Tiedätkö, mitä kaikkea tapahtuu, ennen kuin kauraleseet ovat valmiita käytettäväksi aamupuurossasi? ─ Myllärin kutsuu suomalaiset mukaan seuraamaan maatilan elämää ja kauran matkaa pellolta kotikeittiöön

Superfoodiksikin kutsuttu kaura on suomalaisille itsestään selvä asia, emmekä välttämättä tule ajatelleeksi, kuinka paljon työtä kauran kasvattamiseksi tehdään. Myllärin tarjoaa kurkistuksen kulisseihin julkaisemalla juttusarjan, jossa seurataan kevään, kesän ja syksyn ajan puhdaskauraviljelijän arkea, tilalla tehtäviä töitä ja kauran kasvua.

Tämän päivän viljelijöiltä vaaditaan tarkkaa suunnitelmallisuutta, jatkuvaa uuden opiskelua ja kehitystyötä. Maanviljelyyn vaikuttavat muiden muassa kaupan pelisäännöt, maataloustuet ja ympäristölainsäädäntö. Maanviljely on myös eturivissä alttiina ilmastonmuutokselle. Maanviljelijät ovatkin paljon vartijoina, kun rakennetaan myös epävarman tulevaisuuden kestävää suomalaista ruokajärjestelmää.

Myllärin haluaa tarjota suomalaisille tilaisuuden tutustua maanviljelijän arkeen ja näyttää, mitä vaiheita kauran matkaan pellolta kotikeittiöön kuuluu. Myllärin julkaisee kotisivuillaan juttusarjan, jossa seurataan kevään, kesän ja syksyn ajan ylistarolaisen maanviljelijä Mikko Hölsön arkea. Hölsön tilalla viljellään gluteenitonta puhdaskauraa, mikä asettaa omat lisävaatimuksensa tilan kalustolle ja työlle.

Mikko Hölsö kertoo kauran viljelystä sekä kaikesta siitä muusta työstä, mitä viljelijällä on tehtävänä itse pellon hoitamisen lisäksi. Hölsö kertoo juttusarjan aikana myös, kuinka ilmastonmuutokseen voi valmistautua ja kuinka rakentaa maataloudesta kestävää myös tulevaisuudessa.

”Nyt on hieno tilaisuus hypätä viljelijän saappaisiin ja nähdä, kuinka turvallinen lähiruoka saa alkunsa. Toivotamme kaikki lämpimästi mukaan matkalle maatilalle!”, kutsuu Helsingin Myllyn kaupallinen johtaja Jarkko Tuomola.

Juttusarjaa voi seurata osoitteessa https://www.myllarin.fi/viljelijan-matkassa-kevaasta-syksyyn/
Kuvia voi ladata osoitteesta www.kuvat.fi/J63ZNEWP9V

Lisätietoja:
Jarkko Tuomola
kaupallinen johtaja
Helsingin Mylly
p. 0400 687 269
jarkko.tuomola@helsinginmylly.fi

Helsingin Mylly Oy on suomalainen perheyritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi erilaisia viljatuotteita niin kuluttajille, suurkeittiöille kuin teollisuudelle. Yritys on Suomen suurin kotimaisen luomuviljan jalostaja, merkittävä viljatuotteiden viejä. Tuotemerkkejämme ovat Myllärin ja Helsinki Mills. www.helsinginmylly.fi