Xiaomi julkisti 80 watin langattoman Mi-lataustekniikan

Akku täyteen 19 minuutissa ilman piuhoja

19. lokakuuta 2020 – Xiaomi on tänään julkistanut langattoman lataustekniikan uuden sukupolven. Langaton 80 watin Mi-lataustekniikka on merkittävä askel eteenpäin Xiaomin viime vuonna julkistamasta 30 watin langattomasta latauksesta. 80 W on merkittävästi enemmän, kuin muut valmistajat kykenevät langattomasti tarjoamaan.

Langaton 80 watin Mi-lataustekniikka pystyy lataamaan tyhjän 4000 mAh:n akun 10 prosenttiin minuutissa, 50 prosenttiin 8 minuutissa ja sataan prosenttiin vain 19 minuutissa. Viime vuonna julkaistulta 30 watin langattomalta lataustekniikalta samanlaisen akun lataus 50 prosenttiin vei 25 minuuttia ja täyteen lataaminen 69 minuuttia.

Langattoman 80 watin latauksen käyttöönotto on merkkipaalu paitsi langattomalle lataukselle, myös latausteknologialle ylipäätään. Xiaomi on tunnistanut pitkän akkukeston ja nopean latausajan merkityksen älypuhelinten kehitykselle.

Tämän vuoden maaliskuussa Xiaomi esitteli jo 40 watin langattoman latauksen, jonka yhtiö ylitti maailman ensimmäisellä sarjatuotantoon ehtineellä 50 watin langattomalla latauksella viime elokuussa. Nyt markkinoille tuleva 80 watin langaton lataus on Xiaomille jo kolmas merkittävä innovaatio langattomassa lataustekniikassa alle vuodessa.

Aiemmin tänä vuonna Xiaomi esitteli laajasti arvostetun Mi 10 Ultran, joka on maailman ensimmäinen 120 watin langallisella ja 50 watin langattomalla latauksella varustettu älypuhelin.

Video: Wireless Charging Technology

Mediayhteydet: xiaomi@kaikuhelsinki.fi

Xiaomi
Xiaomi on kiinalainen, vuonna 2010 perustettu yritys ja se listautui Hong Kongin pörssiin vuonna 2018. Yritys on kasvanut lyhyessä ajassa maailman neljänneksi suurimmaksi puhelinvalmistajaksi. Suomen markkinoille Xiaomi on saapunut hiljattain.

Xiaomille on tärkeää pystyä tarjoamaan tuotteita rehellisellä hinnoittelulla, ja yritys uskoo, että uusimman ja innovatiivisen teknologian tulee olla kaikille saatavilla ympäri maailman.

Laajaan tuotevalikoimaan kuuluu älypuhelinten lisäksi mm. AIoT-laitteita, kuten Suomen myydyin robottipölynimuri, älykodin keskittimet ja anturit, valvontakameroita, sähköpotkulautoja, televisioita, videoprojektoreita ja kaiuttimia.

Suomessa Xiaomilla on tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa Tampereella Hervannassa, jossa toiminta keskittyy pääasiassa älypuhelinten kameroiden teknologian kehittämiseen, kuten algoritmeihin, koneoppimiseen ja kuvan ja videoiden prosessointiin.

Lisätietoja Xiaomista yrityksenä löytyy osoitteesta http://blog.mi.com/en/.
Lisätietoja tuotteista löytyy osoitteesta https://www.mi.com/.

Seuraa meitä: Facebook, Twitter ja Instagram.

Median yhteyshenkilö Pohjoismaissa:
Christoffer Wernberger, PR Manager Nordics
E-mail: v-christofferw@xiaomi.com
Tel: +46 76 007 27 11