Viisi helppoa kauraruokavinkkiä kesäkokille – Kotimainen kaura on nopea eväs retkellä ja maistuva pari grilliruoalle

Kotimainen kaura on suosittua lähiruokaa ja se onkin päässyt suomalaisiin ruokapöytiin vaihtoehdoksi riisille, pastalle ja couscousille. Kaurajyvät, kaurarouhe, valmiiksi maustetut ateria-ainekset sekä puurot, myslit ja granolat sopivat helppoon kesäruokailuun niin tien päällä, kuin koti- ja mökkikeittiöissäkin.

Myllärin Kaura Ateria-ainekset ilahduttavat kesäkokkeja helppoudellaan. Niistä saa valmistettua vaivattomasti maittavan aterian myös esimerkiksi veneessä, mökillä tai telttaretkellä. Kaura Ateria-aines lisätään kiehuvaan veteen ja annetaan kiehua noin vartti, minkä jälkeen ateria on valmis syötäväksi. Aterian voi nauttia sellaisenaan tai esimerkiksi grillatun lihan ja kalan kanssa, paellatyyppisten ruokien pohjana, tortillojen tai täytettyjen kasvisten täytteenä sekä ruokaisissa salaateissa. Suomalaisesta täysjyväkaurasta valmistetut ateria-ainekset sisältävät runsaasti kuitua (kuitupitoisuus on noin 10 %), rouheaa rakennetta ja reippaasti makua. Kaura Ateria-aineksia on neljä makua: Tomaatti, Texmex, Tikka Masala ja Kasvis.

Myllärin Kaura Ateriajyvä toimii riisin tapaan lisäkkeenä tai erilaisten pataruokien ja paistosten pohjana. Leikattu kaurarouhe puolestaan sopii hyvin couscous-tyyppisiin ruokiin ja ruokaisiin salaatteihin. Ateriajyvät ja kaurarouhe sopivat myös gluteenittomaan ruokavalioon, koska ne on valmistettu gluteenittomasta täysjyväkaurasta.

Viisi helppoa kauraruokareseptiä    

Myllärin viisi helppoa kauraruokareseptiä sopivat mainiosti kesän erilaisiin ruokahetkiin. Näiden reseptien avulla kesäkeittiössä valmistuu herkullisia ja terveellisiä aterioita. 

  1. Kaura ateria-aines lisukkeeksi tai sellaisenaan – neljä eri makua: Tikka masala, Texmex, Kavis ja Tomaatti.
  2. Kauratäytteiset paprikat https://www.myllarin.fi/resepti/kaurataytteiset-paprikat/
  3. Kauratäytteiset letut https://www.myllarin.fi/resepti/kaurataytteiset-letut/
  4. Kauraa ja kasviksia https://www.myllarin.fi/resepti/kauraa-ja-kasviksia/
  5. Paella gluteenittomasta kaurarouheesta https://www.myllarin.fi/resepti/paella-kaurarouheesta-gluteeniton/

Kaikki Myllärin kaurareseptit löytyvät osoitteesta https://www.myllarin.fi/kaurareseptit/


Hyvän Mielen Granolat ovat kätevä välipala  

Myllärin Hyvän Mielen Granolat ovat vähän enemmän, kuin tuttuun tapaan maidon ja tai jogurtin kanssa nautittava granola. Porkkanaa ja inkivääriä sekä pinaattia ja terveellisiä siemeniä sisältävät Hyvän Mielen Granolat on pakattu uudelleen suljettavaan pussiin, joten ne voi ottaa mukaan vaikkapa vaellusreissulle. Pussi kulkee kätevästi mukana ja granolaa voi hyvillä mielin popsia kourallisen kerrallaan sellaisenaan välipalaksi missä ja milloin vain.

Hyvän Mielen Granola -sarjaan kuuluu myös perinteisempi, koteloon pakattu Omena-Kaneligranola, jossa on mukana chian- ja pellavansiemeniä eikä lainkaan lisättyä sokeria.

Kaikki kotimaisesta kaurasta valmistetut Myllärin Hyvän Mielen Granolat sisältävät paljon kuitua, proteiineja, vitamiineja ja hyviä rasvoja ja ovat siksi mainio välipalavaihtoehto. Omena-Kaneligranolalle on myönnetty Sydänmerkki. Kaikilla tuotteilla on alkuperästä kertova Avainlippu.

 

Kuvia tuotteista voi ladata täältä: www.kuvat.fi/7EJCA369ZW

 

Lisätietoja:

Minna Anttonen
tuotepäällikkö
p. 050 589 5784

minna.anttonen@helsinginmylly.fi

 

Helsingin Mylly Oy on suomalainen perheyritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi erilaisia viljatuotteita niin kuluttajille, suurkeittiöille kuin teollisuudelle. Yritys on Suomen suurin kotimaisen luomuviljan jalostaja, merkittävä viljatuotteiden viejä. Tuotemerkkejämme ovat Myllärin ja Helsinki Mills.