Xiaomi ja Suomen Palloliitto yhteistyöhön

Xiaomi tuo nyt innovaatioita jokaiselle myös jalkapallon kautta – Yhteistyö jalkautuu koko kentän hyödyksi

Helsinki, 27.1.2021 – Johtava teknologiayhtiö Xiaomi ja Suomen Palloliitto ovat aloittaneet yhteistyön. Älypuhelimistaan tunnettu yhtiö on yhteistyösopimuksen myötä yksi Palloliiton merkittävimmistä yhteistyökumppaneista. Yhteistyötä tehdään miesten ja naisten maajoukkuetasolla sekä juniorityössä.

Xiaomi toimii alle 12-vuotiaiden junioreiden peleissä Vihreän kortin yhteistyökumppanina, ja näin yhteistyö jalkautuu maajoukkueiden otteluiden lisäksi näkyvästi ruohonjuuritasolle. Vihreää korttia on jaettu jo 90-luvun puolivälistä lähtien ja kortti heijastaa reilua peliä sekä kasvatuksellisia arvoja.

”Xiaomin keskeisenä ajatuksena on kehittää innovatiivisia tuotteita, joiden avulla kaikki pääsevät nauttimaan laadukkaammasta elämästä teknologian parissa. Palloliitto puolestaan haluaa tarjota jalkapalloa ja yhteisiä elämyksiä koko ajan kasvavalle harrastaja- ja kannattajajoukolle. Meillä on paljon saavutettavaa yhdessä”, Xiaomin Suomen markkinointipäällikkö Maria Mankinen sanoo.

Xiaomi on kasvanut viime vuosina erittäin nopeasti ja yhtiöstä tuli juuri maailman kolmanneksi suurin matkapuhelinvalmistaja. Suomalainen jalkapallo, erityisesti miesten maajoukkue Huuhkajat ja naisten maajoukkue Helmarit, on ollut myös kovassa nosteessa.

”Olemme tehneet kovasti töitä suomalaisen jalkapallon eteen. On hienoa saada samanlaisella nöyrällä ja kunnianhimoisella asenteella toimiva kumppani”, iloitsee Palloliiton myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Varis.

Tuleva kesä on Suomen jalkapallohistoriassa ainutlaatuinen: Suomen miesten maajoukkue pelaa ensimmäistä kertaa jalkapallon EM-lopputurnauksessa. Kisojen uskotaan innostavan sankoin joukoin suomalaisia sekä harrastamaan että fanittamaan jalkapalloa.

Kuvia lehdistökäyttöön: www.kuvat.fi/Y7E2U34NTR

Lisätietoja:

Xiaomi Finland, markkinointipäällikkö Maria Mankinen
v-mariam@xiaomi.com, puh. 040 5573368

Suomen Palloliitto, myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Varis
mikko.varis@palloliitto.fi, puh. 040 513 6100

Xiaomi Corporation perustettiin huhtikuussa 2010 ja on listattu Hong Kongin pörssin päälistalle 9. heinäkuuta 2018 (1810.HK). Xiaomi on internetyhtiö, jonka toiminnan ydintä ovat älypuhelimet ja älylaitteet, joita yhdistää esineiden internet (IoT).

Xiaomi kiinnittää tasapuolisesti huomiota innovaatioon ja laatuun, ja yhtiö tavoittelee laadukkaita käyttäjäkokemuksia sekä toiminnallista tehokkuutta. Xiaomi kehittää taukoamatta hämmästyttäviä, kohtuuhintaisia tuotteita, joiden avulla kaikki pääsevät nauttimaan laadukkaammasta elämästä innovatiivisen teknologian parissa.

Xiaomi on tällä hetkellä maailman kolmanneksi suurin älypuhelinvalmistaja, ja yhtiö on kehittänyt maailman johtavan, kuluttajille suunnatun IoT-alustan, johon on yhdistetty jo 289,5 miljoonaa älylaitetta. Luku ei sisällä älypuhelimia tai tietokoneita. Xiaomin laitteita on saatavilla yli 90 maassa ympäri maailmaa.

Elokuussa 2020 Xiaomi nousi toista kertaa Fortune Global 500 -listalle sijoittuen sijalle 422. Sijoitus parani 46 sijaa edelliseen vuoteen verrattuna. Yhtiö oli 7. listalle mahtuneiden internetyhtiöiden joukossa. Toukokuussa 2020 Xiaomi nousi jälleen Forbes Global 2000 -listalle sijoittuen sijalle 384.

Xiaomi kuuluu Hang Seng -indeksiin, Hang Seng China Enterprises -indeksiin ja Hang Seng TECH -indeksiin.

Lisätietoja osoitteesta https://blog.mi.com/en/.

Suomen Palloliitto on jalkapallon erikoisliitto, joka Kansainvälisen Jalkapalloliiton FIFA:n jäsenenä vastaa maamme kaikesta jalkapallo- ja futsaltoiminnasta ja sen kehittämisestä. Palloliitto tekee työtä kasvatus- ja harrastustoiminnan sekä kilpa- ja huippu-urheilun parissa ihmisläheisellä ja asiakaskeskeisellä tavalla.  Palloliiton ensisijaisena tavoitteena on kehittää suomalaista jalkapalloa entistä arvostetummaksi, seuratummaksi ja harrastetummaksi lajiksi.

Lisätietoja osoitteesta www.palloliitto.fi