Unohda kaapelit ja latausasemat – Mi Air Charge on käänteentekevä langaton lataustekniikka

Helsinki, 29.1.2021 – Johtava teknologiayhtiö Xiaomi on julkistanut täysin uuden langattoman lataustekniikan. Mi Air Charge mullistaa latauksen mahdollistaen laitteiden lataamisen kokonaan ilman kaapeleita tai langatonta latausalustaa. Mi Air Charge vie meidät aidosti langattoman lataamisen aikakauteen.

Mi Air Charge -tekniikka – 5W:n etälataus

Xiaomin etälataus perustuu paikannukseen ja energiansiirtoon. Xiaomin kehittämä latauslaite sisältää viisi vaiheinterferenssiantennia, jotka tunnistavat älypuhelimen sijainnin tarkasti. 144 antennista koostuva vaiheenohjausryhmä lähettää mmWave-signaalin suoraan puhelimeen beamforming-teknologian avulla.

Älypuhelimiin Xiaomi on myös kehittänyt antenniratkaisun, jossa on sisäänrakennettu ”majakka-antenni” sekä ”vastaanottava antenniryhmä”. Majakka-antenni lähettää puhelimen sijaintitiedot kuluttamatta juurikaan virtaa. 14 antennista koostuva vastaanottava antenniryhmä muuntaa latauslaitteen lähettämän mmWave-signaalin tasasuuntaajan avulla sähköenergiaksi ja tekee scifi-latauskokemuksesta todellisuutta.

Tällä hetkellä Xiaomin etälataustekniikka kykenee tarjoamaan yksittäiselle laitteelle 5 watin lataustehon muutaman metrin etäisyydellä. Useita laitteita voidaan ladata samanaikaisesti (jokaiselle laitteelle 5 wattia), ja edes fyysiset esteet eivät laske lataustehoa.

Tulevaisuuden olohuoneet ovat täysin langattomia

Lähitulevaisuudessa Xiaomin kehittämä langaton lataustekniikka tulee toimimaan älykellojen, rannekkeiden ja muiden puettavien laitteiden kanssa. Pian olohuoneemme laitteet, mukaan lukien kaiuttimet, pöytälamput ja muut suositut älykotituotteet, suunnitellaan tukemaan langatonta latausta, ja silloin kodeista tulee aidosti langattomia.

Kyseessä on mullistava langattoman latauksen innovaatio.
Kyseessä on myös rohkea yritys muuttaa koko asunto langattomaksi.
Tämä ei ole tieteiskirjallisuutta, tämä on teknologiaa.

Kuvia lehdistökäyttöön: www.kuvat.fi/KCE3MGH4QY

Tietoja Xiaomista

Xiaomi Corporation perustettiin huhtikuussa 2010 ja on listattu Hong Kongin pörssin päälistalle 9. heinäkuuta 2018 (1810.HK). Xiaomi on internetyhtiö, jonka toiminnan ydintä ovat älypuhelimet ja älylaitteet, joita yhdistää esineiden internet (IoT).

Xiaomi kiinnittää tasapuolisesti huomiota innovaatioon ja laatuun, ja yhtiö tavoittelee laadukkaita käyttäjäkokemuksia sekä toiminnallista tehokkuutta. Xiaomi kehittää taukoamatta hämmästyttäviä, kohtuuhintaisia tuotteita, joiden avulla kaikki pääsevät nauttimaan laadukkaammasta elämästä innovatiivisen teknologian parissa.

Xiaomi on tällä hetkellä maailman kolmanneksi suurin älypuhelinvalmistaja, ja yhtiö on kehittänyt maailman johtavan, kuluttajille suunnatun IoT-alustan, johon on yhdistetty jo 289,5 miljoonaa älylaitetta. Luku ei sisällä älypuhelimia tai tietokoneita. Xiaomin laitteita on saatavilla yli 90 maassa ympäri maailmaa.

Elokuussa 2020 Xiaomi nousi toista kertaa Fortune Global 500 -listalle sijoittuen sijalle 422. Sijoitus parani 46 sijaa edelliseen vuoteen verrattuna. Yhtiö oli 7. listalle mahtuneiden internetyhtiöiden joukossa. Toukokuussa 2020 Xiaomi nousi jälleen Forbes Global 2000 -listalle sijoittuen sijalle 384.

Xiaomi kuuluu Hang Seng -indeksiin, Hang Seng China Enterprises -indeksiin ja Hang Seng TECH -indeksiin.

Lisätietoja yhtiöstä löytyy osoitteesta https://blog.mi.com/en/.

Seuraa meitä: Facebook, Twitter ja Instagram.

Mediayhteydet Suomessa: xiaomi@kaikuhelsinki.fi

Median yhteyshenkilö Pohjoismaissa:

Christoffer Wernberger, PR Manager Nordics, Xiaomi
E-mail: v-christofferw@xiaomi.com
Tel: +46 76 007 27 11