Scandic joutuu jatkamaan henkilöstön lomautuksia

Koronakriisin ja sen aiheuttaman liiketoiminnan merkittävän vähenemisen johdosta Scandic Hotels Oy on eilen käynyt yhteistoimintaneuvottelut liittyen työnantajan harkitsemaan suunnitelmaan jatkaa yrityksen henkilöstön lomautuksia toiset 90 päivää. Neuvottelut koskivat yhtiön koko henkilöstöä.

Huhti-toukokuun aikana hotellien ja tukitoimintojen noin 2 000 hengen henkilöstöstä on ollut lomautettuna 92 prosenttia. Scandic Hotels Oy operoi tällä hetkellä Suomessa 65 hotellia 30 paikkakunnalla. Nyt avoinna on 14 hotellia.

”On äärimmäisen valitettavaa, että joudumme tekemään päätöksen lomautusten jatkamisesta kesän yli alkuperäisestä kesäkuun 30. päivästä eteenpäin”, sanoo Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkö.

”Ravintolaliiketoiminnan osalta alimitoitetut ja yrityksiä eriarvoisesti ja syrjivästi kohtelevat korvaukset huhti-toukokuulta, vajavainen työllistämistuki sekä nyt vain pk-yrityksille kaavailtu mahdollinen yleistuki hidastavat merkittävästi toimintojemme uudelleen käynnistämistä ja lomautettujen työntekijöiden töihin kutsumista”, jatkaa Käyhkö.

Scandicin henkilöstön lomautustarve vaihtelee yksiköstä ja työtehtävästä riippuen. Enintään lomautukset tulisivat jatkumaan arviolta 90 päivää ja olisivat kokoaikaisia tai osa-aikaisia riippuen yksiköstä sekä kysynnän määrästä.

”Seuraamme aktiivisesti kysyntätilannetta ja meillä on mahdollisuus avata lisää hotelleja nopealla aikataululla. Asiakkaiden matkustushalukkuuteen ja hotellien kysyntään vaikuttavat merkittävästi valtion koko matkailuelinkeinolle asettamat rajoitteet suoraan ja välillisesti. Arvioimme, että heinäkuun loppuun mennessä on avoinna 27 hotellia ympäri Suomen kesämatkailijoita varten”, sanoo Käyhkö.

”Olemme jälleen hyvässä yhteisymmärryksessä neuvotelleet yhdessä henkilöstön edustajien kanssa. Kiitän henkilöstöämme sekä PAMia, joka on yhteistyössä MaRa ry:n kanssa nopeasti neuvotellut alallemme työpaikkoja ja työllisyyttä tukevia joustavia toimenpiteitä.”

Kuvan Scandicin kyltistä voi ladata täältä: www.kuvat.fi/JCNF2GYK9M

Lisätietoa:

Aki Käyhkö
toimitusjohtaja
Scandic Hotels Oy
aki.kayhko@scandichotels.com
040 5099 800

Johanna Uimonen
viestintäpäällikkö
Scandic Hotels Oy
johanna.uimonen@scandichotels.com
040 713 4120

Scandic Hotels Oy tarjoaa hotellielämyksiä Suomessa yhteensä 70 hotellissa 30 eri paikkakunnalla. Scandic on Pohjoismaiden johtava hotelliyritys, jolla on toiminnassa tai kehitteillä lähes 280 hotellia ja noin 55 000 hotellihuonetta kuudessa maassa. Scandic työllistää 16 000 tiimiläistä. Scandic Friends on Pohjoismaisen hotellialan suurin kanta-asiakasohjelma. Suomessa operoimme Scandic-hotellien lisäksi kansainvälisiä brändejä Hilton Hotels & Resort, Holiday Inn, Crowne Plaza ja Hotel Indigo.

scandichotels.fi