Mi 11 tuo studiotason kameraominaisuudet ja huikean suorituskyvyn kaikkien ulottuville

Xiaomi julkistaa Mi 11 -lippulaivamallin globaaleille markkinoille ja tuo elokuvastudion kuluttajien taskuun

Helsinki, 8.2.2021 – Johtava teknologiayhtiö Xiaomi on tänään esitellyt uuden Mi 11 -älypuhelimen, joka on suositun Mi-tuoteperheen uusi lippulaivamalli. Mi 11 sisältää merkittäviä parannuksia edeltäjäänsä verrattuna, kuten Qualcomm Snapdragon 888 -piirisarjan, 108 megapikselin kolmoiskameran, elokuvamaisen äänen sekä 50 W:n langattoman latauksen.

Vapauta luovuutesi 108 megapikselin kolmoiskameralla ja kehittyneillä AI-elokuvatiloilla

Mi 11 on taskukokoinen elokuvastudio, joka muuttaa kokemattomammatkin valokuva- ja videoharrastajat elokuvaohjaaiiksi laadukkaan kolmoiskameransa avulla. Maailman tarkimmalla, 108 megapikselin resoluutioon yltävällä laajakulmalinssillä varustetun pääkameran avulla Mi 11 tallentaa erittäin kirkkaita ja yksityiskohtaisia kuvia, joita kelpaa verrata ammattitason DSLR- tai peilittömällä kameralla otettuihin kuviin. 13 megapikselin laajakulmakamera ja 5 megapikselin makrokamera täydentävät takakamerajärjestelmän, joka tarjoaa vaikuttavat maisema- ja lähikuvat sekä erinomaisen bokeh-efektin. 20 megapikselin etukamera on näyttöön upotettu, kehyksetön, ns. punch-hole-kamera. Laadukas kamera varmistaa, että puhelimen käyttäjä on parhaimmillaan ottaessaan selfiekuvia tai keskustellessaan videochatissa.

Mi 11 tuo hyödyllisiä uusia ominaisuuksia valo- ja videokuvaukseen. Parannetut yökuvausominaisuudet tuovat yökuvaustilan ei yhdelle, ei kahdelle vaan kolmelle kameralle: pääkameralle, laajakulmakameralle sekä etukameralle. Mi 11:n RAW-tason kohinanvaimennus nostaa videoyökuvauksen kokonaan uudelle tasolle ja mahdollistaa kirkkaamman videokuvan myös hämärässä. Kuusi yhdellä klikkauksella aktivoitavaa AI-elokuvatehostetta tekee taiteellisesta videokuvaamisesta vaivatonta. Esimerkiksi Parallel World kopioi ja kääntää näkymän luoden peilimaailman, ja Freeze Frame Video ”pysäyttää” tapahtumat videolla luoden todella vaikuttavan tehokeinon. Elokuvaharrastajat arvostavat Magic Zoom -tilaa, joka luo illuusion samanaikaisesti näkymää lähemmäs ja kauemmas zoomaavasta kamerasta. Tämä temppu tuli aikoinaan tunnetuksi jännityselokuvista.

Mi 11 tarjoaa studiotason kuvauksenhallinnan HDR10+ -tallennuksen ja uuden Pro Time-lapse -tilan turvin. Niiden avulla voi säätää suljinnopeutta, ISO-arvoa, aukkoa sekä valotusta, ja hallita kaikkein haastavimmatkin valaistustilanteet. Studiotason hallintaominaisuudet ulottuvat tekoälyominaisuuksien tukemaan editointiin asti. AI Erase 2.0:n avulla käyttäjät voivat poistaa tarpeettomat kohteet tai linjat kuvista yhdellä napautuksella.

Näe ja kuule kaikki yksityiskohdat erinomaisen 120 Hz 6,81’’ AMOLED DotDisplay -näytön ja SOUND BY Harman Kardon -ääniteknologian avulla

Mi 11 sisältää yhden markkinoiden parhaista näytöistä, joka on saanut A+ -arvosanan sekä paras näyttö -maininnan DisplayMatelta, maailman johtavalta näyttöjä arvioivalta taholta. Mi 11:ssä on ensiluokkainen 120 Hz:n ja 6,81 tuuman AMOLED DotDisplay -näyttö, joka on erinomainen katsella ja käyttää. Xiaomin edistyneimmässä näytössä on erittäin korkea WQHD+ -resoluutio ja 10-bittinen väritekniikka, jotka mahdollistavat henkeäsalpaavan selkeän kuvan ja tasaiset väriliu’ut. Yksinkertaisuus ja käytännöllisyys yhdistyvät Super Resolution -tekniikassa, joka päivittää matalaresoluutioiset videot WQHD+ -laatuisiksi ilman huolta kasvavasta datamäärästä.

480 Hz kosketusnäytetaajuudella ja näytön sisään rakennetulla sormenjälkitunnistimella varustettu Mi 11 on lukittavissa ja avattavissa nopeasti, eikä näytöllä erotu ylimääräisiä lovia tai kehyksiä. Tyylikkääseen ja kevyeen runkoon pakattu Mi 11 on ajattoman tyylikäs, ja se tarjoaa mukavan pyyhkäisykokemuksen sekä tuntuu miellyttävältä kädessä kaikilta sivuilta kaareutuvien reunojen ansiosta. Myös puhelimen tausta on lasia.

Harmon Kardonin suunnittelemien kaksoiskaiuttimien avulla Mi 11 toistaa laadukasta elokuvaääntä, ja Corning Gorilla Glass Victus -vahvistus suojaa sitä kalliilta vahingoilta. Mi 11:ssa on kaksinkertainen heijastuksenesto ja sen pinta hylkii sormenjälkiä. Mi 11 tulee saataville kahtena värivaihtoehtona: Midnight Grey ja Horizon Blue.

Pysy askeleen edellä maailman parhaan suorituskyvyn voimin

Mi 11 oli markkinoiden ensimmäinen Qualcomm Snapdragon 888 -piirisarjalla varustettu puhelin ja määritteli lippulaivapuhelimien suorituskykyvaatimukset uudelleen. Qualcomm Snapdragon 888 on Adreno 660 GPU:lla, kuudennen sukupolven Qualcomm AI -moottorilla ja X60-modeemilla asettanut premium-laitteiden suorituskyvylle uuden oletustason ja yhdistänyt tehokkaan AI-teknologian huippunopeaan 5G-yhteyteen.

5 nanometrin prosessitekniikalla valmistettu Mi 11 on nopeampi ja tehokkaampi kuin edeltäjänsä. Laite tukee 2K/120fps/HDR-pelaamista, ja sen kahdeksanytiminen rakenne ja Arm Cortex-X1 -teknologia parantaa puhelimen suorituskykyä merkittävästi. 3200 MHz:n taajuudella toimiva LPDDR5-muisti on kohentanut tiedonsiirtonopeuden 5500 Mbps:sta 6400 Mbps:iin.

Uusimmalla LiquidCool-lämmönsiirtoratkaisulla varustettu puhelin soveltuu äärimmäistä suorituskykyä vaativaan pelaamiseen sekä muihin vaativiin toimenpiteisiin, mutta pysyy viileänä. Laitteen 4600 mAh:n akku ja hämmästyttävä kolmitasoinen latausjärjestelmä, joka sisältää 55 W:n langallisen ja 50 W:n langattoman latauksen, varmistaa sähkön riittävyyden kaikissa tilanteissa sekä mahdollistaa virran jakamisen 10 W:n teholla muihin laitteisiin.

Xiaomi on suunnitellut suuren yllätyksen kaikille pelien ystäville. Mi 11:n lanseeraus on samalla lähtölaukaus Xiaomin yhteistyölle vuoden 2020 suosituimman mobiilipelin Genshin Impactin kanssa. Mi 11 tarjoaa erinomaisen Genshin-suorituskyvyn, ja Xiaomi työskentelee Mi 11:stä lähtien yhdessä pelin kehittäneen MiHoYon kanssa tavoitteenaan tarjota puhelimiensa käyttäjille entistä paremman ja sujuvamman pelikokemuksen. Kerromme tästä lisää myöhemmin.

MIUI-käyttöliittymä on aiempaa sujuvampi – esittelyssä MIUI 12.5

MIUI 12.5 on MIUI 12:een perustuva käyttöjärjestelmäpäivitys, jonka focus on järjestelmän optimoinnissa. Käyttöliittymän laajamittaisen uudistuksen jälkeen suorittimen käyttö väheni jopa 22 % ja taas virrankulutus 15 %.

Uusi käyttöjärjestelmäversio näkyy parhaiten kosketuseleissä, jotka ovat nyt sujuvampia kuin koskaan. Aikaisemmissa versioissa eleet ja muut tehtävät renderöitiin yhdellä säikeellä, mikä asetti suorittimen käytöstä kilpailevat tehtävät jonoon. Tällaisessa tilanteessa tehtävien suuri määrä aiheuttaa viiveitä. MIUI 12.5:ssä kosketuseleet saavat erilliset säikeet. Näin varmistuu, että tehtävät eivät häiritse toisiaan, eikä viivettä synny.

Toinen MIUI 12.5:n parannus on poistettavat järjestelmäsovellukset. Suurin osa uuden järjestelmän sovelluksista voidaan poistaa, tiettyjä järjestelmän ytimeen liittyviä sovelluksia lukuun ottamatta.

Ensimmäiset laitteet saavat MIUI 12.5 -päivityksen vuoden 2021 toisella vuosineljänneksellä. Näihin laitteisiin kuuluvat Mi 10T, Mi 10T Pro, Mi 10, Mi 10 Pro ja Mi 11. Seuraavassa aallossa päivityksen vastaanottajiin liittyy 11 muuta Xiaomi-laitetta. Päivityksen julkaisuaikataulu tullaan julkaisemaan osoitteessa MIUI.com.

Mi 11 tulee saatavilla kahtena muistiversiona: 8GB+128GB ja 8GB+256GB. Laitteet käyttävät kehittynyttä LPDDR5 3200MHz RAM + UFS 3.1 -muistiteknologiaa. Laitteiden hinnat, saatavuus ja mallivalikoima Suomen markkinoilla ilmoitetaan myöhemmin.

Xiaomi haluaa osoittaa sitoutumisensa laadukkaiden tuotteiden tarjoamiseen ja tarjoaa Mi 11:n ostajille mahdollisuuden korjauttaa puhelimen näytön kertaalleen ilmaiseksi paikallisessa Xiaomi-huoltoliikkeessä ensimmäisen 12 kuukauden aikana laitteen hankinnasta. Lisätietoja on osoitteessa mi.com.

Laitteen tekniset tiedot:

Mi 11  
Näyttö 6.81” AMOLED quad-curve DotDisplay with TrueColor
20:9 Aspect ratio, WQHD+
120 Hz refresh rate
480Hz touch sampling rate
Color contrast ratio: 5,000,000:1 (typ)
900nits (typ), 1500nits max brightness (typ)
Color gamut: Supports DCI-P3 Color accuracy
JNCD≈0.38,△E≈0.41
10-bit color depth
HDR 10+, SGS Eye Care Display Certification
Värivaihtoehdot Anti-glare frosted glass: Midnight Gray/ Horizon Blue
Kotelo Corning® Gorilla® Glass Victus™
Mitat 164.3mm x 74.6mm x 8.06mm 196g(glass)
Suorituskyky Qualcomm® Snapdragon™ 888
5nm power-efficient manufacturing process
Octa-core design, ultra-large core Arm Cortex-X1
AdrenoTM 660 GPU, 6th generation Qualcomm® AI engine
X60 modem for lightning-fast 5G connectivity
Enhanced LPDDR5 3200MHz RAM + UFS 3.1
Storage variants: 8GB+128GB, 8GB+256GB
Takakamera 108MP wide-angle camera
1/1.33” sensor size, f/1.85, 7P lens – OIS, AF
0.8μm pixel size, 1.6μm 4-in-1 Super Pixel
13MP ultra-wide angle camera
123° FOV, f/2.4 aperture
5MP telemacro camera
f/2.4, AF (3cm-10cm)
Etukamera 20MP in-display selfie camera
0.8μm pixel size, 1.6μm 4-in-1 Super Pixel

f/2.4 aperture

Yhteydet Dual SIM, dual 5G standby
Wi-Fi 6
Multi-functional NFC and IR blaster
USB Type-C
Lukitus In-screen fingerprint sensor with heart rate monitoring

Face unlock

Akku ja lataus 4,600mAh (typ) battery

55W wired and 50W wireless fast charging

10W reverse wireless charging

Äänet Dual speakers, SOUND BY Harman Kardon
Hi-Res Audio Certification

Hi-Res Audio Wireless Certification

Moottori X-axis linear vibration motor
Käyttöjärjestelmä MIUI 12 based on Android 10
Muistivaihtoehdot 8GB+128GB

8GB+256GB

 

Kuvia lehdistökäyttöön voi ladata täältä.

Tietoja Xiaomista

Xiaomi Corporation perustettiin huhtikuussa 2010 ja on listattu Hong Kongin pörssin päälistalle 9. heinäkuuta 2018 (1810.HK). Xiaomi on internetyhtiö, jonka toiminnan ydintä ovat älypuhelimet ja älylaitteet, joita yhdistää esineiden internet (IoT).

Xiaomi kiinnittää tasapuolisesti huomiota innovaatioon ja laatuun, ja yhtiö tavoittelee laadukkaita käyttäjäkokemuksia sekä toiminnallista tehokkuutta. Xiaomi kehittää taukoamatta hämmästyttäviä, kohtuuhintaisia tuotteita, joiden avulla kaikki pääsevät nauttimaan laadukkaammasta elämästä innovatiivisen teknologian parissa.

Xiaomi on tällä hetkellä maailman kolmanneksi suurin älypuhelinvalmistaja, ja yhtiö on kehittänyt maailman johtavan, kuluttajille suunnatun IoT-alustan, johon on yhdistetty jo 289,5 miljoonaa älylaitetta. Luku ei sisällä älypuhelimia tai tietokoneita. Xiaomin laitteita on saatavilla yli 90 maassa ympäri maailmaa.

Elokuussa 2020 Xiaomi nousi toista kertaa Fortune Global 500 -listalle sijoittuen sijalle 422. Sijoitus parani 46 sijaa edelliseen vuoteen verrattuna. Yhtiö oli 7. listalle mahtuneiden internetyhtiöiden joukossa. Toukokuussa 2020 Xiaomi nousi jälleen Forbes Global 2000 -listalle sijoittuen sijalle 384.

Xiaomi kuuluu Hang Seng -indeksiin, Hang Seng China Enterprises -indeksiin ja Hang Seng TECH -indeksiin.

Lisätietoja yhtiöstä löytyy osoitteesta https://blog.mi.com/en/.

Seuraa meitä: Facebook, Twitter ja Instagram.

Mediayhteydet Suomessa: xiaomi@kaikuhelsinki.fi

Median yhteyshenkilö Pohjoismaissa:

Christoffer Wernberger, PR Manager Nordics, Xiaomi
E-mail: v-christofferw@xiaomi.com
Tel: +46 76 007 27 11