Menossa Habitareen? Sisustajakin voi osallistua ilmastotalkoisiin – puulajiseinä esittelee materiaalivaihtoehtoja

Tiedätkö, mistä puusta huonekalusi on valmistettu? Habitare 2019 -tapahtumassa pääset tutustumaan kotimaisiin puulajeihin ja niiden monipuoliseen käyttöön sisustuksessa. Ympäristöministeriön puurakentamisen ohjelman ja Puuteollisuusyrittäjien yhteisellä osastolla esitellään eri puumateriaalien ominaisuuksia sekä puun hyvinvointi- ja ympäristövaikutuksia aina huoneilman kosteudesta lämpötilan tasaamiseen ja stressin lievittämiseen saakka.

Osastolla on esillä myös muotoilun klassikoita ja nuorten suomalaisten suunnittelijoiden puusta valmistettuja luomuksia.

”Tavoite puun käytön lisäämisestä ei liity vain rakentamiseen, vaan puun käyttöä tulisi lisätä monipuolisesti myös huonekaluissa ja sisustuksessa. Puun sitoma hiili säilyy rakenteissa ja kalusteissakin pitkään ja edistää osaltaan ilmastotavoitteiden saavuttamista”, sanoo ympäristöministeriön puurakentamisen ohjelman vetäjä Petri Heino.

Ympäristöministeriön puurakentamisen ohjelma Habitaressa 11.–15.9. osastolla 6k18.

Suomalainen huonekalu -kilpailu käynnistyy – voittajat palkitaan vuoden 2020 Habitaressa

Puuteollisuusyrittäjät ry, Ornamo ry ja ympäristöministeriön puurakentamisen ohjelma julkistavat Habitaressa 11.9. klo 16 vuoden mittaisen huonekalukilpailun. Kilpailussa on tarkoitus löytää yritysten valmistukseen ja myyntiin sopivia huonekaluja sekä valaisimia. Suunnittelukilpailun tavoitteena on nostaa esille suomalaisen huonekaluteollisuuden, valmistuksen ja suunnittelutyön laatua.

Lisätietoja Suomalainen huonekalu -suunnittelukilpailusta:

https://www.puuteollisuusyrittajat.fi/suunnittelukilpailu

Miten ekologisuus ja elinkaariajattelu näkyvät sisustuksessa? Paneelikeskustelu 15.9. klo 15–16

Sunnuntaina ympäristöministeriön puurakentamisen ohjelma järjestää ”Vaikuttava visio” -paneelikeskustelun Arena-lavalla. Paneelissa keskustellaan energia- ja materiaalitehokkuudesta sekä ekologisuudesta ja elinkaariajattelusta yhdistettynä sisustukseen ja materiaalivalintojen tärkeyteen.

Mukana keskustelemassa ovat:

Henna Helander, SAFA
Emmi Keskisarja, Arkkitehtitoimisto &’
Tommi Lindh, Alvar Aalto -säätiö
Heikki Aska, Puusepänliike Askare

Keskustelun moderaattorina toimii Jemina Suikki ympäristöministeriöstä.

Lisätietoja:

Petri Heino, ohjelmapäällikkö, puurakentamisen ohjelma, ympäristöministeriö, petri.heino@ym.fi, +358 295 250 203