Scandicissa nukutaan vuosittain noin 119 miljoonaan tuntia – Poimi tästä talteen 10 parasta vinkkiä hyviin yöuniin!

Scandic-hotelleissa yövyttiin vuonna 2018 yhteensä 17 miljoonaa yötä. Vuosissa mitattuna se tarkoittaa 13 585 vuotta, päivissä 4 958 333 päivää ja tunneissa 119 miljoonaa tuntia. Scandicia voi siis kutsua hyvien unien asiantuntijaksi.

Nykypäivän 24/7-maailmassa ei unelle aina jää riittävästi aikaa. Tutkimusten mukaan uni on kuitenkin ihmiselle elintärkeää, sillä unen aikana päivällä huvenneet energiavarastot täyttyvät ja mieli prosessoi kertynyttä tietoa. Uni on tärkeää myös kehon puolustuskyvylle sekä psyykkiselle hyvinvoinnille, sillä uni auttaa kehoa säätelemään muun muassa stressihormonin tasoa.

Scandic-hotelleissa ymmärretään hyvän unen merkitys ja hotellivieraiden yöuniin panostetaan paljon. Esimerkiksi kesäkuussa Helsingin keskustaan avatussa Marski by Scandic -hotellissa vieraat voivat majoittua erityisiin Sleep-huoneisiin, joissa herkkäunisinkin voi nukkua rauhassa. Sleep-huoneet sijaitsevat hotellin keskiosassa eikä niissä ole ikkunoita, vaan tilan tuntua luovat valoseinät rauhoittavine metsämaisemineen.

Myös Helsingin Kalliossa sijaitsevassa, juuri remontoidussa hotellissa tiedetään, kuinka vieraista pidetään huolta.

”Uusissa ihanissa huoneissamme näkyy Kallion urbaani kaupunkilaistunnelma, unohtamatta maanläheisyyttä. Huoneet tarjoavat lepoa ja rentoa rauhaa aktiivisen kaupunkipäivän jälkeen”, kertoo Scandic Kallion hotellinjohtaja Kati Tantarimäki.

”Jokaisessa huoneessa on ilmastointi, jotta vieraamme saa itse säätää haluamansa huonelämpötilan. Huoneet saa myös pimennettyä pimennysverhoilla. Marskin tavoin myös meillä voivat herkkäunisimmat asiakkaat valita erityisen hiljaisen Cabin-huoneen”, sanoo Tantarimäki.

Scandic-hotelleissa satsataan myös vuoteiden ja petivaatteiden laatuun sekä kotimaisuuteen, sillä useimmissa huoneissa on suomalaisen Familonin sängyt ja niissä tuplapaksut petauspatjat sekä muhkeat vuodevaatteet. Asiakkaiden tavoin myös Tantarimäki arvostaa hyvää vuodetta:

”Itse haen hotellielämyksestä puhtaita valkeita lakanoita ja muhkeaa vuodetta, joka vielä monipuolisen hotelliaamiaisen jälkeen houkuttaa ottamaan pienet torkut”, kertoo Tantarimäki.

Hyvän unikokemuksen lisäksi matkailijan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin vaikuttavat ravinto ja liikunta. Scandic-hotellit tarjoavat vierailleen mahdollisuuden terveelliseen ruokailuun hotellien ravintoloissa sekä liikuntaan kuntosaleilla. Monissa hotelleissa on mahdollisuus myös lainata polkupyöriä, joilla voi polkaista tutustumaan lähiympäristöön samalla liikunnasta nauttien.

10 vinkkiä parempiin yöuniin

Heinäkuun 27. päivänä vietettävän Unikeonpäivän kunniaksi Scandic haluaa jakaa kymmenen parasta vinkkiään kaikkien hyviä yöunia arvostavien iloksi ja hyödyksi. Seuraavilla vinkeillä jokainen unikeko voi parantaa yöuniensa laatua.

  1. Jätä kännykkä ja tabletti yöparkkiin pöydälle ja pidä vuode digivapaana. Laitteiden sininen valo häiritsee unihormoni melatoniinin erittymistä ja karkottaa unen. Laitteet kannattaa sammuttaa jo pari tuntia ennen nukkumaan menoa.
  2. Lue e-kirjan sijaan perinteistä paperista kirjaa. Sen voi ottaa sänkyynkin mukaan.
  3. Jos keho ja mieli käyvät kierroksilla, kokeile hengitys- ja rentoutusharjoituksia.
  4. Nuku riittävästi. Asiantuntijat suosittelevat 6-9 tunnin yöunia.
  5. Jos nukahtaminen vieraassa paikassa jännittää, ota kotoa jotain tuttua mukaan reissuun. Joskus esimerkiksi oman tyynyn tuoksu ja tuntu helpottavat unen tuloa.
  6. Pidä kiinni unirytmistä myös lomalla. Mene iltaisin nukkumaan ja herää aamulla joka päivä samaan aikaan.
  7. Laske huoneen lämpötilaa yöksi. Paras nukkumislämpötila on 14-18 astetta.
  8. Vältä alkoholia. Alkoholi heikentää unen laatua, jolloin uni ei virkistä eikä lataa akkujasi.
  9. Vältä nauttimasta kofeiinia illalla, sillä se piristää. Kofeiinia on muun muassa kahvissa, teessä ja kolajuomissa.
  10. Liiku säännöllisesti. Pyri suorittamaan raskas ja sykettä nostava liikunta aamulla ja päivällä, ja tee illalla jotain kevyttä ja rentouttavaa.

Kauniita unia!

Unikuvia voi ladata osoitteessa https://kaikuhelsinki.kuvat.fi/i/FVwPujxGJnyS3R4Wt2qhHXTKrUdg7csE

Lisätietoa:

Johanna Uimonen
Viestintäpäällikkö
Scandic Hotels Oy
johanna.uimonen@scandichotels.com
040 713 4120 

Scandic Hotels Oy tarjoaa hotellielämyksiä Suomessa yhteensä 70 hotellissa 31 eri paikkakunnalla. Scandic on Pohjoismaiden johtava hotelliyritys, jolla on toiminnassa tai kehitteillä lähes 280 hotellia ja noin 55 000 hotellihuonetta kuudessa maassa. Scandic työllistää 16 000 tiimiläistä. Scandic Friends on Pohjoismaisen hotellialan suurin kanta-asiakasohjelma. scandichotelsgroup.com