Scandic sopeuttaa toimintaansa koronakriisin vaikutuksiin sulkemalla hotellejaan ja ravintoloitaan väliaikaisesti

Poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen Suomen suurin hotellioperaattori Scandic Hotels Oy sopeuttaa toimintaansa ja sulkee osan hotelleistaan väliaikaisesti. Myös avoinna olevien hotellien palveluissa on rajoituksia.

Avoinna olevat hotellit on valittu kysynnän ja keskeisen sijainnin mukaan. Scandic noudattaa viranomaisten määräyksiä ja suosituksia turvatakseen sekä vieraidensa että tiimiläistensä terveyden ja hyvinvoinnin.

”Päätös on erittäin vaikea, mutta tarpeellinen johtuen romahtaneesta kysynnästä. Näin pyrimme minimoimaan kriisin taloudelliset vaikutukset”, kertoo Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö.

Aiemmin tässä kuussa Scandic on käynyt yhteistoimintaneuvottelut hyvässä hengessä koko henkilöstönsä kanssa enimmillään 90 päivän lomautuksista ja tilapäisjärjestelyistä.

”Olen kiitollinen ja ylpeä siitä sitoutumisesta ja kovasta työstä mitä tiimiläisemme ovat näinä poikkeuksellisina aikoina osoittaneet”, Käyhkö kiittää. ”Teemme kaikkemme selvitäksemme yhdessä tästä inhimillisestä ja taloudellisesta kriisistä. Olemme valmiit avaamaan väliaikaisesti suljetut hotellit lyhyellä varoitusajalla kysynnän palatessa”, jatkaa Käyhkö.

Scandic on yhteydessä asiakkaisiin, joilla on varaus tilapäisen sulun aikana. Asiakkaille pyritään tarjoamaan korvaava vaihtoehto läheisestä avoinna olevasta hotellista.

”Olemme pahoillamme hotellien sulusta mahdollisesti aiheutuvasta haitasta, ja toivomme ymmärrystä tässä erittäin poikkeuksellisessa tilanteessa”, sanoo Käyhkö.

Scandic-hotellien ravintolat tekevät ruoka-ainelahjoituksia

Scandic Hotels sulki hotellien ravintolat jo aiemmin viranomaisohjeistuksen mukaisesti. Sulkevat hotellit ovat lahjoittaneet muun muassa jäljelle jääneitä ruoka-aineita paikallisten hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta apua tarvitseville.

Viimeisimmät tiedot avoinna olevista hotelleista sekä koronaviruksen vaikutuksista hotelleihin löytyy osoitteista:

Scandic
https://www.scandichotels.fi/asiakaspalvelu/usein-kysytyt-kysymykset/covid-19-coronavirus/avoimet-hotellit

Holiday Inn
https://finland.holidayinn.com/koronavirus-kysymyksia-ja-vastauksia

Hilton Hotels & Resorts
https://www.hiltonhotels.com/fi_FI/suomi/?city=helsinki

Indigo
https://helsinki-boulevard.hotelindigo.com/hotelli-indigo/hotel-indigo-helsinki-boulevard


Kuvan
Scandicin kyltistä voi ladata täältä: www.kuvat.fi/JCNF2GYK9M

Lisätietoa:
Johanna Uimonen
viestintäpäällikkö
Scandic Hotels Oy
johanna.uimonen@scandichotels.com
040 713 4120

Scandic Hotels Oy tarjoaa hotellielämyksiä Suomessa yhteensä 68 hotellissa 30 eri paikkakunnalla. Scandic on Pohjoismaiden johtava hotelliyritys, jolla on toiminnassa tai kehitteillä lähes 280 hotellia ja noin 57 000 hotellihuonetta kuudessa maassa. Scandic työllistää 18 000 tiimiläistä. Scandic Friends on Pohjoismaisen hotellialan suurin kanta-asiakasohjelma. Suomessa operoimme Scandic-hotellien lisäksi kansainvälisiä brändejä Hilton Hotels & Resort, Holiday Inn, Crowne Plaza ja Hotel Indigo.

scandichotels.fi