Brambles on nyt hiilineutraali yhtiö 

Toimitusketjuratkaisujen asiantuntija Brambles laski oman toimintansa nettohiilidioksidipäästöt nollaan ja otti merkittävän askelen kohti vuoden 2025 kestävyystavoitteitaan

Sydney, Australia, 23. kesäkuuta 2021 – Brambles, maailmanlaajuinen toimitusketjuratkaisujen toimittaja, jolla on toimintaa 60 maassa CHEP-tuotemerkillään, ilmoitti syyskuussa 2020 toteuttaneensa onnistuneesti yhtiön kestävän kehityksen viisivuotisohjelman. Samassa yhteydessä julkaistiin entistä kunnianhimoisempi ohjelma, jossa on tavoitteena kehittää uusiutumista tukevia toimitusketjuja. Uuteen ohjelmaan kuuluu myös sitoutuminen Pariisin ilmastosopimuksen mukaiseen 1,5 asteen ilmastotulevaisuuteen sekä tieteeseen perustuva hiilipäästötavoite yhtiön omalle toimitusketjulle.

Osana tätä tavoitetta Brambles on nyt saavuttanut hiilineutraaliuden kaikissa omissa toiminnoissaan. Tämä tarkoittaa, että yhtiö on saavuttanut nollatason ympäristövaikutusten laskentaan käytetyn GHG-protokollan (Greenhouse Gas Protocol) mukaisesti niin suorissa, polttoaineen käytöstä syntyvissä päästöissä (Scope 1) kuin epäsuorissa, ostetun sähkön tuottamisesta aiheutuvissa päästöissä (Scope 2).

Se on ensimmäinen askel kohti Bramblesin kunnianhimoista tavoitetta koko toimitusketjun hiilineutraaliudesta, jossa mukaan lasketaan myös alihankkijoiden päästöt (Scope 3). Tähän päästäkseen yhtiö aikoo asettaa tieteeseen perustuvan tavoitteen[1] sekä omassa hallinnassaan oleville päästöille että toimitusketjulleen.

”En voisi olla ylpeämpi tästä saavutuksesta”, sanoo Bramblesin toimitusjohtaja Graham Chipchase. ”Mutta työ ei lopu tähän. Todellinen haaste on vielä edessämme, jotta saamme myös asiakkaamme ja toimittajamme hiilineutraaleiksi toiminnassaan. Laajennamme ja luomme uusia kumppanuuksia niin, että voimme nollata hiilipäästöt koko toimitusketjussa hyödyntämällä kiertotaloutta sekä parhaita saatavilla olevia vähä- tai nollapäästöisiä tuotteita ja palveluja.”

Hiilikompensaatiot ja uusiutuva energia

Kiertotalouden edelläkävijänä Brambles on vähentänyt hiilipäästöjä yli 70 vuoden ajan, erityisesti vuosina 2015–2020. Hiilineutraaliuden saavuttaminen vaatii kuitenkin myös hankkeita, joilla hiilipäästöjä voidaan kompensoida. Ne loput päästöt, joita ei voida täysin poistaa, Brambles hyvittää investoimalla metsähankkeisiin, kuten Uruguayn ruohotasankojen metsittämiseen. Nämä investoinnit tuottavat VCS-standardin mukaisia korkealaatuisia päästövähennyshyvityksiä.

Lisäksi Brambles liittyi äskettäin maailman talousfoorumin 1t.Org-yhteisöön, jossa yritykset eri aloilta pyrkivät suojelemaan, elvyttämään ja kasvattamaan triljoona puuta vuoteen 2030 mennessä.

Tärkeä tekijä hiilineutraaliuden saavuttamisessa on myös uusiutuvan energian ostaminen. Viime vuosina Brambles on tehnyt paljon työtä monilla alueistaan ostaakseen suoraan uusiutuvaa energiaa. Vuonna 2020 jo yli 70 prosenttia yhtiön käyttämästä sähköstä oli peräisin uusiutuvista lähteistä.  Loppuenergialle Brambles hankkii EAC-sertifikaatteja. Sertifikaateilla varmennetaan, että sähköstä tietty määrä megawattitunteja on tuotettu verkkoon uusiutuvista lähteistä.

Tietoja toimittajille

Lisätietoa Bramblesin vuoden 2025 kestävyystavoitteista on osoitteessa: https://brambles.com/2025-sustainability-targets


Tietoja Brambles Limitedistä (ASX:BXB)

Brambles auttaa kuljettamaan enemmän tavaraa useammille ihmisille ja useampiin paikkoihin kuin mikään muu organisaatio maailmassa. Sen kuormalavat ja laatikot muodostavat globaalin toimitusketjun näkymättömän selkärangan. Maailman suurimmat tuotemerkit luottavat Bramblesin apuun kuljettaakseen tavaransa tehokkaammin, vastuullisemmin ja turvallisemmin. Jakamistalouden edelläkävijänä Brambles on luonut yhden maailman vastuullisimmasta logistiikkayrityksistä, jonka toiminta perustuu alustojen jakamiseen ja uudelleen käyttöön eli niin sanottuun poolaukseen. Brambles palvelee ensisijaisesti nopeasti liikkuvien kulutustarvikkeiden (esim. kuivat elintarvikkeet, einekset sekä terveys- ja hygieniatuotteet), tuoretuotteiden, virkistysjuomien sekä vähittäis- ja yleistuotteiden aloja. Konsernilla on noin 12 000 työntekijää, ja se omistaa noin 330 miljoonaa kuormalavaa ja laatikkoa, joita se toimittaa yli 750 palvelukeskuksen muodostaman verkoston kautta. Brambles toimii noin 60 maassa, ja sen toiminta on laajinta Pohjois-Amerikassa ja Länsi-Euroopassa. Lisätietoja on osoitteessa www.brambles.com

 

Bramblesin yhteyshenkilöt:

Sean O’Sullivan

Vice President, Investor Relations

+61 2 9256 5262

+61 412 139 711

sean.osullivan@brambles.com

Raluca Chiriacescu

Director, Investor Relations

+44 2038 809 412

+44 7810 658 044

raluca.chiriacescu@brambles.com

Víctor Collado

Director, Corporate Communications

Eurooppa, Afrikka, Intia ja Lähi-itä

+34 659 691 864

victor.collado@brambles.com

 

[1] Tieteeseen perustuvat tavoitteet kertovat yrityksille, miten paljon ja miten nopeasti niiden täytyy vähentää kasvihuonekaasupäästöjään ilmastonmuutoksen estämiseksi.