Scandic on päättänyt koko henkilöstön lomautuksia koskevat yhteistoimintaneuvottelut

Koronavirus COVID-19 vaikuttaa matkailualan taloudelliseen tilanteeseen tällä hetkellä voimakkaasti. Scandic on tänään käynyt yhteistoimintaneuvottelut koko Scandic Hotels Oy:n henkilöstöä koskien liittyen työnantajan harkitsemaan suunnitelmaan lomauttaa yrityksen henkilöstöä enintään 90 päiväksi.

Scandic Hotels Oy operoi tällä hetkellä Suomessa 68 hotellia 30 paikkakunnalla. Hotelleissa sekä tukitoiminnoissa työskentelee kaikkiaan noin 2 000 henkilöä.

”Koronavirus COVID-19 on aiheuttanut lyhyessä ajassa ennennäkemättömän muutoksen varaustilanteeseemme. Tilanne on vakava ja meidän on kaikin mahdollisin keinoin reagoitava ja sopeutettava kustannuksia ja investointeja tässä poikkeuksellisessa tilanteessa”, kertoo Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö.

”Yhteistoimintaneuvottelut koskivat niin työntekijöitä, esimiehiä kuin johtoa. Olemme hyvässä yhteisymmärryksessä sopineet yhdessä henkilöstön edustajien kanssa neuvottelut päättyneiksi tänään, mikä tarkoittaa, että työnantaja voi ryhtyä tekemään päätöksiä tässä asiassa”, jatkaa Käyhkö.

Scandic pyrkii ensisijaisesti vastaamaan kysynnän vähentymiseen esimerkiksi työvuoro-, vapaapäivä- tai vuosilomajärjestelyin. Lomautustarve ja lomautusten pituus tulee vaihtelemaan yksiköstä ja työtehtävästä riippuen. Enintään lomautukset tulisivat kestämään 90 päivää ja olisivat kokoaikaisia tai osa-aikaisia riippuen yksiköstä sekä kysynnän määrästä.

”Olen kiitollinen ja ylpeä siitä sitoutumisesta ja kovasta työstä mitä tiimiläisemme ovat näinä poikkeuksellisina aikoina osoittaneet. Teemme kaikkemme selvitäksemme yhdessä tästä inhimillisestä ja taloudellisesta kriisistä”, kertoo Käyhkö.

Kuvan Scandicin kyltistä voi ladata täältä: www.kuvat.fi/JCNF2GYK9M

Lisätietoa:

Johanna Uimonen
viestintäpäällikkö
Scandic Hotels Oy
johanna.uimonen@scandichotels.com
040 713 4120

Scandic Hotels Oy tarjoaa hotellielämyksiä Suomessa yhteensä 70 hotellissa 30 eri paikkakunnalla. Scandic on Pohjoismaiden johtava hotelliyritys, jolla on toiminnassa tai kehitteillä lähes 280 hotellia ja noin 55 000 hotellihuonetta kuudessa maassa. Scandic työllistää 16 000 tiimiläistä. Scandic Friends on Pohjoismaisen hotellialan suurin kanta-asiakasohjelma. Suomessa operoimme Scandic-hotellien lisäksi kansainvälisiä brändejä Hilton Hotels & Resort, Holiday Inn, Crowne Plaza ja Hotel Indigo.

scandichotels.fi