Turun uusi ykköshotelli Scandic Hamburger Börs avasi ovensa suuren kysynnän saattelemana

Mittavat rakennus- ja kunnostustyöt on saatu päätökseen ja uusi Scandic Hamburger Börs on avannut tänään ovensa. Turun parhaalla paikalla torin laidalla sijaitseva hotelli jatkaa vuodesta 1894 alkanutta hotelli- ja ravintolatoimintaa.

Schauman Arkkitehtien suunnittelema upea uudisrakennus vanhan jugendosan vieressä on jo herättänyt ihastusta ulkoasullaan. Scandic Hamburger Börs avattiin juhlavasti maanantaina aamupäivällä perinteisessä nauhanleikkausseremoniassa Turun pormestari Minna Arven, kiinteistön omistaja LähiTapiolan edustaja Olli Aakulan sekä Scandicin toimitusjohtaja Aki Käyhkön ja hotellinjohtaja Mikko Henrikssonin toimesta. Ensimmäiset vieraat ovat myös kirjautuneet majoittumaan.

”Olemme innostuneita, että pääsemme tarjoamaan tälle Turun historialliselle hotellipaikalle kolmannen elämän”, kertoo Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö avaustilaisuudessa.

”Turku on keskeinen matkailukohde sekä talousalue Suomessa ja kiinnostaa laajasti eri matkailijoita. Vapaa-ajanmatkustajille Turku on mielenkiintoinen kohde sekä myös portti saaristoon ja laivareiteille. Vahvan vapaa-ajanmatkustuksen lisäksi Turku puhuttelee laajasti liike- ja työmatkustusta”, jatkaa Käyhkö.

Suuri kysyntä ja kiinnostus hotellia kohtaan ilahduttavat – juhlakausi on täydessä vauhdissa!

Scandic Hamburger Börs avautuu nyt parhaaseen juhlakauteen. Ikonisen Vanhan Börsin juhla- ja tapahtumatilat yhdistyvät saumattomasti moderniin uudisrakennukseen tarjoten juhlakansalle helpon siirtymän juhlatilan ja hotellihuoneen välille.

”Olemme suorastaan häkeltyneitä hotellimme saamasta kiinnostuksesta”, iloitsee hotellinjohtaja Mikko Henriksson. ”Hotellihuoneet ovat miltei loppuunmyytyjä marras-joulukuun viikonlopuille. Viikolla tilaa löytyy paremmin. Pikkujouluja ja perhejuhlia tullaan jälleen viettämään Börsiin.”
Uusi katutason Ravintola Más tuo myös espanjalaisen tuulahduksen Turkuun Tapas-herkkujen kera. Börs Katto -baari tarjoaa värikästä tunnelmaa ja herkullisia cocktaileja sekä upeat näköalat 9. kerroksesta.

Tunnelmalliset huoneet

Hotellin 272 huoneesta voi valita viihtyisän standard-huoneen, tilavamman superior-luokan huoneen tai torille avautuvan upean kaari-ikkunallisen juniorsviitin.

”Huoneiden sisustusta voi kuvailla uusskandinaaviseksi tyyliksi, jossa perinteisen vaalean ja pelkistetyn tyylin sijaan on käytetty enemmän lämpimiä värejä ja luotu rentoa sympaattista tunnelmaa”, kertoo sisustusarkkitehti Jaakko Puro.

Scandic Hamburger Börs

Kiinteistön omistaja: LähiTapiola

Uudis- ja korjausrakentaminen: YIT

Alkuperäinen osa vuodelta 1885, laajennus 1904, uudistus 2021

Uudisosa vuodelta 2021, pääsuunnittelija Janne Helin, Schauman Arkkitehdit

Sisustussuunnittelu: Jaakko Puro, Puroplan

272 huonetta

Restaurant & Bar Más katutasossa, 70 asiakaspaikkaa

Kattobaari Börs Katto 9. kerroksessa, 300 asiakaspaikkaa

Terassi Börs Pöheikkö

8 kokous- ja juhlatilaa

Kuntosali ja sauna

Pysäköintitilat 25 autolle

Lue lisää täältä.

Kuvia hotellista voi ladata täältä.

Lisätietoa:
viestintäpäällikkö Johanna Uimonen
johanna.uimonen@scandichotels.com
puh. 040 713 4120

Scandic Hotels Oy tarjoaa hotellielämyksiä Suomessa yhteensä 62 hotellissa lähes 30 eri paikkakunnalla. Scandic on Pohjoismaiden johtava hotelliyritys, jolla on toiminnassa tai kehitteillä lähes 280 hotellia ja noin 58 000 hotellihuonetta kuudessa maassa. Scandic Friends on Pohjoismaisen hotellialan suurin kanta-asiakasohjelma. Suomessa operoimme Scandic-hotellien lisäksi kansainvälisiä brändejä Hilton Hotels & Resort, Holiday Inn, Crowne Plaza ja Hotel Indigo.