Tutkimus: Yrityksen kulttuuri ja työilmapiiri ovat tärkeimpiä kriteerejä nuorten ammattilaisten valitessa työpaikkaansa – Yritysten vastuullisuus nousi uutena listalle

Google, Supercell ja Reaktor ovat houkuttelevimmat työnantajat Suomessa, selviää Academic Workin toteuttamasta Young Professional Attraction Index (YPAI) -tutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan nuoret ammattilaiset odottavat tulevalta työnantajaltaan mielenkiintoisia työtehtäviä ja hyvää yrityskulttuuria ja työilmapiiriä.

Suomen kymmenen houkuttavinta työnantajaa ovat nuorten ammattilaisten mielestä Google, Supercell, Reaktor, Vincit, Kone, Futurice, Apple, Microsoft, Rovio ja Gofore.

Ykkössijalle valittiin jo toistamiseen Google, jonka ansioksi listattiin sen innovatiiviset tuotteet ja projektit, työntekijöille tarjoamat kehittymismahdollisuudet ja työsuhde-edut sekä alan suosio. Nuoret osaajat arvostavat myös Supercellissä korostuvaa tekemisen vapautta ja mahdollisuutta tehdä itsenäisiä päätöksiä.

41 % nuorista ammattilaisista ilmoitti myös olevansa valmiita muutamaan ulkomaille työn perässä, mikä osaltaan lisää kansainvälisten yritysten kiinnostavuutta. Uusia tulokkaita TOP 10 -listalla ovatkin IT-talot Apple, Microsoft sekä Rovio.

”Kansainvälisten yritysten houkuttelevuus sekä teknologia- ja pelialan viehätys, ovat selkeästi kasvussa nuorten ammattilaisten keskuudessa”, sanoo Academic Workin toimitusjohtaja Stefan Heinrichs.

”Esimerkiksi Apple ja Microsoft ovat saaneet viime vuosien aikana paljon medianäkyvyyttä, mikä yhdessä kovan kehityksen ja kansainvälisten uramahdollisuuksien kanssa lisää niiden houkuttelevuutta”, sanoo Heinrichs.

Vastuullisuus nousi ensimmäistä kertaa listalle

Vastuullisuudesta puhutaan paljon ja nuoret ammattilaiset nostivat yrityksen vastuullisuuden nyt myös YPAI-tutkimuksen TOP-10 -listalle. Tutkimuksen mukaan tärkeintä yrityksen vastuullisuudessa nuorille ammattilaisille on: läpinäkyvyys toiminnassa ja selkeä viestintä (34 %), tasa-arvoinen kohtelu (19 %), työolosuhteet (14 %), inhimillisyys (12 %), ympäristön huomioon ottaminen toiminnassa (10 %), eettisyys (8 %) ja taloudellinen vastuu (3 %).

”Vastuullisuus ei siis tarkoita nuorille ammattilaisille ensisijaisesti niinkään yrityksen taloudellista vastuullisuutta, eettisyyttä tai pientä hiilijalanjälkeä, vaan toiminnan läpinäkyvyyttä ja työntekijöiden hyvää kohtelua”, sanoo Stefan Heinrich. ”Nykyajan nuoret ammattilaiset valitsevat työnantajan, joka kohtelee työntekijöitään hyvin ja tarjoaa mielekkään työympäristön ja -kulttuurin”, summaa Heinrichs.

YPAI-tutkimuksen mukaan houkuttelevimmat työnantajat ovat nuorten ammattilaisten mielestä rentoja, innovatiivisia sekä menestyneitä ja niiden kulttuuri ja työilmapiiri sopivat nuoren ammattilaisen omaan arvomaailmaan. Tästä kokonaisuudesta muodostuu myös käsitys vastuullisuudesta.

Tänä vuonna jo kolmannen kerran toteutettuun Young Professional Attraction Index (YPAI) -tutkimukseen osallistui Suomessa lähes 4 000 korkeakoulutettua nuorta ammattilaista. Tutkimuksen tavoite on auttaa työnantajia Suomessa ymmärtämään, millaiset yritykset houkuttelevat osaavia nuoria ja mitä nuoret haluavat työelämältä. Tutkimuksen toteutti henkilöstöpalveluyritys Academic Work yhteistyössä Kantar Sifon ja Taloustutkimuksen kanssa.

 

Linkki tutkimusraporttiin: https://www.academicwork.fi/yrityksille/ypai

Linkki lehdistötilaisuuden taltiointiin: https://www.mediaserver.fi/live/academicwork

Valokuvat median käyttöön: https://kaikuhelsinki.kuvat.fi/i/3uDjGMRxHE5AY6W7gnt2FBc8UpSwXhqC


Lisätiedot:

Katja Miettinen

markkinointi- ja viestintäjohtaja
Academic Work
katja.miettinen@academicwork.fi
+358 40 779 2492

Stefan Heinrichs

toimitusjohtaja
Academic Work
stefan.heinrichs@academicwork.fi
+358 50 447 9687

Haastattelupyynnöt:

Susan Mykrä

vanhempi viestintäkonsultti, asiakasvastaava
Kaiku Helsinki
susan.mykra@kaikuhelsinki.fi
+358 45 106 0393

Academic Work on nuoriin ammattilaisiin erikoistunut henkilöstöpalvelu- ja rekrytointiyritys, joka on Suomen vahvin osaaja nuorten korkeakoulutettujen työllistämisessä ja urakehityksessä. Academic Workin sisaryhtiönä toimii koulutusyritys Academy. Academy kouluttaa ja työllistää osaajia uusiin tehtäviin toimialoilla, joilla on osaamispula. Academic Work Finland on osa Academic Work Groupia. Yritys on aloittanut toimintansa Suomessa vuonna 2008. Kansainvälisesti yritys välittää konsernitasolla noin 20 000 työpaikkaa vuosittain. Academic Work Finlandin liikevaihto vuonna 2018 oli 43,3 M€ ja arvio vuodelle 2019 on 55 M€. www.academicwork.fi