Ammattimaisessa nurmialueiden hoidossa alkoi tänään uusi ajanjakso

Ammattimaisessa nurmialueiden hoidossa alkoi tänään uusi ajanjakso

Husqvarna julkisti tänään ammattimaiseen nurmialueiden hoitoon tarkoitetun CEORA™ -robottiruohonleikkurijärjestelmän. Itsenäisesti toimivan, satelliittipaikannuksella ohjautuvan robottileikkurin uskotaan mullistavan nurmialueiden hoidon sekä koko ammattikäyttöön tarkoitettujen ruohonleikkureiden markkinan tulevaisuudessa. Tätä nykyä suurilla nurmialueilla käytetään enimmäkseen päältä ajettavia, polttomoottorikäyttöisiä ruohonleikkureita. Uuden ratkaisun avulla pystytään hoitamaan jopa kahdeksan jalkapallokentän kokoinen nurmialue. Ratkaisu vähentää selvästi kustannuksia sekä vapauttaa työntekijöiden aikaa muihin ammattiosaamista vaativiin alueen hoitotehtäviin.

Husqvarna on pitkään ollut edelläkävijä kuluttajille tarkoitettujen robottiruohonleikkureiden kehittämisessä ja nyt tavoitteena on viedä ammattimainen nurmikonhoito seuraavalle tasolle. Järjestelmän avulla voidaan parantaa nurmikkoalueiden laatua sekä vähentää kustannuksia noin 30 prosentilla verrattuna perinteisempiin ratkaisuihin*. Autonomisesti toimiva robottileikkuri on suunniteltu turvallisuus huomioiden. Suoria päästöjä laitteesta ei aiheudu ja se tunnistaa eteen tulevat esteet. Muita tärkeitä laitteen ominaisuuksia ovat leikkuuterien turvallisuus sekä kevyt paino. Tulevaisuudessa ratkaisuun suunnitellaan liitettävän lisätoimintoja, kuten nurmikon raidoitus laitteita tai muita hoitotöitä helpottavia lisälaitteita.

CEORA™ -robottiruohonleikkurijärjestelmän avulla nurmikosta tulee vihreämpi ja tuuheampi. Tähän vaikuttavat leikkaustekniikka, laitteen keveys sekä se, että sillä voidaan leikata useammin kuin esimerkiksi päältä ajettavilla ruohonleikkureilla. Käyttäjän ei tarvitse enää istua leikkurin päällä, vaan hän voi määritellä älylaitteesta, miten, milloin ja missä robottileikkuri leikkaa. Huoltotöiden helppous on otettu huomioon huoltoasentoon käännettävällä leikkuulaitteella, joka voidaan pestä vedellä. Leikkuulaitteen ollessa huoltoasennossa terien vaihto ja leikkuulaitteen puhdistus on nopeaa.

”CEORA tulee mullistamaan suurien nurmialueiden hoitoa. Olen varma, että kenttämestarit ja nurmialueista vastaavat tahot osaavat arvostaa uutta kollegaa, joka on hiljainen, älykäs ja itsenäinen ja joka hoitaa väsymättä nurmikenttien hoitotehtävät. Nurmialue on aina valmis esimerkiksi pelaamiseen ja ammattilaisilla vapautuu aikaa muihin ammattiosaamista vaativiin tuottavampiin tehtäviin”, sanoo Husqvarnan ammattituotteiden myyntipäällikkö Teemu Jauhiainen.

Helppokäyttöinen ja monipuolinen

CEORA™ -robottiruohonleikkurin käyttö on helppoa, vaikka aikaisemmin ei olisi robottiruohonleikkureita kokeillut. Husqvarnan EPOS satelliittinavigaation avulla robottileikkuri leikkaa 2-3 senttimetrin tarkkuudella. Järjestelmän avulla voidaan ajastaa eri alueita leikattavaksi eri aikoina ja eri nurmikon leikkauskorkeuksilla. Husqvarna Fleet Services -sovelluksen avulla hallitaan kaikkia leikkureita, ja UpCare -palvelun avulla tarvittavat korjaukset saadaan suoritettua nopeasti.

Turvallinen ja ympäristöystävällinen

CEORA™ on suunniteltu kiertämään esteet ja laite hidastaa vauhtia havaitessaan lähestyvänsä estettä. Ominaisuuden ansiosta turhia pysähtymisiä voidaan välttää ja nurmikon leikkaus onnistuu varmemmin. Laitteen käytöstä ei aiheudu päästöjä, joten sen avulla esimerkiksi golfkentät tai julkiset paikat voivat pienentää hiilijalanjälkeään.

Saatavuus

Suomessa tulee markkinoille kaksi mallia. Husqvarna CEORA™ 544 EPOS ja Husqvarna CEORA™ 546 EPOS, jotka tulevat saataville vuonna 2023. Ruotsissa tuote tulee markkinoille ensi vuonna.

*Perustuu Husqvarnan tekemiin laskelmiin käyttäen arvioita CEORA: n kokonaiskustannuksista tavanomaiseen ruohonleikkuriin verrattuna keskimäärin viiden vuoden ajan. Laskelmat kokonaiskustannuksista sisältävät keskimääräiset asennuskulut, henkilöstökulut, energiankulutuksen, huollon, ylläpidon ja korjaukset Euroopassa.

Tuotetiedot: Husqvarna CEORA™ 544 EPOS ja Husqvarna CEORA546 EPOS

Koko: 124 x 108 x 44 cm
Paino: 70 kg
Kapasiteeti 20 000 m2/25 000 m2 päivittäin leikattaessa.

40 000 m2/50 000 m2 joka toisena päivänä leikattaessa

60 000 m2/75 000 m2 joka kolmantena päivänä leikattaessa.

Leikkauskorkeus: 20-70mm
Leikkauskuvio: Systemaattisesti edestakaisin määriteltyä aluetta.
Puhdistus: IPX5
Leikkuualueiden hallinta: 20 leikkuualuetta
Latausaseman etäisyys: Korkeintaan 500m
Varusteet: Takapyörien harjat

EPOS-satelliittiasema

 

Kuvat:

https://kaikuhelsinki.kuvat.fi/i/Fy4NzjZTVap5AUJndmfKW9YMrPBcHkDg

Lisätietoja:

Nora Ylilammi, Husqvarna, 045 78842718, nora.ylilammi@husqvarnagroup.com

Juho Toivonen, Kaiku Helsinki, 040 0753033, juho.toivonen@kaikuhelsinki.fi

Konsernia koskevissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä Husqvarnan lehdistöpäivystykseen, +46 8738 7080,

press@husqvarna.se.

Husqvarna

Husqvarna on yksi Husqvarna Group -konsernin tuotemerkeistä. Vuodesta 1689 alkaen Husqvarna on valmistanut korkeatasoisia tuotteita ja esitellyt lukuisia mullistavia innovaatioita, kuten moottorisahojen tärinänvaimennuksen ja automaattisen ketjujarrun sekä maailman ensimmäisen robottiruohonleikkurin. Nykyään Husqvarna tarjoaa laajan valikoiman metsien, puistojen ja puutarhojen hoitoon tarkoitettuja erittäin suorituskykyisiä tuotteita, jotka ovat teknisiä edelläkävijöitä tärkeimmillä osa-alueilla, joita ovat moottorisahat, trimmerit, päältä ajettavat ruohonleikkurit ja robottiruohonleikkurit. Husqvarna-tuotteita myydään yli sadassa maassa pääasiassa huoltopalveluja tarjoavien jälleenmyyjien kautta.

Husqvarna Group

Husqvarna Group on maailman johtava metsien, puistojen ja puutarhojen hoitotyöhön tarkoitettujen suorituskykyisten ja innovatiivisten tuotteiden ja ratkaisujen valmistaja. Valikoimassa on moottorisahoja, trimmereitä, robottiruohonleikkureita ja päältä ajettavia ruohonleikkureita. Konserni on myös Euroopan johtava kuluttajakäyttöön tarkoitettujen kastelutuotteiden valmistaja ja maailman johtava rakennus- ja kiviteollisuuteen suunniteltujen leikkuulaitteiden ja timanttityökalujen valmistaja. Yrityksen tuotteita ja ratkaisuja myydään tuotemerkeillä Husqvarna, Gardena, McCulloch, Flymo, Zenoah ja Diamant Boart kuluttajille ja ammattilaisille yksityisten jälleenmyyjien ja pienkonekauppaketjujen kautta yli sadassa maassa. Nettomyynti 2020 oli 42 miljardia Ruotsin kruunua, ja työntekijöitä yrityksellä on yhteensä 40 maassa noin 12.000.