Suomen paras kaurakokki on löytynyt – yleisö valitsi Johanna Kantojärven kauravirtuoosiksi Myllärin kaurakisassa

Myllärin etsi kilpailun avulla Suomen parasta kaurakokkia sekä uusia herkullisia ja helppoja kauraruokareseptejä. Kilpailuun lähetettiin yli 150 reseptiä, joista yleisö äänesti parhaimmaksi Johanna Kantojärven kaurapaneroidut ahvenfileet. Kantojärvi on nyt Suomen paras kaurakokki vuonna 2020.

Myllärin halusi löytää uusia ideoita ja helppoja, koko perheelle maistuvia kauraruokareseptejä jaettavaksi reseptipankissaan ja järjesti kilpailun kotikokeille, jossa etsittiin Suomen parasta kaurakokkia. Kilpailu oli kaikille avoin ja se toteutettiin Instagramissa maalis-huhtikuun aikana.

Kilpailijoiden tuli valmistaa ruoka, jossa raaka-aineena on jotain kauratuotetta, kuten esimerkiksi kaurajyviä, -hiutaleita, -rouhetta tai valmiiksi maustettuja kaura ateria-aineksia. Finaaliin valittiin neljä reseptiä, joissa oli paras idea ja maku, ja jotka oli helppo valmistaa.

”Saimme runsaasti uusia ideoita kauran käyttöön niin ruoanlaitossa, leivonnassa kuin erilaisina aamupaloina”, kiittelee Helsingin Myllyn markkinointijohtaja Riitta Salenius-Mela. ”Oli ilahduttavaa huomata, että kaura toimii loistavasti helpoissa arkiruokaresepteissä, joiden avulla myös ’ei niin kokeneet’ kotikokit onnistuvat loihtimaan maistuvan, terveellisen aterian”, jatkaa Salenius-Mela.

Finaaliin pääsivät kaurapaneroidut ahvenfileet, kaura-porkkanamunakas, siskonmakkarakauratto ja kaurainen jauhelihakeitto. Voittajaksi valittiin Ikaalisissa asuvan Johanna Kantojärven kaurapaneroidut ahvenfileet.

”Huomasin kisan Instagramissa ja päätin osallistua. Nyt on hyvin aikaa panostaa ruoanlaittoon, kun koronapandemian takia tulee oltua paljon kotona”, sanoo Kantojärvi.

”Kaura on meille tuttu raaka-aine, ja käytämme sitä luontevasti monin eri tavoin niin aamupuurona kuin riisin ja pastan korvikkeenakin”, jatkaa Kantojärvi.

Voittajaresepti on julkaistu Myllärin reseptisivuilla osoitteessa https://www.myllarin.fi/resepti/kaurapaneroidut-ahvenfileet/. Loput finalistiresepteistä sekä parhaita paloja muista kilpailuun osallistuneista resepteistä julkaistaan lähiaikoina.

Lisätietoja:

Riitta Salenius-Mela
markkinointijohtaja
Helsingin Mylly
riitta.salenius-mela@helsinginmylly.fi

Helsingin Mylly Oy on suomalainen perheyritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi erilaisia viljatuotteita niin kuluttajille, suurkeittiöille kuin teollisuudelle. Yritys on Suomen suurin kotimaisen luomuviljan jalostaja, merkittävä viljatuotteiden viejä. Tuotemerkkejämme ovat Myllärin ja Helsinki Mills. www.helsinginmylly.fi