Nuoret auttoivat kesäkuun ajan apua tarvitsevia pihatöissä

Nuoret auttoivat ikääntyneitä, liikuntarajoitteisia tai muuten apua tarvitsevia pihan- ja puutarhanomistajia nurmikon hoidossa, nurmialueen reunojen trimmauksessa, haravoinnissa ja muissa siistimistöissä kesäkuun ajan Pirkanmaan alueella.

Apua kaipaavien pihoja laitettiin maksutta kuntoon tänä keväänä ja alkukesällä Tampereella, Pirkkalassa ja Ylöjärvellä. Husqvarna ja 4H-järjestö työllistivät nuoret palkallisesti ja etsivät apua tarvitsevat taloudet Pirkanmaan alueelta.

”Koronatilanne on vaikeuttanut kesätöiden saamista, vaikka hain aktiivisesti töitä. Olen iloinen, että sain kesätöitä. Tämä merkitsee minulle tosi paljon, että pääsimme tänä kesänä auttamaan apua tarvitsevia pihojen hoidossa”, sanoo kesätyöntekijä Ella Anderson.

Suurin osa pihan kanssa apua kaipaavista olivat yksin eläviä ikäihmisiä, jotka pyysivät apua itse tai joita sukulaiset halusivat ilahduttaa ja auttaa. Kesäkuun ajan heitä auttoivat kuusi paikallisen 4H-yhdistyksen rekrytoimaa alle 20-vuotista nuorta. Kesätyö oli osalle nuorista ensimmäinen työpaikka, josta saatu kokemus auttaa työllistymään helpommin jatkossa.

”Halusimme tänä kesänä tehdä konkreettisia vastuullisuustekoja: työllistää nuoria, sillä kesätöitä on ollut vaikea saada sekä toisaalta auttaa pihoilla apua tarvitsevia. Huomasimme hakemusten kuvaustekstien perusteella, että avun pyytämisen kynnys oli todella korkealla. Apua pyydettiin vasta, kun pihatöistä ei todellakaan selvitty enää itse”, sanoo Husqvarnan markkinointispesialisti Nora Ylilammi.

”Rekrytoimme ja koulutimme todella innostuneen ja motivoituneen joukon nuoria tekemään puutarhatöitä. Saamamme palautteen perusteella vastaavaa pitäisi olla enemmänkin ja myös muillakin aloilla”, toteaa Suomen 4H-liiton nuorten työllistämisestä vastaava kehityspäällikkö Anu Parviainen.

 

Kuvat ja video: https://kaikuhelsinki.kuvat.fi/i/KRFCan8G42H3Xrb5qkxAVjheWyEJ6fMv

Lisätietoja:

Nora Ylilammi, Markkinointispesialisti, Husqvarna, 045 78842718, nora.ylilammi@husqvarnagroup.com

Anu Parviainen, kehityspäällikkö, Suomen 4H-liitto, +358 44 783 0322, anu.parviainen@4h.fi

Juho Toivonen, Kaiku Helsinki, 040 0753033, juho.toivonen@kaikuhelsinki.fi

Konsernia koskevissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä Husqvarnan lehdistöpäivystykseen, +46 8738 7080, press@husqvarnagroup.com

Husqvarna

Husqvarna on yksi Husqvarna Group -konsernin tuotemerkeistä. Vuodesta 1689 alkaen Husqvarna on valmistanut korkeatasoisia tuotteita ja esitellyt lukuisia mullistavia innovaatioita, kuten moottorisahojen tärinänvaimennuksen ja automaattisen ketjujarrun sekä maailman ensimmäisen robottiruohonleikkurin. Nykyään Husqvarna tarjoaa laajan valikoiman metsien, puistojen ja puutarhojen hoitoon tarkoitettuja erittäin suorituskykyisiä tuotteita, jotka ovat teknisiä edelläkävijöitä tärkeimmillä osa-alueilla, joita ovat moottorisahat, trimmerit, päältä ajettavat ruohonleikkurit ja robottiruohonleikkurit. Husqvarna-tuotteita myydään yli sadassa maassa pääasiassa huoltopalveluja tarjoavien jälleenmyyjien kautta.

Husqvarna Group

Husqvarna Group on maailman johtava metsien, puistojen ja puutarhojen hoitotyöhön tarkoitettujen suorituskykyisten ja innovatiivisten tuotteiden ja ratkaisujen valmistaja. Valikoimassa on moottorisahoja, trimmereitä, robottiruohonleikkureita ja päältä ajettavia ruohonleikkureita. Konserni on myös Euroopan johtava kuluttajakäyttöön tarkoitettujen kastelutuotteiden valmistaja ja maailman johtava rakennus- ja kiviteollisuuteen suunniteltujen leikkuulaitteiden ja timanttityökalujen valmistaja. Yrityksen tuotteita ja ratkaisuja myydään tuotemerkeillä Husqvarna, Gardena, McCulloch, Flymo, Zenoah ja Diamant Boart kuluttajille ja ammattilaisille yksityisten jälleenmyyjien ja pienkonekauppaketjujen kautta yli sadassa maassa. Nettomyynti 2020 oli 42 miljardia Ruotsin kruunua, ja työntekijöitä yrityksellä on yhteensä 40 maassa noin 12.000.

4H-järjestö
4H on valtakunnallisesti toimiva, puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorisojärjestö. Järjestö tukee toiminnallaan lasten ja nuorten kasvua työelämään, yrittäjyyteen ja aktiiviseen kansalaisuuteen. 4H:lla on noin 45 000 jäsentä ja 4H-toiminnassa on mukana vuosittain noin 120 000 lasta ja nuorta. 4H-järjestö muodostuu Suomen 4H-liitosta ja eri puolella Suomea sijaitsevista yli 200 paikallisesta 4H-yhdistyksestä. Lue lisää: www.4h.fi