Qualcomm Snapdragon XR2:n vauhdittama Oculus Quest 2 tulee markkinoille

Snapdragon XR2 -alusta tuo virtuaalitodellisuuden ratkaisuihin entistä enemmän suorituskykyä, syvyyttä ja interaktiivisuutta

  1. syyskuuta, 2020 — Qualcomm Technologies tuo tarjolle entistä laadukkaampia virtuaalitodellisuusnautintoja Oculus Quest 2:n julkistuksen myötä. Kyseessä on markkinoiden ensimmäinen VR-laite, joka käyttää Qualcommin ja Facebookin vuosien yhteistyön tuloksena syntynyttä Qualcomm Snapdragon XR2 -alustaa. Oculus Quest 2 mahdollistaa kuluttajille markkinoiden edistyneimmät ja mukaansatempaavimmat VR-pelikokemukset.

Laajennettuun todellisuuteen (XR) suunniteltu Snapdragon XR2 -alusta tarjoaa tuntuvasti kasvaneen CPU- ja GPU-suorituskyvyn ansiosta merkittävästi vaikuttavamman käyttäjäkokemuksen kuin edeltäjänsä Snapdragon 835 Mobile XR, joka löytyi alkuperäisen Oculus Questin sisuksista. Snapdragon X2 -alustan suorituskyky on kohentunut muun muassa seuraavien ominaisuuksien kautta:

  • Näyttö on korkearesoluutiosempi kuin yhdessäkään aiemmassa Oculuksessa, ja sen pikselimäärä on 50 % suurempi kuin alkuperäisessä Oculus Quest -VR-laitteessa.
  • Snapdragon XR2 kykenee jopa 11-kertaiseen laskentatehoon edeltäjäänsä verrattuna, mikä mahdollistaa useamman havainnointialgoritmin käsittelyn samanaikaisesti muiden laskentatehtävien ohella. Seurauksena on entistä mukaansatempaavampi käyttäjäkokemus.
  • Konenäkemiseen suunniteltu EVA-prosessori (Engine for Visual Analytics) helpottaa CPU:n kuormaa vastaamalla VR-ominaisuuksille tärkeästä katseenseurannasta ja mahdollistaa näin alhaisemman latenssin sekä vähentää virrankulutusta.
  • Tehokas heterogeeninen laskenta-arkkitehtuuri antaa Oculus Quest 2:lle 2-3 tunnin akkukeston, joten käyttäjät voivat nauttia VR-kokemuksista pitkään yhdellä latauksella
  • Qualcomm FastConnect 6800:n WiFi 6 -yhteensopivuus antaa Oculus Quest 2:n käyttäjille aidosti langattoman VR-kokemuksen sekä nopeat latausajat.

“Kehitimme Snapdragon XR2 -alustan poistamaan rajoituksia siltä, mikä VR:n avulla on mahdollista. Asiakkaamme voivat luoda kokonaan uuden sukupolven VR-kokemuksia ja -laitteita. Työskentelimme tiiviissä yhteistyössä Facebookin kanssa, jotta voisimme kehittää Snapdragon XR2:n ominaisuuksia Oculus Quest 2:n tarpeisiin. Kyseessä on merkittävä kehitysaskel virtuaalitodellisuudelle. Jatkamme yhteistyötä Facebookin kanssa ja pyrimme tuomaan entistä laadukkaampia VR-kokemuksia kuluttajien saataville”, sanoo Qualcomm Technologiesin XR-yksikön johtaja Hugo Swart.

Keskeistä Oculus Quest 2:lle on laaja valikoima ensiluokkaisia ja ainutlaatuisia pelejä pelikokemuksia. Lisäksi se tarjoaa muita mielenkiintoisia käyttökohteita, kuten fitness-sovelluksia, VR-viihdettä sekä sosiaalisia yhteydenpitomenetelmiä. Lisäksi Oculus Quest 2 auttaa määrittelemään tulevaisuuden työympäristön uudelleen yritys- ja tuottavuussovelluksilla, jotka voivat muuttaa yhteistyö- ja koulutustilaisuuksia, etäisyydet muistaen.

”Yhteistyö Qualcommin kanssa osoittaa sitoutumisemme VR-teollisuuden vauhdittamiseen. Emme tyydy odottamaan, että VR-teknologian keskeiset ratkaisut kehittyvät vuosien mittaan. Haluamme olla mukana määrittelemässä tulevaisuutta ja nopeuttamassa VR:n yleistymistä. On mukavaa työskennellä Qualcomm Technologiesin innovatiivisten kehittäjien kanssa”, sanoo Facebook Realitys Labsin laitteistojohtaja Rafael Camargo.

Lisätietoja Oculus Quest 2 -VR-laitteesta löytyy osoitteesta Oculus.com.

Mediayhteydet: qualcomm@kaikuhelsinki.fi

Qualcomm
Qualcomm on maailman johtava langattoman teknologian uudistaja ja keskeinen tekijä 5G-yhteyksien kehitystyössä, käyttöönotossa ja yleistymisessä. Kun yhdistimme matkapuhelimen internettiin, alkoi mobiilivallankumous. Meidän kehittämämme teknologia on nykyisen mobiiliekosysteemin perusta, jota käytetään jokaisessa 3G-, 4G- ja 5G-puhelimessa. Viemme mobiiliteknologiaa uusille alueille, kuten autoteollisuuteen, IoT-teknologiaan ja tietotekniikkaan, sekä ohjaamme maailmaa kohti tulevaisuutta, jossa kaikki laitteet ja ihmiset voivat viestiä saumattomasti keskenään.

Qualcomm Incorporated sisältää lisenssiliiketoimintamme QTL:n ja suuren osan patenttisalkustamme. Qualcomm Technologies on Qualcomm Incorporatedin tytäryhtiö, joka hallinnoi tytäryhtiöidensä kautta kaikkia suunnittelu-, tutkimus- ja kehitystoimintoja sekä tuote- ja palveluliiketoimintoja, mukaan lukien QCT:n puolijohdeliiketoiminta.

###

Qualcomm, Snapdragon and FastConnect are trademarks or registered trademarks of Qualcomm Incorporated. Qualcomm FastConnect and Qualcomm Snapdragon are products of Qualcomm Technologies, Inc. and/or its subsidiaries.