Husqvarna juhlistaa robottiruohonleikkureiden juhlavuotta kullanvärisellä mallilla

Maailman ensimmäinen robottiruohonleikkuri tuli markkinoille vuonna 1995. Kyseessä oli Husqvarna Solar Mower, josta lähti liikkeelle ruohonleikkaamisen uusi aika. Husqvarna julkaisee 25-vuotisjuhlan kunniaksi rajoitetun erän kullanvärisiä Husqvarna Automower® Limited Edition -robottiruohonleikkureita.

Kullanvärinen Husqvarna Automower® Limited Edition 315X on saatavana maaliskuusta 2020 alkaen. Leikkureita valmistetaan rajoitettu määrä.

Miten Husqvarnasta tuli johtava robottiruohonleikkuri?

Ensimmäisen robottiruohonleikkurin kehitys alkoi 1992, kun Husqvarnan silloinen toimitusjohtaja Bengt Andersson antoi joukolle insinöörejä tehtäväksi kehittää automaattisesti leikkaavaa ruohonleikkuria. Tämä ensimmäinen robottiruohonleikkuri herätti maailmalla laajasti median mielenkiinnon – automaattinen ja aurinkoenergialla toimiva laite oli tuohon aikaan harvinaisuus.

Kolme vuotta ensimmäisen robottiruohonleikkurin lanseerauksesta, vuonna 1998, Husqvarna julkaisi ensimmäisen akkukäyttöisen robottiruohonleikkurin (Husqvarna Automower®), joka on tätä nykyä maailman johtava robottiruohonleikkurimerkki. Se oli ensimmäinen malli, joka osasi palata latausasemalle akun loppuessa. Tämän ensimmäisen sukupolven robottiruohonleikkurin ansiosta nurmikkoa oli mahdollista leikata ympäri vuorokauden säästä riippumatta.

Yli kaksi miljoonaa Husqvarnan valmistamaa robottiruohonleikkuria

Vuonna 2003 Husqvarna toi markkinoille toisen sukupolven robottiruohonleikkurin, jonka alusta oli kokonaan uudelleenmuotoiltu. Samaa alustaa käytettiin myöhemmin myös muissa malleissa: esimerkiksi suurien nurmikoiden robottiruohonleikkurissa, joka pystyi leikkaamaan jopa 6000 neliön alan sekä aurinkokennoja ja akkuja käyttävässä hybridimallissa. Husqvarnan robottiruohonleikkurit aloittivat maailman nurmikoiden valloittamisen.

Kolmannen sukupolven Husqvarna Automower® lanseerattiin vuonna 2011. Ensimmäiset mallit oli suunniteltu pienille nurmikoille, ja suurempia aloja leikkaavia robottiruohonleikkureita tuli markkinoille vasta myöhemmin. Tähän laitteeseen pystyi myös luomaan yhteyden kännykällä – ensimmäisissä versioissa tosin vasta tekstiviestillä.

Viisi vuotta myöhemmin tulivat markkinoille Husqvarna Automower® 430X ja 450X, joissa molemmissa oli vakiona GPS-navigoinnilla ja GPS-seurannalla varustettu Automower® Connect, LED-ajovalot ja kuminen etupuskuri.

Ensimmäiset robottiruohonleikkurit ammattimaiseen viheralueiden hoitamiseen, Husqvarna Automower® 520 ja 550, tuotiin markkinoille vuonna 2018. Ammattimainen rakenne, helpompi vuorovaikutus sekä Husqvarna Fleet Services™ -palvelun kautta tapahtuva etähallinta varmistavat leikkureiden luotettavuuden vaativassa käytössä ja säästävät julkisten viheralueiden hoidossa aikaa, vaivaa ja rahaa.

Samana vuonna Husqvarna keskittyi eritoten liitettävyyteen ja älykkyyteen, minkä seurauksena Automower® Connect voitiin integroida osaksi älykotia. Tämä mahdollistaa robottileikkurin ääniohjauksen sekä avoimen rajapinnan IFTTT-sovellusalustaan, jonka avulla voi toteuttaa erilaisia yksinkertaisia tapahtumasarjoja.

Vuoden 2019 uutuuksia olivat maailman ensimmäiset nelivetoiset robottiruohonleikkurit, joista Husqvarna Automower® 435X AWD on suunnattu kuluttajille ja Husqvarna Automower® 535 AWD ammattilaisille. Nelivetoinen robottiruohonleikkuri pystyy leikkaamaan nurmikkoa jopa 70 prosenttia kaltevassa rinteessä. Viime vuonna Husqvarna-konserni saavutti myös toisen merkittävän virstanpylvään: yhtiö rikkoi kahden miljoonan valmistetun robottiruohonleikkurin rajan.

Lataa tästä käyttöösi kuvat kullanvärisestä robottiruohonleikkurista. Linkin takana on kuvia myös maailman ensimmäisestä robottiruohonleikkurista.

Kaipaatko lisätietoa? Ota yhteyttä:

Satu Kontio, Husqvarna, 040 5003876, satu.kontio@husqvarnagroup.com

tai Juho Toivonen, Kaiku Helsinki, 040 0753 033, juho.toivonen@kaikuhelsinki.fi

Konsernia koskevissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä Husqvarnan lehdistöpäivystykseen, +46 8738 7080, press@husqvarna.se.

Husqvarna
Husqvarna on yksi Husqvarna Group -konsernin tuotemerkeistä. Vuodesta 1689 alkaen Husqvarna on valmistanut korkeatasoisia tuotteita ja esitellyt lukuisia mullistavia innovaatioita, kuten moottorisahojen tärinänvaimennuksen ja automaattisen ketjujarrun sekä maailman ensimmäisen robottiruohonleikkurin. Nykyään Husqvarna tarjoaa laajan valikoiman huippuluokan ulkokäyttöön tarkoitettuja pienkoneita viheralueiden, metsien ja puutarhojen hoitoon. Husqvarnan tuotteet ovat teknologisia edelläkävijöitä kaikilla tärkeimmillä osa-alueilla: moottorisahat, trimmerit, päältä ajettavat ruohonleikkurit ja robottiruohonleikkurit. Husqvarnan tuotteita myydään yli 100 maassa pääasiassa huoltopalveluja tarjoavien jälleenmyyjien kautta.

Husqvarna Group
Husqvarna Group on maailman johtava metsä-, puisto- ja puutarhatyöhön tarkoitettujen, suorituskykyisten ja innovatiivisten pienkoneiden valmistaja. Valikoimassa on esimerkiksi moottorisahoja, trimmereitä, robottiruohonleikkureita ja päältäajettavia ruohonleikkureita. Yritys on myös Euroopan johtava kuluttajakäyttöön tarkoitettujen kastelutuotteiden valmistaja ja maailman johtava rakennus- ja kiviteollisuuteen suunniteltujen leikkuulaitteiden ja timanttityökalujen valmistaja. Yrityksen valmistamia tuotteita myydään kuluttajille ja ammattilaisille yli 100 maassa, tuotemerkkeihin kuuluvat: Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah ja Diamant Boart. Yrityksen nettomyynti vuonna 2018 oli 41 miljardia Ruotsin kruunua, ja työntekijöiden määrä yhteensä neljässäkymmenessä eri maassa oli noin 13 000.