RADIOJUTTU: Tiedätkö, mistä koirasi ruoka on kotoisin?

Suomessa on jo yli 700 000 koiraa, ja myös lemmikkeihin liittyvä liiketoiminta on kasvussa. Vaikka kotimaisuus näkyy suomalaisten kuluttamisessa vahvasti, harva tietää, mistä heidän lemmikkinsä ruoka on kotoisin.

Suuri osa koiranruoasta tuodaan ulkomailta, jopa Kiinasta ja Yhdysvalloista asti. Radiojutussa koiranruokavalmistaja Dagsmark Petfoodin toimitusjohtaja Laura Strömberg kertoo, miksi koiranruoan alkuperämaan selvittäminen on Suomessa vaikeaa ja mistä syystä kuluttajat ovat niin huonosti tietoisia koiranruoan alkuperästä.

Vaikka ulkomaisen koiranruoan tuontivolyymi on suuri, vastuullinen kuluttaminen kiinnostaa Suomessa. Jutussa haastatellaan Suomalaisen Työn Liiton tutkimuspäällikköä Jokke Eljalaa, joka kertoo, mitkä kriteerit vaikuttavat kuluttajan ostopäätökseen, miten kotimaisuus näkyy suomalaisten arjessa ja kuluttamisessa ja miksi kotimaisen tuotteen ostaminen on vastuullinen valinta.

Radiojutun haastattelijana on Elina Kirvesniemi.

Haastattelusta on editoitu noin 5- ja 3-minuuttiset radiojutut. Ne ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa sekä editoitavissa. Lataa radiojutut tämän linkin takaa.

Voit kuunnella 3 minuutin radiojutun tästä:

JULKAISUVAPAA HETI

Radiojuttu on tuotettu yhteistyössä Dagsmark Petfoodin ja Suomalaisen Työn Liiton kanssa.