Xiaomi esitteli ensimmäistä kaikilta sivuilta kaarevalla näytöllä varustettua älypuhelinta

Helsinki, 5.2.2021 – Johtava teknologiayhtiö Xiaomi on tänään esitellyt yhtiön ensimmäistä kaikilta sivuilta kaarevalla näytöllä varustettua konseptipuhelinta. Puhelimen 88 astetta kaareutuvan näytön ansiosta näytön sisältö ikään kuin virtaa reunojen yli – kuin vesi. Lähes koko älypuhelimen näkyvä osa on näyttöä, eikä puhelimen rungossa ole painikkeita tai liittimiä. Tämä antaa puhelimelle futuristisen ulkoasun.

Xiaomi jatkaa innovointia ja pyrkii löytämään tasapainon mielikuvituksen ja todellisuuden välillä. Uutta näyttöä kehittäessään Xiaomin insinöörit yrittivät luoda mahdollisimman yksinkertaisen älypuhelimen, joka nostaa ”vain näyttö” -ajattelun päärooliin.

88-asteinen kaarinäyttö on edistysaskel valmistusteknologiassa

Taipuvat näytöt ovat nykyään yleisiä, ja niinpä jokaiselta sivulta kaareutuvan näytön valmistuksen suurin haaste ei ollut näytön taivuttaminen, vaan 88-asteisen ja suorakaiteen muotoisen lasipaneelin valmistus ja 3D-liimausprosessi.

Xiaomin kehittämä kaareutuva lasi on rikkonut rajoja lasituotannossa. Kaikilta sivuilta kaareutuvan lasin taivutus on teknisesti erittäin haastavaa verrattuna perinteiseen kaarevaan lasiin. Valmistusta varten tarvitaan lasinjalostuslaitteisto, jolla lasia voi taivuttaa kovassa paineessa ja 800°C lämpötilassa, sekä neljä erilaista kiillotustyökalua ja yli kymmenen monimutkaista kiillotusprosessia. Koko prosessin onnistumiseen tarvittiin tuhansia kokeiluja.

Yhdestä kappaleesta koostuva liittimetön runko on uusi suunta tulevaisuuden älypuhelimille

Näytön muoto on keskeinen tekijä määriteltäessä tulevaisuuden älypuhelinten muotoa. Xiaomin innovatiivinen näyttöteknologia tarjoaa uusia mahdollisuuksia ja ohjaa kohti täysin ilman liittimiä olevia, yhdistä rungosta koostuvia älypuhelimia.

Edistyksellinen muotoilu varmistaa, että lähes kaikki puhelimen sivut ovat näytön peitossa. Fyysiset liitännät ja painikkeet pystytään korvaamaan muilla ratkaisuilla yhteensä 46 erilaisen patenttiratkaisun avulla. Innovatiiviset tekniset ratkaisut, kuten erittäin ohut pietsosähköinen keramiikka, markkinoiden ensimmäinen joustava kalvonäyttöteknologia, kolmannen sukupolven näytön alle sijoitetut kamerat, langaton lataus, eSIM-sirut, paineherkät kosketusanturit, integroituvat saumattomasti yhteen, jolloin tuloksena on visionäärinen ja intuitiivinen laite.

Katso video: https://youtu.be/fB-66gTRFcc

Tietoja Xiaomista

Xiaomi Corporation perustettiin huhtikuussa 2010 ja on listattu Hong Kongin pörssin päälistalle 9. heinäkuuta 2018 (1810.HK). Xiaomi on internetyhtiö, jonka toiminnan ydintä ovat älypuhelimet ja älylaitteet, joita yhdistää esineiden internet (IoT).

Xiaomi kiinnittää tasapuolisesti huomiota innovaatioon ja laatuun, ja yhtiö tavoittelee laadukkaita käyttäjäkokemuksia sekä toiminnallista tehokkuutta. Xiaomi kehittää taukoamatta hämmästyttäviä, kohtuuhintaisia tuotteita, joiden avulla kaikki pääsevät nauttimaan laadukkaammasta elämästä innovatiivisen teknologian parissa.

Xiaomi on tällä hetkellä maailman kolmanneksi suurin älypuhelinvalmistaja, ja yhtiö on kehittänyt maailman johtavan, kuluttajille suunnatun IoT-alustan, johon on yhdistetty jo 289,5 miljoonaa älylaitetta. Luku ei sisällä älypuhelimia tai tietokoneita. Xiaomin laitteita on saatavilla yli 90 maassa ympäri maailmaa.

Elokuussa 2020 Xiaomi nousi toista kertaa Fortune Global 500 -listalle sijoittuen sijalle 422. Sijoitus parani 46 sijaa edelliseen vuoteen verrattuna. Yhtiö oli 7. listalle mahtuneiden internetyhtiöiden joukossa. Toukokuussa 2020 Xiaomi nousi jälleen Forbes Global 2000 -listalle sijoittuen sijalle 384.

Xiaomi kuuluu Hang Seng -indeksiin, Hang Seng China Enterprises -indeksiin ja Hang Seng TECH -indeksiin.

Lisätietoja yhtiöstä löytyy osoitteesta https://blog.mi.com/en/.

Seuraa meitä: Facebook, Twitter ja Instagram.

Mediayhteydet Suomessa: xiaomi@kaikuhelsinki.fi

Median yhteyshenkilö Pohjoismaissa:

Christoffer Wernberger, PR Manager Nordics, Xiaomi
E-mail: v-christofferw@xiaomi.com
Tel: +46 76 007 27 11