Qualcomm Snapdragon Sound tarjoaa ennenkokemattoman langattoman äänen

 • Uusi teknologia kytkee laitteet yhteen ja tarjoaa erinomaisen äänenlaadun
 • Xiaomi ja Audio-Technica ovat ensimmäisiä asiakkaita
 • Amazon Music esittelee Ultra High-Definition -ääntä uudella Snapdragon Sound -soittolistalla

Helsinki — 4. maaliskuuta 2021 — Qualcomm Technologies on tänään julkistanut Qualcomm Snapdragon Sound -teknologian, joka on kokoelma audioteknologioita ja ohjelmistoja, jotka on suunniteltu tarjoamaan mukaansatempaavaa äänentoistoa eri laitteissa, mukaan lukien älypuhelimet ja langattomat kuulokkeet. Snapdragon Sound tuo kuluttajille ylivoimaisen langattoman kuuntelukokemuksen musiikin suoratoistoon, kännykkäpuheluihin ja pelaamiseen. Julkistuksen kunniaksi Amazon Music ja Qualcomm Technologies ovat koonneet Snapdragon Sound -soittolistan.

”Ihmiskorva on erittäin herkkä häiriöille, viiveille ja muille haasteille, joita esiintyy yleisesti langattomilla äänentoistolaitteilla musiikin suoratoistossa, videoneuvotteluissa tai pelaamisessa. Haluamme tarjota innovaation, joka ratkaisee kuluttajia vaivaavat ongelmat kaikissa äänentoiston vaiheissa. Snapdragon Sound auttaa kaupallistamaan erinomaisilla ääniominaisuuksilla varustettuja tuotteita. Järjestelmätason lähestymistapa yhdistää useita tekniikoita äänialustojen valikoimastamme ja mahdollistaa musiikin langattoman toistamisen samalla äänenlaadulla kuin langallisesti ”, kertoi James Chapman, Qualcomm Technologiesin ääni-, musiikki- ja puettavien laitteiden johtaja.

Ääni voi häiriintyä käyttäjän ja laitteen välillä monella tavalla. Yhteyden hankala muodostaminen tai sen katkeaminen, äänen pätkiminen ja säröytyminen, viive ja huono äänenpakkaus voivat kaikki häiritä kuuntelukokemusta. Snapdragon Sound on suunniteltu tuottamaan vakaampi ja häiriöttömämpi langaton kuuntelukokemus. Se tukee 96 kHz:n 24-bittistä ääntä, erittäin matalaa viivettä, laitteiden tehokkaampaa parittamista ja kirkasta äänenlaatua. Latenssihaasteet Snapdragon Sound ratkaisee sietämällä jopa 89 millisekunnin Bluetooth-viivettä, jolloin pelaaminen ja videon katselukokemus paranevat. Niille, jotka haluavat kuunnella suoraan mobiililaitteesta, Snapdragon Sound sisältää Qualcomm Aqstic DA-muuntimen. Se tukee jopa 384 kHz:n 32-bittistä PCM- ja DSD-ääntä, joissa on erittäin matala THD+N (total harmonic distortion plus noise).

Keskeiset teknologiat

Snapdragon Soundin keskeisiä komponentteja ovat:

 • Qualcomm Snapdragon 8-sarjan mobiilialustat
 • Qualcomm FastConnect 6900 -yhteysjärjestelmät
 • Qualcomm QCC514x-, QCC515x- ja QCC3056-mallisarjojen Bluetooth Audio SoC-ratkaisut
 • Qualcomm Active Noise Cancelling (ANC) -vastamelutekniikka
 • Qualcomm aptX Adaptive, 24-bit 96 kHz ja 89 ms latenssi
 • Qualcomm aptX Voice -superlaajakaistaääni
 • Qualcomm Aqstic äänikoodekki ja älykaiutinvahvistin (WCD938x ja WSA883x)
 • Qualcomm Audio ja Voice Communication Suite

Korkean suorituskyvyn ja yhteensopivuuden varmistamiseksi Snapdragon Sound -optimoidut laitteet testataan Qualcomm Technologiesin testauslaitoksessa, jossa mitataan suorituskyky, mukaan lukien äänenlaatu, viive ja yhteydenmuodostus.

Asiakkaiden näkemyksiä

“Xiaomi on iloinen ollessaan ensimmäinen puhelinvalmistaja, joka ottaa Snapdragon Soundin käyttöön tuotteissaan. Snapdragon Sound auttaa meitä tuomaan entistä paremman äänenlaadun sekä saumattoman ja alhaisen latenssin kuuntelukokemuksen kaikille kuluttajille. Voimme tarjota parempaa äänenlaatua puheluihin, videopalavereihin, peleihin sekä musiikin kuunteluun. Snapdragon Sound on ominaisuuksiltaan markkinoiden paras ratkaisu, joka kohentaa puhelimien ja kuulokkeiden äänenlaatua”, sanoo Xiaomin Lei Zhang, Mi Smartphone -yksikön varajohtaja ja Hardware R&D -yksikön johtaja.

”Audio-Technica on ollut vuosikymmenten ajan äänenlaadun edelläkävijä. Olemme ylpeitä yhteistyöstä Qualcomm Technologiesin kanssa ja tästä ratkaisusta, joka poistaa seuraavan sukupolven langattoman äänen liitettävyyteen ja viiveeseen liittyviä haasteita. Snapdragon Soundin avulla pääsemme lähemmäs yhteistä näkemystämme laadukkaan äänen tuottamisesta langattomasti”, kertoi Kotaro Narihara, Audio-Technica markkinointijohtaja.

Snapdragon Sound -soittolista

Qualcomm esitteli myös uuden, useita tyylilajeja sisältävän Amazon Music HD -soittolistan, joka on suunniteltu esittelemään Snapdragon Soundin erinomaista äänenlaatua. Snapdragon Sound -soittolista sisältää tuottajamuusikko St. Pantherin uunituoreen Amazon Original -kappaleen ”Real Love Takes Time”, Amazon Original -kappaleet Allie X:ltä ja You Me At Sixiltä, äskettäin uudelleenmasteroidut kappaleet The Clashiltä, uusia kappaleita Celesteltä, Arlo Parksilta sekä paljon muuta. Yli 70 miljoonan kappaleen HD-valikoima ja yli 5 miljoonaa kappaletta sitäkin laadukkaammalla Ultra High Definition -äänenlaadulla sisältävä Amazon Music HD antaa kuulijoille mahdollisuuden kuulla kaikki suosikkikappaleet ja -albumit kaikkien yksityiskohtien kera.

”Amazon Music HD:n tavoitteena on tarjota musiikkifaneille keino suoratoistaa suosikkikappaleet samankuuloisina kuin ne on tallennettu. Uskomme, että korkealaatuisen äänen kuuntelu auttaa kuulijoita rakastumaan suosikkimusiikkiinsa uudelleen. Esittelemme ilolla Snapdragon Sound -soittolistan, joka sisältää St. Pantherin uuden Amazon Original -kappaleen, jonka voi kuunnella Snapdragon Sound -laitteilla Ultra HD -laatuisena”, sanoo Amazon Musicin artisti- ja levy-yhtiösuhteiden johtaja Andre Stapleton.

Snapdragon Soundia tukevia laitteita saapuu markkinoille myöhemmin tänä vuonna. Kun laitteita tulee saataville, kuluttajat voivat tunnistaa optimoidut laitteet Snapdragon Sound -logosta, joka osoittaa puhelimen, kuulokkeiden sekä ajan myötä muiden laitteiden, kuten tietokoneiden, kellojen ja XR-lasien tukevan edistynyttä ääniteknologiaa.

Snapdragon Sound tulee OEM-valmistajien saataville tänään. Lisätietoja ratkaisusta löytyy osoitteesta https://www.qualcomm.com/company/events/snapdragon-sound. Lisää tuotejulkistuksia on odotettavissa myöhemmin tänä vuonna.

Kuva- ja videomateriaalia sekä muita lisätietoja on ladattavissa täällä.

Mediayhteydet: qualcomm@kaikuhelsinki.fi

Qualcomm

Qualcomm on maailman johtava langattoman teknologian uudistaja ja keskeinen tekijä 5G-yhteyksien kehitystyössä, käyttöönotossa ja yleistymisessä. Kun yhdistimme matkapuhelimen internettiin, alkoi mobiilivallankumous. Meidän kehittämämme teknologia on nykyisen mobiiliekosysteemin perusta, jota käytetään jokaisessa 3G-, 4G- ja 5G-puhelimessa. Viemme mobiiliteknologiaa uusille alueille, kuten autoteollisuuteen, IoT-teknologiaan ja tietotekniikkaan, sekä ohjaamme maailmaa kohti tulevaisuutta, jossa kaikki laitteet ja ihmiset voivat viestiä saumattomasti keskenään.

Qualcomm Incorporated sisältää lisenssiliiketoimintamme QTL:n ja suuren osan patenttisalkustamme. Qualcomm Technologies on Qualcomm Incorporatedin tytäryhtiö, joka hallinnoi tytäryhtiöidensä kautta kaikkia suunnittelu-, tutkimus- ja kehitystoimintoja sekä tuote- ja palveluliiketoimintoja, mukaan lukien QCT:n puolijohdeliiketoiminta.