Vattenfall alkoi tarjota kuluttajille vain fossiilivapaata sähköä – teko nosti yrityksen Suomen vastuullisimmaksi sähköyhtiöksi, jo toista kertaa

Kuluttajat ovat valinneet energiayhtiö Vattenfallin Suomen vastuullisimmaksi sähköyhtiöksi. Sustainable Brand Index -tutkimuksen voitto on Vattenfallille tunnustus yhtiön muutoksesta kohti fossiilivapaata sähköntuotantoa. Vattenfall sai tutkimuksen ykköspalkinnon jo toista kertaa peräkkäin.

Energiayhtiö Vattenfall on valittu jo toista kertaa peräkkäin Suomen vastuullisimmaksi sähköyhtiöksi. Kuluttajien valitsema tunnustus on osoitus siitä, että he toivovat yrityksiltä suuria tekoja fossiilittoman yhteiskunnan rakentamiseksi.

”Vattenfall on onnistunut erinomaisesti viestimään asiakkailleen uusiutuvasta energiasta. Kunnianhimoinen tavoite näkyy kuluttajaviestinnässä: Vattenfall haluaa olla alan innovatiivinen edelläkävijä ja johtaa muutosta”, sanoo Erik Elvingsson Hedén, Sustainable Brand Index -tutkimuksen perustaja.

Sustainable Brand Index on Euroopan suurin vastuullisuuteen keskittyvä tutkimus, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta vastuullisesta yritystoiminnasta ja sen merkityksestä yrityksen brändille. Vuoden 2020 tutkimuksessa haastateltiin yhteensä noin 58 000 vastaajaa, joista noin 10 000 oli Suomesta. Kysely pohjautuu YK:n Global Compact -aloitteen kymmeneen periaatteeseen.

Vattenfallin tavoitteena fossiilivapaa elämä

Vattenfallin tavoitteena on mahdollistaa fossiilivapaa elämä yhden sukupolven aikana. Käytännössä tämä tarkoittaa Vattenfallin oman toiminnan, toimittajien ja asiakkaiden ilmastoneutraaliutta.

Osana tavoitetta Vattenfall myy kuluttajille vain fossiilittomasti tuotettua sähköä.

”Palkinto on meille vahva viesti siitä, että kuluttaja-asiakkaamme arvostavat valitsemaamme fossiilitonta polkua ja että tapamme viestiä siitä on merkityksellinen. Toimimme aidosti arvopohjaisesti, ja sen vuoksi tämä on meille tärkeä tunnustus. Olemme palkinnosta erittäin iloisia”, Vattenfallin kuluttajaliiketoiminnan johtaja Taija Sjöblom sanoo.

Jotta ilmastonmuutosta voidaan hillitä, on löydettävä vaihtoehtoisia ja kestäviä tapoja sähköntuotantoon ja lämmitykseen. Sjöblom toivoo, että kuluttajat ymmärtävät, miten suuri rooli heillä on yhteiskunnallisina toimijoina muutoksessa kohti fossiilitonta yhteiskuntaa.

”Kun kuluttajat äänestävät omilla valinnoillaan, he ohjaavat isojen toimijoiden liikkeitä energiamarkkinoilla”, Sjöblom sanoo.

Toissa vuonna Vattenfall vähensi Suomessa yhdessä asiakkaidensa kanssa 57 000 tonnia CO2-päästöjä, mikä vastaa yhteensä lähes 133 000 puuta.

”Viime vuonna päästövähennykset olivat huomattavasti tätäkin suurempia. Tänä vuonna jatkamme vastuullisuustyötämme eteenpäin, kohti suurta tavoitetta fossiilivapaasta elämästä”, Sjöblom sanoo.

Vattenfall on vuosien 2020 ja 2019 lisäksi aiemmin palkittu vastuullisuudestaan Sustainable Brand Index -tutkimuksessa vuosina 2015 ja 2016. Vattenfall on myös saanut Pariisin ilmastosopimuksen päästövähennystavoitteita vastaavan SBTi-vahvistuksen. Kansainvälinen Science Based Targets initiative (SBTi) -ohjelma on vahvistanut, että Vattenfallin vähennystavoitteet ovat ilmastotutkimusten mukaiset ja riittävät, jotta ilmaston lämpeneminen voidaan rajoittaa kahteen asteeseen.

Lataa kuvia tästä >>

Lisätietoja:

Sanna Wennerstrand
viestintä, Vattenfall
puh. 040 570 2432

sanna.wennerstrand@vattenfall.com

Vattenfall

Vattenfall myy sähköä kaikkialle Suomeen. Kaikki kotitalouksille sekä pienille ja keskisuurille yrityksille myymämme sähkö tuotetaan fossiilittomasti. Vattenfall on johtava eurooppalainen energiayhtiö, joka on ollut sähköistämässä teollisuutta ja koteja sekä muuttanut elämää erilaisten innovaatioiden avulla jo yli sadan vuoden ajan. Kuluttajat valitsivat Vattenfallin Suomen vastuullisimmaksi sähköyhtiöksi vuonna 2019. Tavoitteemme on fossiilivapaa elämä yhden sukupolven aikana. Lisätietoja: www.vattenfall.fi