Qualcomm julkisti maailman nopeimman Android-laitteiden latausratkaisun

Jopa 70 prosenttia edeltäjäänsä tehokkaampi Quick Charge 5 lataa Android-laitteiden akun tyhjästä 50 prosenttiin viidessä minuutissa

Qualcomm Technologies julkisti uuden Quick Charge™ 5 -lataustekniikan Android-laitteille. Maailman nopein kuluttajille suunnattu lataustekniikka tarjoaa ennennäkemättömän matkapuhelimen latausnopeuden ja tehokkuuden aikaisempiin versioihin verrattuna sekä mahdollistaa uuden akkutekniikan, lisävarusteita ja turvaominaisuuksia. Samalla se on maailman ensimmäinen pikalatausalusta, joka tukee yli 100 watin lataustehoa älypuhelimissa.

Quick Charge 5:n suunnittelu mahdollistaa akkujen lataamisen tyhjästä 50 prosentin varaustasoon vain viidessä minuutissa, mikä on nopeimpia käytettävissä olevia matkapuhelinten latausominaisuuksia. Quick Charge 5 käyttää myös Qualcommin uutta akun säästöteknologiaa ja sovittimen älykästä tunnistusta, joka tarjoaa vertaansa vailla olevaa tehokkuutta ja pidentää laitteen akun käyttöikää.

”Quick Charge 5, nopein ja monipuolisin latausratkaisumme, antaa kuluttajille mahdollisuuden nauttia laitteistaan ​​pidemmän aikaa huolehtimatta lataamiseen tarvittavasta ajasta. Olemme ylpeitä laajentaessamme teknologiavalikoimaamme ja tuomalla 100 watin lataustehon kuluttajien ulottuville”, Ev Roach, Qualcomm Technologiesin tuotehallinnon johtaja sanoo. ”Teemme tiivistä yhteistyötä valmistajien kanssa alan johtavia laitteiden kehityksessä, jotka vastaavat kuluttajien toiveisiin kokonaisvaltaisemmista ja helposti käytettävistä mobiilipalveluista.”

Suorituskykyä ja tehokkuutta

Qualcomm Technologies on johtava nopean latauksen ratkaisujen kehittäjä ja Quick Charge 5 uusi askel latausteknologiassa. Quick Charge 5 pohjautuu edeltäjiensä kehitystyöhön ja on 70 prosenttia tehokkaampi kuin Quick Charge 4 ja tarjoaa 10-kertaa paremman virransyötön kuin Quick Charge 1. Ratkaisu tukee 2S-paristoja ja 20 voltin virranjakelua.

Quick Charge 5 asettaa uuden standardin lataustehokkuudelle lataamalla jopa neljä kertaa nopeammin kuin edeltävä tuotesukupolvi. Vaikka ratkaisu lataa laitteita nopeammin, turvallisuusominaisuudet ovat huippuluokkaa: Quick Charge 5 sisältää 12 erillistä jännite-, virta- ja lämpötilasuojausta, mukaan lukien USB-liitännän 25 voltin ylijännitesuojan sekä ulkoiset virransäätimet yli 30 V:lle. Se toimii myös 10 Celsius-astetta viileämpänä kuin Quick Charge 4. Quick Charge 5 mahdollistaa kaksois- / kolmoislataustekniikan, INOV4 mukautuvan tulojännitteen, akun säästöteknologian ja uuden älykkään sovittimen tunnistamisen. Nämä ominaisuudet yhdessä maksimoivat virransiirron tehokkuuden, lisäävät turvallisuutta ja auttavat pidentämään laitteen akun käyttöikää.

Optimaalisen Quick Charge 5 -suorituskyvyn saavuttamiseksi Qualcomm Technologies tuo markkinoille uusimmat ja seuraavan sukupolven premium-tason virranhallintapiirit (PMIC), Qualcomm® SMB1396 ja Qualcomm® SMB1398. Ne tukevat 1SnP- ja 2SnP-akkuja, langallistaa ja langattonta virransyöttöä, virtalähteeseen perustuvaa mukautumista (3 level buck ja DIV / 2) ja skaalautuvuutta (ensisijainen ja toissijainen suuremman virransyötön varmistamiseksi). Näiden ansiosta Qualcomm SMB1396 ja Qualcomm SMB1398 on suunniteltu tarjoamaan yli 98 prosentin hyötysuhde. Ne voivat tukea yli 20 voltin tulojännitettä sovittaen näin korkeimpia tehotasoja sekä langattomista että langallisista virtalähteistä. Qualcomm SMB1396 / SMB1398 ovat saatavilla heti.

Ekosysteemi ja monipuolisuus

Quick Charge -tekniikka on alan johtava pikalatausmenetelmä, jota on saatavana yli 1 200 mobiililaitteelle, lisävarusteelle ja ohjaimelle – autosovittimista telakointiasemiin – ja yhdistää matkapuhelimen ja kannettavan tietokoneen latausjärjestelmien ekosysteemit. Quick Charge 5 on taaksepäin yhteensopiva Quick Charge 2.0, 3.0, 4, 4+: n sekä olemassa olevien Qualcomm® Snapdragon ™ -piirejä käyttävien matkapuhelimien kanssa. Quick Charge 5 on yksi lisälaite, joka käsittelee erilaisia ​​mobiililaitteiden lataustekniikoita. Ratkaisu tukee yli 100 watin lataustehoa teknisesti samalla tavalla kuin edellinen 45 watin ratkaisu, mikä vähentää käyttäjien tarvetta päivittää Quick Charge -sertifioituja lisälaitteita. Quick Charge 5 on optimoitu hyödyntämään sekä USB-PD- että Type-C-tekniikoita mikä vastaa tulevaisuuden Android-vaatimuksiin. Yhteensopivuus alan standardien kanssa, kuten USB Type-C -protokolla, auttaa Quick Charge 5 skaalautuvuutta ja laajennettavuutta muihin laitteisiin.

”Quick Charge -ratkaisuja on saatavana laajasti monissa mobiililaitteissa. Viimeisimmän sukupolven Quick Charge 5 ei ainoastaan tarjoa erinomaista lataustehoa, vaan auttaa myös älykkäästi pidentämään laitteen akun käyttöikää ja vähentämään lämmön tuottoa”, Zhang Lei, Mi Phonen varatoimitusjohtaja ja Xiaomin tutkimus- ja kehitysjohtaja sanoo. ”Xiaomi on sitoutunut edistämään aktiivisesti uusien tekniikoiden omaksumista ja nopeuttamaan parannettujen kuluttajakokemusten toteutumista. Jatkossa Xiaomi-käyttäjät voivat nauttia nopeasta, turvallisesta ja ylivoimaisesta latauskokemuksesta, jonka tarjoaa Quick Charge 5”.

Quick Charge 5 on tällä hetkellä koekäytössä asiakkailla, ja sen odotetaan tulevan myytäviin laitteisiin vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä. Quick Charge 5 tuetaan Snapdragon 865, 865 Plus -versioissa sekä tulevaisuuden premium- ja huipputason Snapdragon-mobiiliympäristöissä. Lisätietoja osoitteessa: https://www.qualcomm.com/products/features/quick-charge.

Jos haluatte lisätietoja, ottakaa yhteyttä qualcomm@kaikuhelsinki.fi

 

Qualcomm Technologies Inc.

Qualcomm on maailman johtava langattoman teknologian innovaattori ja panostaa erityisesti 5G-teknologian kehittämiseen, lanseeraukseen ja laajentamiseen. Yhdistimme puhelimen Internetiin ja syntyi mobiilivallankumous. Nykyään eri teknologiamme mahdollistavat mobiiliekosysteemin, ja niitä löytyy jokaisesta 3G-, 4G- ja 5G-älypuhelimesta. Tuomme matkaviestinnän edut uusille teollisuudenaloille, mukaan lukien autoteollisuus, esineiden internet ja tietotekniikka. Johdamme tietä maailmaan, jossa esineet ja ihmiset voivat kommunikoida ja olla vuorovaikutuksessa saumattomasti.

Qualcomm Incorporated sisältää lisenssiliiketoimintamme QTL:n ja suurimman osan patenttisalkustamme. Qualcomm Technologies, Inc. on Qualcomm Incorporatedin tytäryhtiö ja hallinnoi tytäryhtiöidensä kautta kaikkia suunnittelu-, tutkimus- ja kehitystoimintoja sekä tuotteita ja palveluja, mukaan lukien QCT-puolijohdeliiketoiminta.