Brambles ja CHEP viitoittivat tietä uudistumista tukeville toimitusketjuille COP26-ilmastokokouksessa

• Brambles sai ilmastokokouksessa Walesin prinssin Terra Carta sinetin
• CHEPin edustajat kertoivat yhtiön strategiasta ja visiosta kestävän innovoinnin foorumissa

Weybridge, Iso-Britannia, 30. marraskuuta 2021 – CHEP-tuotemerkistään tunnettu logistiikkayhtiö Brambles oli yksi ensimmäisistä yrityksistä, jotka palkittiin Terra Carta -sinetillä YK:n tämän vuoden COP26-ilmastokokouksessa. Terra Carta on tammikuussa 2021 julkaistu Walesin prinssin käynnistämä ilmastoaloite. Se jakaa tunnustusta innovatiivisille yrityksille, jotka ovat sitoutuneet ja panostavat aidosti kestävien markkinoiden luomiseen. Kokouksessa palkittiin yrityksiä, joiden tavoitteet ovat linjassa Terra Cartan luontoa, ihmisiä ja maapalloa koskevan elvytyssuunnitelman kanssa. Brambles oli yksi 45:stä arvostetun tunnustuksen saajasta.

”Lähestymistapamme kestävyyteen on yhdenmukainen Terra Cartan periaatteiden kanssa, joilla pyritään kohti ilmasto- ja luontopositiivista tulevaisuutta, joten olemme todella iloisia saamastamme tunnustuksesta”, totesi Bramblesin toimitusjohtaja Graham Chipchase.

Yhtiö osallistui myös COP26-kokouksen aikana järjestettyyn kestävän innovoinnin foorumiin, jossa yhtiön johdon edustajat jakoivat tietoa uudistumista tukevien toimitusketjujen visiostaan ja siitä, miten toimitusketjuissa voidaan tukea Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteita.

Bramblesin kestävän kehityksen ja EMEA-alueen hallitusasiainjohtaja Juan Jose Freijo osallistui yhdessä Coca-Colan, E.ONin, WWF:n ja Schmidt Ocean Instituten edustajien kanssa paneelikeskusteluun luonnon monimuotoisuuden tärkeydestä ilmastokriisin torjumisessa.

”Yksityisellä sektorilla on tärkeä rooli kestävien, uudistumista tukevien toimitusketjujen rakentamisessa”, sanoi Freijo. ”Jos haluamme luoda aidosti positiivisen vaikutuksen, sen täytyy tapahtua koko toimitusketjussa. Eikä riitä, että teemme yhteistyötä toimitusketjuissa toimivien yritysten kanssa, vaan tarvitsemme yhteistyötä myös hallitusten, järjestöjen, kansalaisten ja kuluttajien kanssa, jotta uudistamisvisiomme voi toteutua.”

CHEPin Pohjois-Euroopan johtaja Matt Quinn oli yksi pääpuhujista paneelissa, jossa aiheina olivat toimitusketjut, kiertotalouden mukainen valmistus ja päästöjen vähentäminen. Paneeliin osallistui asiantuntijoita myös BMW Groupilta, Coca-Cola Europacific Partnersilta, Johnson Controlsilta ja Roland Bergeriltä. CHEPin autosektorin johtaja Murray Gilder puolestaan oli mukana paneelikeskustelussa, jossa käsiteltiin sähköautoihin siirtymisen nopeuttamista ja nykyisiä rajoitteita sähköautojen tarvitseman infrastruktuurin luomiselle. Keskusteluun osallistui myös Averen, Connected Kerbin ja BMW Groupin johtoa.

Bramblesin talousjohtaja Nessa O’Sullivan oli yksi pääpuhujista McKinsey & Companyn vetämässä paneelissa, jossa aiheena oli investointien kohdentaminen luontoon. Osallistujat pohtivat kysymystä, miten sijoittaa luonnonvaroihin. Luonnonvaroihin sijoittaminen on olennaista pyrittäessä nollapäästöihin.

Brambles

Brambles auttaa kuljettamaan enemmän tavaraa useammille ihmisille ja useampiin paikkoihin kuin mikään muu organisaatio maailmassa. Sen kuormalavat ja laatikot muodostavat globaalin toimitusketjun näkymättömän selkärangan. Maailman suurimmat tuotemerkit luottavat Bramblesin apuun kuljettaakseen tavaransa tehokkaammin, vastuullisemmin ja turvallisemmin. Jakamistalouden edelläkävijänä Brambles on luonut yhden maailman vastuullisimmasta logistiikkayrityksistä, jonka toiminta perustuu alustojen jakamiseen ja uudelleen käyttöön eli niin sanottuun poolaukseen. Brambles palvelee ensisijaisesti nopeasti liikkuvien kulutustarvikkeiden (esim. kuivat elintarvikkeet, einekset sekä terveys- ja hygieniatuotteet), tuoretuotteiden, virkistysjuomien sekä vähittäis- ja yleistuotteiden aloja. Konsernilla on noin 12 000 työntekijää, ja se omistaa noin 345 miljoonaa kuormalavaa, laatikkoa ja konttia, joita se toimittaa yli 750 palvelukeskuksen muodostaman verkoston kautta. Brambles toimii noin 60 maassa CHEP-tuotemerkillään, ja sen toiminta on laajinta Pohjois-Amerikassa ja Länsi-Euroopassa.

Lisätietoja osoitteessa www.brambles.com ja www.chep.com

Lehdistön yhteyshenkilö

Manuela García
Manager, External Communications
Eurooppa, Afrikka, Intia ja Lähi-itä
Brambles Group
Puh: +34 696 114 696
manuela.garcia@brambles.com