scandic-hotellien hotellinjohtajan Mikko Henrikssonin haaveena jo useamman vuoden ajan. Nyt haave on vihdoin toteutunut ja hotellin pihalla asuu Pohjolan tumma mehiläisparvi.

”Löysimme lietolaisen yhteistyökumppanimme Farmer to bee -yrityksen kanssa sopivan paikan mehiläisille hotellin sisäpihalta. Nyt mehiläiset ovat lennelleet määrätietoisesti uudessa ympäristössään jo muutaman päivän”, kertoo Henriksson.

Pohjolan tummaa mehiläistä (Apis mellifera mellifera), kutsutaan myös mustamehiläiseksi sen tumman värityksen vuoksi. Mustamehiläinen on vanha pohjoismainen maatiaismehiläisrotu, joka on sopeutunut hyvin Pohjolan oloihin. Mustamehiläinen kerää erityisen hyvin luonnonkasvien, kuten kanervien arvokasta mettä.

Mustamehiläinen oli aiemmin yksi maailman yleisimmistä tarhamehiläisen alalajeista, mutta muiden lajien syrjäyttämänä se katosi lähes kokonaan. Mehiläiskantaa onkin elvytetty viime vuosina aktiivisesti.

”Pohjolan tummien mehiläisten suojelu palvelee siis luonnon monimuotoisuuden säilymistä”, sanoo Henriksson. ”Mehiläiset sopivat hyvin myös kaupunkiin – jopa hotellin pihamaalle. Mehiläisten työn tuloksista voimme nauttia myöhemmin, kun syksyllä valmistuvaa hunajaa on tarjolla myös vieraillemme”.

Kuvia: https://kaikuhelsinki.kuvat.fi/i/JqbcUs6nw82PX4rYzevkEAVgKtx7CjyS

Lisätietoja:

Mikko Henriksson
Hotellinjohtaja
Turun Scandic-hotellit
mikko.henriksson@scandichotels.com
050 528 7393

Johanna Uimonen
Viestintäpäällikkö
Scandic Hotels Oy
johanna.uimonen@scandichotels.com
040 713 4120

Scandic Hotels Oy tarjoaa hotellielämyksiä Suomessa yhteensä 70 hotellissa 31 eri paikkakunnalla. Scandic on Pohjoismaiden johtava hotelliyritys, jolla on toiminnassa tai kehitteillä 280 hotellia ja 57 000 hotellihuonetta kuudessa maassa. Scandic työllistää 18 000 tiimiläistä. Scandic Friends on Pohjoismaisen hotellialan suurin kanta-asiakasohjelma. scandichotelsgroup.com